به گزارش خبرگزاری شبستان از گرگان و به نقل از روابط عمومی و امور فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان، ابراهیم کریمی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان گفت: قبرستان تاریخی سیاه مرزکو در استان گلستان، شهرستان علی آباد کتول، روستای ییلاقی سیاه مرزکو واقع شده است.
وی افزود: فرم سنگ قبرهای این قبرستان به صورت ریشه ای بوده که بر روی سنگ قبور آیات قرآنی، اشعار، نام متوفی و گاهی نماد شغل و حرفه متوفی حک شده است.
کریمی تصریح کرد: این قبرستان بر اساس گاهنگاری نسبی با دیگر قبرهای منطقه شامل قبرستان خولیندره، چه جا و .. مربوط به دوره صفوی تا معاصر است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان در پایان گفت: با پیگیری های صورت گرفته این محوطه باستان شناختی در مورخ 1395/08/12 در جلسه شورای ثبت و حریم کشور با عنوان قبرستان تاریخی روستای سیاه مرزکو در فهرست آثار ملی به ثبت رسید و لوح ثبت آن پس از طی مراحل قانونی به اداره کل ارسال خواهد شد.
ثبت ملی محوطه باستان شناختی تپه صالح آباد شهرستان کلاله
با رای شورای ثبت و حریم کشور محوطه باستان شناختی تپه صالح آباد شهرستان کلاله به ثبت ملی رسید.
ابراهیم کریمی با اعلام این خبر افزود: تپه صالح آباد در شهرستان کلاله و روستایی به همین نام واقع شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان تشریح کرد: شواهد باستان شناختی موجود در عرصه اثر بیانگر یک تسلسل فرهنگی از دوران آهن، دوران تاریخی و دوران اسلامی در این منطقه است.
وی گفت: از مهمترین عوامل شکل گیری این سکونتگاه باستانی قرارگیری رودخانه آقسو در مجارت این اثر و شرایط اقلیمی مناسب از قبیل آب، خاک و هوا است.
کریمی افزود: تپه صالح آباد می تواند در شناخت دوره های فرهنگی و چگونگی شکل گیری استقرارگاه ها از دوران آهن تا اسلامی نقش بسزایی داشته باشد.
محوطه باستان شناختی یاریم تپه شهرستان کلاله به ثبت ملی رسید
با پیگیری های صورت گرفته توسط اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان محوطه باستان شناختی یاریم تپه شهرستان کلاله به ثبت ملی رسید.
کریمی گفت: با توجه به اهمیتی که محوطه باستان شناختی یاریم تپه در شناخت فرهنگی دشت گرگان و مطالعات باستان شناختی کشور داشته است ثبت این اثر یکی از اولویت های این اداره کل بوده است.
وی افزود: شواهد سطحی موجود در عرصه اثر یک تسلسل فرهنگی از دوران مفرغ تا دوره اشکانی را نشان می دهد.
کریمی اظهارداشت: بر حسب این داده های سطحی می توان دوران استقرار و سکونت در این محوطه را بیش از 5000 سال پیش بینی کرد.
نظر شما