تایید جاسوسی از مذاکرات هسته‌ای ایران در ژنو/تمدید حالت فوق العاده درباره ایران از سوی اوباما

خبرگزاری شبستان:بررسی ریاست جمهوری ترامپ یا کلینتون بر روابط ایران و آمریکا، سوئیس جاسوسی از مذاکرات هسته‌ای ایران در ژنو را تایید کرد، «اوباما» وضعیت اضطراری در رابطه با ایران را تمدید کرد از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان - گروه سیاسی: بررسی ریاست جمهوری ترامپ یا کلینتون بر روابط ایران و آمریکا، سوئیس جاسوسی از مذاکرات هسته‌ای ایران در ژنو را تایید کرد، «اوباما» وضعیت اضطراری در رابطه با ایران را تمدید کرد از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

سفر مدیرکل پروژه بین المللی گداخت هسته ای به ایران

برنارد بیگوت مدیر کل ایتر ( پروژه بین المللی گداخت هسته ای) به دعوت علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی در رأس هیأتی برای یک سفر دو روزه صبح فردا شنبه پانزدهم آبان وارد کشور می شود.

بیگوت علاوه بر دیدار با علی اکبر صالحی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی و سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با متخصصان گداخت هسته ای نیز دیدار خواهد داشت.

گفتنی است چندی پیش  صالحی و ستاری در راس هیاتی از پروژه جهانی ایتر در جنوب فرانسه بازدید کردند.

بهروز کمالوندی سخنگوس سازمان انرژی اتمی اخیرا در گفتگو با خبرگزاری فارس  روند پیوستن ایران به پروژه بین‌المللی گداخت هسته‌ای «ایتر» را خوب ارزیابی کرد و با بیان اینکه خوب پیش‌ می‌رویم و در آینده نزدیک این کار صورت خواهد گرفت.

رئیس‌جمهور شدن ترامپ یا کلینتون چه تأثیری بر روابط ایران و آمریکا دارد؟

یک رسانه آلمانی در گزارشی به بررسی تأثیرات ورود هر یک از نامزدهای دو حزب آمریکا به کاخ سفید بر روابط واشنگتن و تهران پرداخته است.

خبرگزاری دویچه‌وله از قول کارشناسان نوشته انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا فارغ از اینکه چه کسی را روانه کاخ سفید کند تأثیری بر روابط تهران و واشنگتن نخواهد داشت.

ایران و گروه موسوم به 1+5 (شامل پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به علاوه آلمان) تیرماه سال گذشته به توافقی برای پایان دادن به یک دهه تنش بر سر برنامه هسته‌ای ایران رسیدند.

این توافق، موسوم به «برجام»، به دلیل برخی مانع‌تراشی‌های واشنگتن تاکنون نتوانسته موجب گشایش در اقتصاد ایران و جذب سرمایه‌گذاری خارجی برای این کشور شود. 

خبرگزاری دویچه‌وله می‌نویسد: «یک پیروزی دیپلماتیک، علی‌رغم برخورداری از استقبال همه طرف‌ها، نمی‌تواند یک شبه یک دهه تنش (میان دو کشور) را حل کند.»

رسانه آلمانی سپس به بررسی مواضع دونالد ترامپ و هیلاری کلینتون، دو نامزد ریاست‌جمهوری آمریکا پرداخته است.

ترامپ، توافق هسته‌ای با ایران را «یکی از بدترین» توافق‌هایی توصیف کرده که توسط هر کشوری در تاریخ انجام شده است. او گفته در صورتی که برنده این کارزار برای ورود به کاخ سفید باشد بار دیگر درباره برجام مذاکره خواهد کرد.

به نوشته دویچه‌وله، اینکه ترامپ چه ساز و کار یا طرحی برای مذاکره مجدد دارد هنوز مشخص نیست. تنها اقدام ممکن برای ایجاد تغییر در توافق هسته‌ای استفاده از بند «مکانیسم ماشه» برای بازگرداندن خودکار تحریم‌ها علیه این کشور است.

در سوی مقابل، انتخاب هیلاری کلینتون هم با ایجاد تحول در روابط دو کشور همراه نخواهد بود. کلینتون در گذشته مواضع سختی علیه ایران اتخاذ کرده؛ ضمن انکه نسبت به باراک اوباما، رئیس‌جمهور فعلی، دیدگاه‌های همگراتری با اسرائیل دارد.

«گانتر می‌یر»، از اندیشکده «مرکز تحقیقات جهان عرب» می‌گوید احتمال دارد هیلاری کلینتون، سیاست مداخله نظامی مشابه با در زمان حضورش در وزارت خارجه را پیش بگیرد.

