خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: پالایشگاه نفت آبادان، بزرگترین پالایشگاه ایران است که در شهر آبادان، استان خوزستان ِ ایران قرار دارد. ساخت این پالایشگاه در سال ۱۲۹۱ به پایان رسید و تا آغاز جنگ ایران و عراق در سال ۱۳۵۹ بزرگترین پالایشگاه دنیا با ظرفیت تصفیه ۶۲۸ هزار بشکه در روز بود. این پالایشگاه تا سال ۱۹۷۳ به دست شرکتهای نفتی خارجی اداره میشد تا این که در این سال به شرکت ملی نفت ایران تحویل داده است. پالایشگاه آبادان به وسیله خطوط لوله به چندین میدان نفتی و بندر ماهشهر متصل شده است. خط لولهای هم از آبادان به سمت تهران میآید و سپس در طول مرزهای شمالی کشور از مشهد تا تبریز امتداد مییابد.
بنابراین گزارش، پالایشگاه نفت آبادان یکی از فعالترین پالایشگاههای ایران است که با تمام ظرفیت خود در حال حاضر به فعالیت مشغول است. این پالایشگاه در حال حاضر فراوردههای گاز مایع، بنزین موتور، نفت سفید، نفت گاز، سوخت جت، نفت کوره، انواع روغن موتور پایه، انواع قیر، انواع حلالهای نفتی، گوگرد، نفتای (خوراک آروماتیک پتروشیمی بندرامام)، گاز (خوراک پتروشیمی آبادان) را تولید میکند.
این گزارش می افزاید: شانا در این زمینه به نقل از محمود علی پور، رئیس اداره نگهداری و تعمیرات تجهیزات دوار پالایشگاه آبادان نوشته است: "با توجه به طولانی بودن تحریم، نیاز به قطعات یدکی جهت تعمیرات و نبود موجودی کالا در انبار عمومی، به منظور رفع نیازهای فوری تعمیراتی و تداوم تولید پایدار شرکت پالایش نفت آبادان، بومی سازی و ساخت قطعات یدکی پیچیده و حساس تجهیزات دوار فرآیندی، روش مهندسی معکوس به عنوان تنها راهکار دست یابی به قطعات یدکی و انجام تعمیرات در دستور کار قرار گرفت. این امر پس از گذراندن مراحل مختلف بررسی رعایت استانداردها، نظارت بر عملکرد ساخت، ارزیابی و کنترل کیفی قطعات در مراحل مختلف و حمایتهای همه جانبه به دست آمده است."
یادآور می شود: تکیه بر توان کارشناسی داخل، ارتقا توان مهندسی ساخت و افزایش تجربه کارگاهها و شرکتهای سازنده ایرانی، قیمت بسیار مناسب و رقابتی، جلوگیری از خروج ارز از کشور، استفاده از نیروی کار و دانش ایرانی و در دسترس بودن و ساخت در کوتاهترین زمان به عنوان مهمترین دستاوردهای ساخت قطعات به روش مهندسی معکوس است.
نظر شما