رحیم فضیلت پور، مدیر کل کتابخانه های عمومی خوزستان، به دیدار مقام معظم رهبری با کتابداران اشاره کرد و به خبرنگار شبستان گفت: رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار بر ورود کتاب در سبد کالای مصرفی خانواده، ترویج کتاب در مدارس ابتدایی، تبلیغات گسترده کتاب در رسانههای عمومی کشور و نیز ارائه سیرهای مطالعاتی برای مخاطبان تاکید کردند.
وی از تدوین سند نهضت مطالعه مفید خبر داد و تصریح کرد: این سند بر اساس تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری در زمینه اهمیت کتاب و کتابخوانی و تولید فکر، کتابخوانی و افزایش معلومات عمومی به عنوان یکی از مصادیق همت و کار مضاعف تدوین شده است.
وی افزود: به منظور تحقق مفاد سند نهضت مطالعه مفید، ساختاری پیش بینی شده که شامل کمیته دائمی نهضت مطالعه مفید در کشور، کمیته استانی نهضت مطالعه مفید، کمیته شهرستانی نهضت مطالعه مفید، دبیرخانه کمیته در نهاد کتابخانههای عمومی کشور، استان و شهرستان خواهد بود.
فضیلتپور، هدف اصلی این سند را دستیابی به جایگاه ممتاز در جهان از نظر سرانه مطالعه به خصوص مطالعه مفید بر اساس سند چشم انداز بخش فرهنگ عمومی در افق ایران 1404 عنوان کرد و ادامه داد: افزایش فضای کتابخانههای عمومی به میزان هشت مترمربع به ازای هر 100 نفر، فراهم آوری چهار جلد کتاب به ازای هر نفر در کتابخانههای عمومی، توجه به مطالعه مفید در برنامههای اوقات فراغت و عضویت 35 درصد جمعیت ایران در کتابخانههای عمومی از دیگر اهداف این سند است.
وی بیان کرد: به لحاظ اجرایی کردن اهداف سند نهضت مطالعه مفید، بیش از 70 ساعت مطالعه و بررسی به اتفاق همکاران در نهاد استان و نظرخواهی از شخصیتهای مختلف در 6 محور کودک، خانواده و مفید سازی مطالعه، امانت و عضویت، محتوا و تولید کتاب، فضاهای مجازی، معماری و زیر ساخت فیزیکی و نظارت و هماهنگی ملی و استانی ارائه شده است.
وی اضافه کرد: آموزش معلمان و مدیران مهدکودکها و حمایت از برنامههای ترویج فرهنگ کتابخوانی آنها، ایجاد تازههای کتاب و اجرای کتابخوانی در مهدهای کودک، معرفی کتابهای فاخر و کتابخوانان برتر در وسایل نقلیه عمومی و فضاهای شهری و معرفی چند کتاب مفید و ارزشمند برای استفاده در جهیزیه عروس از جمله برنامههای ارائه شده در بخش کودک، خانواده و مفیدسازی مطالعه است.
مدیر کل کتابخانه های عمومی خوزستان، برگزاری نمایشگاههای ویژه کودک و خردسالان به مناسبهای خاص، تشکیل مرکز مشاوره کتاب به ویژه در کتابخانهها و استفاده از فضاها و امکانات شهری و تبلیغاتی برای تبلیغ کتابهای مفید را از جمله برنامهها در بخش فضاهای مکتوب و مجازی عنوان کرد.
وی اذعان داشت: تولید کتابهایی متناسب با نیاز جامعه به منظور افزایش میزان امانت و استفاده از ظرفیت نویسندگان کتابهای موجود برای تولید چکیده و خلاصه کتاب از جمله برنامهها در بخش امانت و عضویت است.
فضیلت پور، بیان کرد: در بخش محتوا و تولید کتاب نیز برنامههایی همچون تغییر محتوای دروس آموزشی در راستای معرفی کتابهای مفید غیر از کتابهای درسی، حمایت مالی و معنوی از طرحهای مشابه طرح کتاب من و تخصیص یارانه کتاب به صورت ماهانه تعریف شدهاند.
وی عنوان کرد: تهیه اطلس کتابخانههای کشور به منظور آمایش، تکلیف ساخت کتابخانههای عمومی به وزارت مسکن و شهرسازی در مجتمعهای مسکونی انبوه سازی و مکاتبه با وزارت راه و ترابری برای راه اندازی کتابخانه در فرودگاهها، ترمینالها، مترو، اتوبوسهای بین استانی از جمله برنامههای بخش معماری و زیرساخت فیزیکی در این سند است.
مدیر کل کتابخانه های عمومی خوزستان، استفاده از ظرفیت خانههای بهداشت برای عرضه کتابهای مناسب در روستاها و نیز استفاده از اعتبارات طرح برکت که از طرف مقام معظم رهبری به مناطق محروم داده میشود برای ساخت کتابخانه در روستاها را از برنامههای نظارت و هماهنگی ملی و استانی برشمرد.
پایان پیام/
نظر شما