«می‌یر» با استناد به یک اندیشکده آمریکایی نزدیک به دموکرات‌ها می‌گوید نظام تحریم‌ها علیه ایران در صورت رسیدن کلینتون به کاخ سفید تشدید و تقویت خواهد شد.

وی برای اثبات این مدعا به مقاله‌ای منتشر شده در اندیشکده CNAS استناد می‌کند که خواستار تشدید تحریم‌های اقتصادی علیه ایران و اقدام نظامی علیه این کشور است. مدیر این اندیشکده، «میشل فلورونی»، یکی از گزینه‌های تصدی سمت وزارت دفاع آمریکا است.

واشنگتن با حمله استاکس‌نت به ایران هنجارهای جدیدی در حملات سایبری ایجاد کرد

آلکس گیبنی، کارگردان مشهور فیلم مستند «روزهای صفر» که جزئیات پروژه خرابکارانه حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران با ویروسی به نام «استاکس‌نت» را افشا می‌کند در مصاحبه‌ای روز جمعه گفته واشنگتن با این پروژه، هنجارهای جدیدی در زمینه حملات سایبری بنا نهاد.

وی گفت: «ممکن است اینطور باشد که کُند کردن حرکت ایران به سمت غنی‌سازی هسته‌ای (از طریق استاکس‌نت) در آن زمان ایده خوبی بود. شاید این کار از اقدام اسرائیل برای بمباران ایران و وارد کردن ما به جنگ با ایران جلوگیری کرد. و در آن زمان، حرکت آنها را به طریقی که خودشان نمی‌دانستند و خودشان را مقصر می‌دانستند کُند کرد. همه اینها را وقتی در نظر می‌گیرید، مسائل خوبی بودند.»

گیبنی اضافه کرد: «با وجود این، ما بعد از استاکس‌نت نوعی هنجار رفتاری ایجاد کردیم که الان مشخص شده، هنجارهای خیلی خوبی نبودند. چون، (این هنجار) چنانکه یک وکیل در فیلم می‌گوید به معنی این است که شما می‌توانید هر کاری مایل هستید انجام بدهید. خب، این تحول خیلی مثبتی نیست. بنابراین، ایرانی‌های فکر می‌کنند هر کاری که می‌خواهند را می‌توانند انجام بدهند. روس‌ها هم همین‌طور، چینی‌ها هم همین‌طور و همچنین کره شمالی.»

کارگردان آمریکایی با مقایسه فضای بعد از استاکس‌نت با فضای بعد از اولین مورد استفاده آمریکا از بمب اتمی علیه شهرهای هیروشیما و ناکازاکی گفت: «اگر درباره آن فکر کنید، ما به نوعی در همان مقطعی قرار داریم که در سال‌های بعد از هیروشیما و ناکازاکی قرار داشتیم. ما این بمب‌ها را پرتاب کردیم، اما بعد از پرتاب آنها، این کار را نکردیم که به سمت کشورها برویم و بگوییم ' ببینید کاری که ما کردیم وحشتناک بود، حالا می‌خواهیم معاهده‌ای برای مهار استفاده آنها داشته باشیم.' صبر کردیم تا وقتی که معلوم شد شوروی، سلاح دارد، و بعد (معلوم شد) که چینی‌ها هم سلاح دارند و ناگهان دیدیم که همه، توان ایجاد این نوع از تخریب را دارند.»

مهر:

سوئیس جاسوسی از مذاکرات هسته‌ای ایران در ژنو را تایید کرد

دادستانی کل سوئیس ضمن تایید جاسوسی از مذاکرات هسته ای ایران در سال ۲۰۱۵ که در یکی از هتل های بزرگ ژنو صورت می گرفت، اعلام کرد که این جاسوسی از طریق وارد کردن برنامه های خاص در سیستم های رایانه ای صورت گرفته است.

سوئیس در عین حال از پایان تحقیقات درباره این مساله به خاطر عدم شناسایی عامل جاسوسی خبر داد.

مراجع قضایی سوئیس در ماه مه سال ۲۰۱۵ تحقیقات کیفری درباره طرف ناشناس متهم به جاسوسی از مذاکرات هسته ای ایران و قدرت های غربی در ژنو را آغاز کردند و در این راستا، تعداد زیادی از سیستم های رایانه ای یکی از هتل های بزرگ میزبان مذاکرات هسته ای را هم ضبط کردند.

کارشناسان فناوری اطلاعات، رژیم صهیونیستی را متهم اصلی این فعالیت های جاسوسی می دانند؛ چرا که این رژیم به شدت مخالف مذاکرات مذکور بود.

