مردم به شبکه های اجتماعی بیشتر از رادیو و تلویزیون اعتماد می کنند

خبرگزاری شبستان: یک پژوهشگر شبکه های اجتماعی را صدای مردم دانست و گفت: در بسیاری از مسایل که رسانه‌ها سکوت می‌کنند، شبکه‌های اجتماعی اخبار را انتقال می‌دهند.

به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر ضیایی پرور، روزنامه‌نگار، استاد دانشگاه و رییس مرکز روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری عصر دیروز در نشست مطبوعات و شبکه های اجتماعی فرصت یا تهدید که در نمایشگاه مطبوعات برگزار شد، گفت: اینترنت از دل یک شبکه نظامی درآمد و هدفش پروتکلی بود برای ارتباط کامپیوترهای نظامی. در واقع اینترنت محصول جنگ سرد آمریکا و شوروی است. اینترنت به تدریج وارد فرآیند آموزشی و بیزینسی شد.

 

دکتر ضیایی پرور با بیان اینکه اینترنت را با وب می شناسیم، اظهار داشت: وب محصول موسسه سرن است، موسسه تحقیقات اتمی که هدفش شکاف اتم و برخورد الکترون ها بهم است. 7500 دانشمند از سراسر کشور در موسسه سرن فعالیت می کنند. در 10 سال اول فرآیندی که بر وب حاکم بود فرآیند ارتباطات کلاسیک بود یعنی فرستندگان اندک و گیرندگان انبوه. در سال 2000 پدیده ای ظهور و بروز کرد که این مدل را به هم ریخت. در سال 2000 وبلاگ ها پدید آمدند و بدین ترتیب طرف گیرنده صاحب رسانه شد. شعف ما از این بود که گیرنده هم تبدیل به فرستنده شده است.

 

رییس مرکز روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به اینکه انقلاب وب 2 با وبلاگ ها ایجاد شد، بیان کرد: در سال 2004 با ایجاد فیسبوک فهمیدم که مدل وب عوض شد. وب 2 مصادیق فراوانی دارد که شامل فناوری های مختلف می شود. شبکه های اجتماعی از سال 2000 شامل 2 دوره می شوند. دوره اول از سال 2000 تا 2006 است. شبکه های اجتماعی از سال 2006 بر بستر موبایل قرار گرفتند، آنچه امروز موضوع صحبت ماست 16 سال عمر دارد، شبکه های اجتماعی پایه رسانه مجازی هستند. در واقع شبکه های اجتماعی کندوهایی هستند که زنبورهای آن همدیگر را می شناسند. در کشور ما با ایجاد شبکه های اجتماعی، نیروی انتظامی غافلگیر شد زیرا کسی از درون این شبکه ها خبر نداشت.

 

این پژوهشگر و روزنامه نگار خاطرنشان کرد: تلگرام هم شبکه اجتماعی است و هم رسانه مجازی زیرا در آن هم گروه داریم و هم کانال. در کشور ما اعتمادی که مردم به شبکه های اجتماعی دارند بیشتر از رسانه ها به خصوص رادیو و تلویزیون است. شبکه های اجتماعی صدای مردم هستند. در بسیاری از مسایل که رسانه ها سکوت می کنند اخبار از طریق شبکه های اجتماعی انتقال می یابد. فضای مجازی به نادرست مجازی ترجمه شده است. فضای مجازی در واقع فضای تعاملی است که واقعی است.

 

 

کد خبر 586507

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha