بزرگترین کتابخانه گویا برای روشندلان سراسر کشور/ ناگفته های روشندلان ادامه دارد

خبرگزاری شبستان: کتابخانه امیرکبیر کرج یکی از بزرگترین کتابخانه های استان البرز با ۶ هزار جلد کتاب گویا برای روشندلان است، که از سراسر کشور متقاضی دارد.

خبرگزاری شبستان - البرز

 

خدا می خواهد که انسان پویا، زندگی ساز و پیشرو باشد، برای درک این جمله کافی است، نگاهی هرچند کوتاه به اطرافمان به انسان هایی که به ظاهر کمی متفاوت از انسان های دیگر هستند، بیاندازیم. آنان که در باغ دست هایشان، داشته های کوچک و بزرگ خود را بارور کرده اند، رشد داده اند و در این ایستایی و شور و شعور خواست خدا را که همان حرکت و پیشرو بودن است، برآورده ساختن.

 

ایستایی، شور و شعور وابسته به دانستن و آگاهی است، و این دانستن و آگاهی بر داشته های زندگی امان می افزاید و ما را در مسیر زندگی آنگونه که باید راهبری و هدایت می کند و کتاب به عنوان دریچه ای رو به آگاهی یکی از منابع غنی به منظور آگاهی بخشی است.

 

همزمان با فرا رسیدن هفته کتاب و کتابخوانی وارد بزرگترین و مجهزترین کتابخانه استان البرز یعنی کتابخانه امیرکبیر می شویم. همچون همیشه این کتابخانه مرکزی با استقبال پرشور نوجوانان و جوانان کتاب دوست همراه است. همچنین به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی بازدید دانش آموزان به صورت گروهی در این کتابخانه و دیگر کتابخانه های استان آغاز شده است. هدف ما بازدید از بخش نابینایان، جایی که منبع غنی از 6 هزار جلد کتاب گویا با متقاضیانی از سراسر کشور است.

 

پیش از آنکه وارد بخش نابینایان شویم از زهرا جعفری، مدیرکتابخانه امیرکبیر کسب اجازه می کنیم تا برای اندک دقائقی هم که شده پای صحبت کتابخوان های روشندل بنشینیم. اتاقی با یک میز کنفرانس است و صدای تلفنی گویا که هر از گاهی ثریا سبزی، مسئول بخش کتابخانه نابینایان را ناگزیر به پاسخگویی می کند.

 

ثریا سبزی، یک نمونه از افراد جامعه روشندلان است، که با شناخت استعدادها و امکان هایش امروز در موقعیتی قرار گرفته که به جرأت می توان او را یک جوان موفق و شاد خواند. هنوز صحبت مان را با این کتابدار روشندل آغاز نکرده ایم که باردیگر زنگ تلفن به صدا در می آید، آری این بار هم تقاضایی برای کتاب گویا از یکی از استان های کشور است.

 

خانم سبزی، کتاب دریچه ای از آگاهی و رشد است و ما در هفته ای قرار داریم که در صفحات تقویم با عنوان هفته کتاب و کتابخوانی نام گذاری شده است، در نخستین بخش از سوالات نظر خودتان را در خصوص جایگاه کتاب و کتابخوانی بیان بفرمایید؟

 

«کتاب» یک دوست خوب برای تمامی افراد جامعه است و حتی به عنوان بهترین رفیق و راهنما می توان از آن یاد کرد. دنیای کتاب، همراه با تازگی و رشد است. بسیاری از پرسش ها در کتاب پاسخ داده شده است و این چراغ راه یک راه بلد و روشنگر زندگی است. « کتاب » برای ما نابینایان کتاب بهتر از فیلم و نقاشی است، چرا که تمام جزئیات را برای ما بیان می کند.

 

 

بفرمائید در حال حاضر چه امکانات و تدابیر برای قشر روشندل در رابطه با ترغیب و تشویق به مسئله کتاب و کتابخوانی انجام شده است؟

 

همانطور که مطلع هستید، بالغ بر 6 هزار جلد کتاب گویا در بخش نابنایان کتابخانه امیرکبیر موجود است، که این کتاب ها را در اختیار متقاضیان در سراسر کشور قرار می دهیم. اکثر کتاب های ما شنیداری استو جای آن دارد عرض کنم افراد علاقمند می توانند برای ضبط کتابی که مطالعه می کنند به خصوص کتاب های درسی ما را در ارتقاء سطح بانک کتاب های شنیداری یاری کنند.

