جهانبخش محبی نیا، نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه با انتقاد از کمرنگ بودن بخش فرهنگ در برنامه ششم توسعه به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: فرهنگ در برنامه ششم توسعه به خوبی دیده نشده است، اصلا ما قدرت استدراک و استفهام فرهنگ را متاسفانه نداریم.
وی اظهار داشت: تمامی مشکلاتی که در حوزه اقتصاد داریم و فسادی که به زعم برخی ها نهادینه شده است، درگیری ها و خشونت ها و کدورت ها و کم کاری ها همه حاصل نادیده گرفتن فرهنگ است.
محبی نیا بیان کرد: ما هرچند ادعا می کنیم که انقلاب مان انقلاب فرهنگی بود اما در عمل در حوزه فرهنگ چه ستم هایی که به این بخش نکردیم و این مقوله را به معنای واقعی کلمه مورد صیانت قرار ندادیم و در این زمینه مدیریت جامع نداشتیم.
وی با تاکید بر اینکه مولفه های فرهنگی ما در بیابان سرگردانی ویلان هستند، گفت: ما نزدیک 50 هزار میلیارد تومان فقط بودجه نهادهای آموزش و پرورش و آموزش عالی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را داریم که ما از این 50 هزار میلیارد تومان به اندازه 5 هزار میلیارد تومان نیز برداشت فرهنگی نداریم.
محبی نیا در آسیب شناسی این موضوع تاکید کرد: متاسفانه نهادهای فرهنگی ما به درستی مدیریت نمی شوند و کم کار هستند، فرهنگ دغدغه زبان هاست ولی باور ما این نیست که باید به فرهنگ توجه کنیم و فرهنگ را جزو ساختار قرار دهیم.
وی اضافه کرد: در مجلس بیشتر آقایانی که شعار فرهنی می دهند تمایل به حضور در کمیسیون های اقتصادی همانند کمیسیون صنایع و معادن را دارند یعنی شعار فرهنگ می دهند ولی از فرهنگ گریزان اند.
این عضو هیئت رییسه کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بیان کرد: ما بیشتر از اینکه به پیش داوری ها و نگرش های ذهنی و تغییر و تحولات در پارادایم های ذهنی بپردازیم، همواره به دنبال الگو گرفتن از موسیقی یا فلان صنعت در حوزه سینما و تئاتر هستیم.
وی اضافه کرد: سینما و تئاتر و موسیقی خیلی مهم است ولی به شرط اینکه جوشش آنها از دامن هویت فرهنگی و تمدن فرهنگی ما باشد، ما در اقتصاد به الگوگیری حساس نیستیم و در سیاست نیز اگر الگو بگیریم، بد نیست ولی اگر در حوزه فرهنگ بخواهیم الگو بگیریم بدبخت می شویم، تبادل فرهنگی از نظر ما مشکلی ندارد اما اینکه بخواهیم تحت سیطره دیر فرهنگ ها قرار گیریم امر خوب و شایسته ای نیست.
نظر شما