خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: میدان گازی پارس جنوبی، بزرگترین میدان گازی جهان است، که در خلیج فارس و در آبهای سرزمینی ایران و قطر واقع شدهاست. این میدان گازی بین ایران و قطر مشترک بوده و در کشور قطر، میدان گازی گنبد شمالی نام دارد. ایران و قطر از ابتدای برداشت از این میدان مشترک همواره در رقابت برای برتری در بهرهبرداری از منابع هیدروکربنی این میدان بودند. در پاییز سال ۱۳۹۱ ایران در حال برداشت روزانه ۳۰۰ میلیون مترمکعب از ذخایر این میدان بوده، که ۷۰ میلیون مترمکعب کمتر از شریک خود، در این میدان برداشت میکند.
بنابراین گزارش، با برنامه ریزی صورت گرفته بخش های مختلفی از این میدان گازی به بهره برداری می رسد؛ یکی از بخش ها، فاز 14 است که قرارداد توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی میان شرکت نفت و گاز پارس به عنوان کارفرما و کنسرسیومی متشکل از مپنا، شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی، شرکت ملی حفاری، شرکت پایندان، شرکت مدیریت طرحهای صنعتی ایران، ایزوایکو و ماشینسازی اراک منعقد شده است. محدودۀ کاری شرکت مپنا در این پروژه شامل احداث واحدهای یوتیلیتی و پروسسی میشود که در بر گیرنده موارد واحد (۱۰۶): پکیج فشردهسازی گاز، واحد (۱۰۸): بازیافت گوگرد و گرانولسازی، واحد (۱۰۹): تصفیۀ آبهای اسیدی، واحد (۱۲۰): سیستم تولید و توزیع برق اضطراری، واحد (۱۲۱): تولید و توزیع بخار، واحد (۱۲۲): سیستم سوخترسانی، واحد (۱۲۳): تأمین و توزیع هوای سرویس و ابزار دقیق، واحد (۱۲۴): تولید و ذخیرهسازی نیتروژن، واحد (۱۲۵): تجهیزات انتقال آب دریا، واحد (۱۲۶): شیرینسازی آب دریا، واحد (۱۲۷): تولید آب دمین، واحد (۱۲۸): تأمین آب آشامیدنی، واحد (۱۲۹): تصفیۀ آب و پساب، واحد (۱۳۰): تأمین آب آتشنشانی، واحد (۱۳۱): سیستم دیزل، واحد (۱۳۲): آب خنککننده، واحد (۱۴۴): جامدسازی و ذخیرهسازی گوگرد، واحد (۱۴۶): مواد شیمیایی و پروپان، واحد (۱۶۰): خطوط لوله ارتباطی و واحد (۱۶۳): ساختمان آتشنشانی است.
این گزارش می افزاید: در راستای تکمیل این فاز سکوهای B و A این فاز به ترتیب تا پایان دیماه امسال و فروردینماه سال آینده راه اندازی و نصب می شود. شرکت نفت و گاز پارس در این زمینه به نقل از مرتضی زرین گل، مجری طرح توسعه فاز١٤ خبر داده است: "با توجه به پیشرفت بالای ساخت و همچنین تدابیر وزارت نفت برای بهرهبرداری از فازهای اولویتدار، سکوهای ١٤C و١٤D به فازهای دارای اولویت ١٧ و ١٨ و سکوهای اقماری ١٧B و ١٨B نیز به فاز ١٤ تعلق گرفت. عملیات نصب سکوی ١٤D در موقعیت سکوی ١٨B، مردادماه امسال پایان یافت، سکوی اقماری دیگر این فاز نیز (١٤C) بزودی آماده بارگیری و نصب در موقعیت سکوی ١٧B می شود.
هم اکنون عملیات ساخت ٢ سکوی اصلی B و A این فاز در یارد بندرعباس با پیشرفت ٧٦ درصد درحال انجام و عرشه های اقماری این سکوها نیز در بخش EPC دارای ٤٠ درصد پیشرفت است. تا پش از این، روند ساخت سکوهای اقماری فازهای ١٧و ١٨ با توجه به مشکلات پیمانکار متوقف شده بود که با ایجاد تغیرات ایجاد شده در حوزه مدیریتی این بخش و تامین نسبی منابع مالی، مراحل ساخت این ٢ سکو مجددا در یارد صدرا فعال شده است. ساخت سکوی ١٨B (جایگزین موقعیت ١٤C) در اولویت اجرا قرار گرفته است، برای تحقق ظرفیت یک میلیارد فوت مکعبی در مرحله نخست این طرح، علاوه بر نصب و راه اندازی سکوی اصلی ( ١٤A)، عرشه اقماری این سکو نیز باید نصب و راه اندازی شود."
یادآور می شود: در فاز ١٤، ٢ سکوی اصلی A و B و همچنین ٢ سکوی اقماری C و D هر کدام با ظرفیت ٥٠٠ میلیون فوتمکعب منابع گازی پارس جنوبی را برداشت و به پالایشگاه خشکی ارسال خواهند کرد.
نظر شما