به گزارش خبرگزاری شبستان، «قناه نبأ الفضائیه» در گزارشی نوشت: شوک «ریاض» از خلال واکنش مقامات سعودی و رسانه های رسمی «عربستان» به محض پیروزی «دونالد ترامپ» در انتخابات ریاست جمهوری «آمریکا» کاملا مشخص است، چرا که اگر «ترامپ» جمهوری خواه همچنان بر سر مواضع خود در طول مبارزات انتخاباتی باشد، تاریخ ائتلاف را تهدید می کند.
به دنبال شوک ناشی از راهیابی «ترامپ» جمهوری خواه به کاخ سفید، تبریکات غیر منتظره مقامات سعودی برای ریاست دوره جدید پی در پی شروع شد، تبریکاتی که نگرانی های «ریاض» را از رئیس جمهور جدید پنهان نمی کند.
«ملک سلمان بن عبدالعزیز»، نخستین کسی است که به سرعت برق با تبریک به «ترامپ» برای توسعه و تقویت روابط به اصطلاح تاریخی و نزدیک بین دو کشور در همه زمینه ها ابراز امیدواری کرد. این در حالی است که روزنامه های سعودی زمینه را برای انتشار مقالات و گزارش های ضد «ترامپ» گمراه و کافر مناسب ندیدند.
«عادل جبیر» وزیر امور خارجه «عربستان» در نخستین واکنش نسبت به اظهارات «ترامپ» در مورد دربار پادشاهی این کشور تاکید کرد که «ریاض» متحد قوی «واشنگتن» است و اظهارات «ترامپ» در اشاره به وابستگی کامل «عربستان سعودی» به «آمریکا» را با اشاره به نقش آن در جنگ «کویت» رد کرد.
این وزیر سعودی معتقد است اظهارات مبارزت انتخاباتی پس از ورود شخص به پست مورد نظر و شناخت کامل حقائق متفاوت می شود. «جبیر» می گوید دیدگاه او نسبت به امور بر اساس حقائق و ارزیابی حقیقت روابط تغییر پیدا می کند.
شاهزاده «ولید بن طلال» تاجر عربستانی به محض پیروزی «ترامپ» در انتخابات برای او پیام تبریک فرستاد و اختلافات پیشین را که بیش از یک سال پیش آشکار شده بود، نادیده گرفت.
«ولید بن طلال» «ترامپ» را به عنوان یک رسوایی توصیف کرد و پس از تعهد او برای ممنوعیت ورود مسلمانان به «آمریکا» خواستار خروج او از میدان انتخابات ریاست جمهوری شد.
«ترامپ» در پاسخ به این شاهزاده گفت: شاهزاده ای که می خواهد با پول، سیاستمداران آمریکائی را به کنترل درآورد، قادر به انجام این کار در مورد او در صورت پیروزی در انتخابات نخواهد شد.
اظهارات مقامات سعودی تاکید می کند پیروزی «ترامپ»، سیاستمدارانی را که در آرزوی یک دوره جدید برای کاهش شکاف ائتلاف تاریخی بین دو کشور بودند، غافلگیر کرد.
با این حال، این اظهارات مبین این واقعیت است که رژیم آل سعود همچنان آرزوهای فراوانی را بر پایه درک متفاوت از روابط بین دو کشور می سازد که «ترامپ» پس از راهیابی به کاخ سفید بنا می نهد.
در همین زمینه، روزنامه «نیویورک تایمز»، نوشت که با انتخاب «دونالد ترامپ»، به عنوان رئيس جمهور «آمریکا» هیچ کشور و یا ائتلاف جهانی نمی تواند به «واشنگتن» به عنوان یک متحد قوی تکیه کند.
«ماکس فیشر» روزنامه نگار برجسته آمریکائی اشاره کرد که دلیل این موضوع، سیاست خارجی مبهم و نامشخص «ترامپ» و موضع عجیب او در برابر بسیاری از مسائل است. وی همچنین افزود: «حتی همه امور در سیاست او نامشخص هستند و از صبح تا شب به طور مدام تغییر می کنند و این موضوع، «واشنگتن» را در حال حاضر به عنوان یک متحد غیر قابل اعتماد قرار می دهد.
«فیشر» در تحلیل خود به این نتیجه رسید که متحدان باید قبل از دشمنان از هم اکنون به دنبال جایگزینی قوی غیر از «آمریکا» باشند تا در آینده به آن اعتماد کنند.
نظر شما