از سوی دیگر، شرکت تخصصی امنیت اطلاعات «کاسپرسکی لاپ» روسیه اعلام کرده بود که برنامه پیشرفته جاسوسی از این مذاکرات را کشف کرده است و به عقیده بسیاری از ناظران منبع این برنامه رژیم صهیونیستی است.

«اوباما» وضعیت اضطراری در رابطه با ایران را تمدید کرد

«باراک اوباما» رئیس جمهوری آمریکا به رغم امضای توافق هسته ای با ایران در ژوئیه سال میلادی گذشته، وضعیت اضطراری ملی آمریکا در ارتباط با جمهوری اسلامی ایران را بار دیگر تمدید کرد.

اوباما در نامه ای خطاب به اعضای کنگره فدرال این کشور در روز پنج شنبه اعلام کرد که وضعیت اضطراری ملی آمریکا را که نخستین بار در چهاردهم نوامبر ۱۹۷۹ و پس از تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در تهران برقرار شد، بار دیگر تمدید می نماید.

در این نامه آمده است: «روابط ما [آمریکا] با ایران هنوز عادی نشده است و فرآیند اجرای توافقات با ایران که به نوزدهم ژانویه ۱۹۸۱ برمی گردد، هنوز در جریان است. از اینرو، من به این نتیجه رسیدم که تمدید وضعیت اضطراری ملی در ارتباط با ایران ضرورت دارد».

باشگاه خبرنگاران جوان:

عربستان برای مقابله با ایران، بازار نفت را اشباع می‌کند؟

رژیم سعودی تهدید کرده که در صورت خودداری کاهش تولید نفت از سوی ایران، تولید خود را تا 12 میلیون بشکه در روز افزایش خواهد داد.

بر این اساس، یک منبع آگاه در سازمان اوپک که در جلسه هفته گذشته این سازمان حضور داشته، اعلام کرده که نماینده عربستان در آن نشست تهدید کرده که در صورت عدم کاهش میزان عرضه نفت از سوی ایران، تولید خود را به 12 میلیون بشکه خواهد رساند.

خبرگزاری رویترز به نقل از این منبع نوشت: سعودی‌ها تهدید کرده اند که در صورت عدم توجه به درخواست آنان، نشست‌های اوپک را تحریم خواهند کرد.

نمایندگان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) هفته گذشته برای بررسی جزئیات مربوط به نشست آینده وزرا که در 30 نوامبر با هدف کاهش تولید نفت برگزار خواهد شد، گرد هم آمده بودند و بار دیگر نمایندگان ایران و عربستان با هم اختلاف نظر و مشاجره داشتند.

به نوشته روسیا الیوم، سران اوپک از اظهار نظر درباره روند مذاکراتی که در آن نشست غیرعلنی انجام شده، خودداری کرده اند و نمایندگان ایران و عربستان نیز در این باره موضع رسمی اتخاذ نکردند؛ اما یک منبع عربی اعلام کرد عربستان افزایش احتمالی تولید نفت را مطرح کرده و در عین حال گفته است: عربستان تهدید نمی کند و بیش از نیاز مشتریان تولید نخواهد کرد... اما حقیقت آن است که اگر توافقی در کار نباشد، همۀ کشورهای تولیدکننده ممکن است تولید را افزایش دهند.

گفتنی است، عربستان از سال 2014 تولید نفت خود را به میزان بی سابقه افزایش داده و به رکورد 10.7 میلیون بشکه در روز رسانده؛ امری که موجب کاهش بیش از 50 درصدی بهای نفت شد.

ایرنا:

هیات بلندپایه اقتصادی ترکیه عازم ایران شد

یک هیات بلندپایه اقتصادی و تجاری ترکیه به سرپرستی «نهاد زیبکچی» وزیر اقتصاد این کشور جمعه شب عازم تهران شد.

زیبکچی به دعوت «محمدرضا نعمت زاده» وزیر صنعت، معدن و تجارت جمهوری اسلامی ایران به تهران سفر می کند.

وی در این سفر علاوه بر دیدار و گفت و گو با نعمت زاده، با «اسحاق جهانگیری» معاون اول رئیس جمهوری اسلامی ایران، «محمود واعظی» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رئیس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و ترکیه، «عباس آخوندی» وزیر راه و شهرسازی کشورمان دیدار خواهد کرد.

وی قرار است در پایان دیدارهای رسمی خود در تهران، کنفرانس مطبوعاتی برگزار و از مرکز تجاری ترکیه در تهران نیز بازدید.

کد خبر 585653

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha