به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از روابط عمومی مرکز ملی فضای مجازی، سخنگوی شورای عالی فضای مجازی با اشاره به جلسه شورای عالی که به ریاست حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی رییس جمهوری تشکیل شد، گفت: در این جلسه و در ادامه بررسی سند تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات، بندهای دیگری از اصول حاکم بر طراحی این شبکه، به تصویب اعضای شورای عالی فضای مجازی رسید.
دکتر سید ابوالحسن فیروزآبادی با اشاره به اینکه در جلسه قبل، محورهای شبکه ملي اطلاعات بهعنوان زيرساخت ارتباطي کل فضاي مجازي، استقلال و مدیریت شبکه ملی اطلاعات ، مورد تصویب قرار گرفته بود، افزود: در این جلسه محورهای خدمات و محتوی شبکه ملی اطلاعات، سلامت و امنیت شبکه مذکور، بررسی و با اصلاحاتی مورد تصویب قرار گرفت.
دبیر شورای عالی فضای مجازی، در تشریح بخش های مورد بررسی در این جلسه گفت: فصول خدمات و محتوی شبکه ملی اطلاعات دارای ویژگیهای مدیریتی و امنیتی بوده که در چهار محور؛ خدمات ارتباطی، خدمات پايه کاربردی، خدمات سلامت و امنیت وپشتيبانی از خدمات كيفي و هوشمندی فرهنگي- تجاری، قابل دسته بندی است.
فیروز آبادی، خدمات ارتباطی مورد نیاز در تمام لایههای شبکه را شامل میزبانی، فضای مشترک تجهیزات ارتباطی، انواع خدمات دسترسی، خدمات ترانزیت بین الملل، تبادل همتا به همتا، شبکه های توزيع محتوا و خدمات انتقال داخلي ترافیک دانست.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی، در تشریح خدمات پايه کاربردی شبکه ملي اطلاعات، این خدمات را بخش غیر قابل اجتناب از این شبکه دانست که دارای جنبهی راهبردی با مخاطب داخلی بالایی هستند و اظهار داشت: مرکز داده (ميزباني و ذخیرهسازی)، خدمات نام و نشانگذاري، جويشگر، رایانامه، پيامرسانهای ارتباطی، هاب پيام و مراکز تبادل اطلاعات و نیز اکثر خدمات رایانش ابری، از مهمترین خدمات با کیفیت شبکه ملی اطلاعات است.
سخنگوی شورای عالی فضای مجازی، خدمات پشتيبانی از هوشمندی فرهنگي - تجاري را یکی دیگر از خدمات مورد نظر بر شمرد و بیان کرد: پشتیبانی از هوشمندی فرهنگی- تجاری مورد نیاز در تعامل مدیریتشده با دیگر شبکه ها مبتنی بر فرهنگ اسلامی- ایرانی و ایجاد زیرساخت مورد نیاز برای مبحث تجاری و تجارت الکترونیک، از مهمترین خدمات از این نوع است.
دبیر شورای عالی فضای مجازی افزود: لازم است در تمامی لایههای شبکه ملی اطلاعات، منابع، زیرساختها، قابلیتها و خدمات مورد نیاز برای تأمین "نیازمندی" هم در سطح سالم سازی و امنیت خدمات شبکه ملی اطلاعات و هم در سطح پشتیبانی از سالم سازی دیگر لایه های فضای مجازی کشور، فراهم گردد.
وی افزود : صیانت از حریم خصوصی و عمومی و آزادی مسئولانه را نیز مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: تأمین امنیت عمومی و پشتیبانی از مشارکت های اجتماعی کاهنده جرائم و ارتقاء پایداری و بازگشت پذیری (زیرساختها، خدمات و مدیریت) از مهمترین دستاوردهای این بخش می باشد.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی وجود شبکه های اختصاصی امن و ارتباطات دستگاه ها را نیز مورد توجه قرار داد و گفت: نظر به اهمیت این شبکه ها، تأمین منابع و زیرساختهای مورد نیاز در شبکه ملی اطلاعات به منظور تشکیل شبکههای اختصاصی امن، ضروری می باشد.
دکتر فیروز آبادی، شکل گیری نهایی شبکه ملی اطلاعات را گامی موثر در پیشبرد اهداف و برنامه های فضای مجازی دانسته و اظهار امیدواری کرد تا با تصویب نهایی سند تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات و شکل گیری کامل زیر ساخت های مورد نظر، این شبکه تاثیرات خود را در عملیاتی نمودن تجارت، دولت، سلامت و آموزش الکترونیک، نشان دهد.
نظر شما