 

علاقمند هستیم بدونیم به نظر شما عشق به کتاب چگونه است و آیا به سطح سواد و یا بینایی و نابینایی و یا نقائض دیگر می تواند مرتبط باشد؟

 

عشق به کتاب، خیلی ربطی به سطح سواد ندارد، همچنین نقائص جسمی نیز مانعی برای توجه به آن تلقی نمی شود. آنچنان که اعضای علاقمند به کتاب از افراد کم بینا و نابینا به نظرم بیشتر از افراد عادی است.

 

به عنوان آخرین سوال از ضرورت ها و امکاناتی که باید برای قشر روشندل ما در نظر گرفته شود ولی نسبت به آن کاستی هایی وجود دارد، توضیحاتی بفرمایید؟

 

یکی از جدّی ترین مسائلی که جا دارد به آن اشاره کنم بحث رسانه ها و نگاه آنان است. رسانه ها در خصوص نابینایان دچار اغراق هستند تصور عموم از نابینایان با اشکالاتی عمده مواجه است از این حیث که نخستین رسانه برای افراد نابینا برنامه داشته باشد. به عنوان نمونه خاطره ای را برای شما عنوان می کنم. زمان رأی گیری من همچون دیگر مردم برای رأی دادن رفتم ولی متاسفانه فردی که ناآشنا به قشر ما بود گفت شما نمی توانید رأی بدهید، چرا؟ چون نمی دانست من سواد خواندن دارم و با وجود نقصی که دارم حق انتخاب دارم و این به دلیل عدم آگاهی لازم نسبت به ما بود.

 

داریوش جوادی، دانشجوی کارشناس ارشد حقوق خصوصی که به عنوان دانشجوی ممتاز در مقطع ارشد پذیرفته شده است، سال جاری به عنوان جوان برتر استان البرز شناخته شده است، که در مجال حضورمان در کتابخانه امیرکبیر کرج پای میز مصاحبه با ما نشست.

 

 

از داریوش جوادی که از روشندلان توانمند استان البرز است، به عنوان نخستین بخش از صحبتمان از تعریف حقوق و مزایای آن می پرسیم و او در پاسخ می گوید: تعریف حقوق حقوق برخلاف آنچه که رایج است و می گویند تخصصی است، به واقع علم درست زندگی کردن است. علمی است که با نظم و عدالت همراه است و سعی در تفهیم این دو مقوله دارد.

 

به عنوان یک جوان برتر در استان البرز، به نظر شما کمبودها و مشکلاتی که قشر شما با آن مواجهه است، چیست؟

 

مهمترین مشکل ما مشکل فرهنگی عدم شناخت کافی جامعه از ما است، صدا و سیما برنامه های مختلفی برگزار می کند و در میان این تعدد برنامه می بینیم به قشر ما پرداخته نمی شود از افراد توانمند با این شرایط بهره برداری نمی شود. یکسری در جامعه تصور می کنند نابینا خانه نشینی است و یا دارای هوش سرشاری است، اینطور نیست ما در میان نابینایان افراد مومن، غیر مومن و ... داریم. وامّا؛ اشتغال مهمترین نیاز این قشر است این در حالی است که مهارت این افراد در نظر گرفته نمی شود و با مشکلات عمده مواجه هستند. دست اندرکاران و متولیان امر در بحث خدمات رسانی، خدمات خوب و چشمگیری داشته اند اما مطلوب نیست و خلاء های زیادی همچنان پابرجاست.

 

وی تصریح کرد: عدم استفاده از کارشناس خبره آشنا به نیاز نابینایان یکی از مسائلی است که با عنوان روبه رو هستیم .  عدم استفاده روشندلان از استخرها و باشگاه های ورزشی است که به صورت معمول زمان های مرده را در اختیار این قشر قرار می دهند.

 

این کارشناس ارشد حقوق در خصوص یکی از مشکلات حقوقی روشندلان در جامعه امروز برایمان تعریف کرد: همین لحظه اگر ما همراه با شما به بانک ملّی برای باز کردن حساب برویم می بینید که به ما می گویند شما بروید محضر و امینی را معرفی کنید که هر وقت خواستید بیایید آن امین را باید بیاورید این در حالی است که بخشنامه در این خصوص داریم که نیازی به این امر نیست. بخشنامه ای حقوقی و قانونی در این زمینه وجود دارد، که می گوید نابینایان هر حسابی که باز کنند نیاز به امین ندارند و حتی می توانند دفترچه چک نیز دریافت کنند.

 

 

کد خبر 587330

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha