به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران از سال های اخیر شرکت های پتروشیمی و صنایع وابسته خود را در اختیار بخش خصوصی قرار داده که فرصت سرمایه گذاری و سودآوری در این صنعت عظیم طبق تاکید مقام معظم رهبری بر اساس اصل 44 قانون اساسی را سیاست های اقتصاد مقاومتی در اختیار مردم قرار می دهد.
بنا بر این گزارش، فرصت های سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی بسیار گسترده است تا جایی که شرکت های معتبر سرمایه گذاری بین المللی معتقدند ایران از جمله کشورهای نادری است که تمام ظرفیت های گسترش صنعت پتروشیمی را در اختیار دارد که از آن جمله می توان به دسترسی به آب های بین المللی و امکانات واردات و صادرات را نام برد.
مدیریت سرمایه گذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی به عنوان یکی از مدیریت های اصلی این شرکت سازماندهی شده و شناسایی، توسعه، معرفی فرصت های سرمایه گذاری، انجام فرایند واگذاری طرح ها به سرمایه گذاران تایید صلاحیت شده و تسهیل مسیر سرمایه گذاری در کوتاه ترین زمان ممکن از مهمترین اهداف این مدیریت است و در همین رابطه راهوری مشارکت های داخلی و خارجی از طریق ارزیابی، توان فنی و اقتصادی سرمایه گذاران، پشتیبانی از فرایندهای جذب سرمایه گذاری، پشتیبانی از صندوق های سرمایه گذاری فعلی و ایجاد صندوق های سرمایه گذاری جدید از دیگر وظایف این مدیریت به حساب می آید.
طبق اعلام این مدیریت مزیت های سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی ایران را می توان تامین خوراک مستمر و قابل دسترس، حمایت و پشتیبانی شرکت ملی صنایع پتروشیمی از توسعه صنعت پتروشیمی، تثبیت قیمت خوراک در طول بهره برداری بر اساس فرمول های مصوب، تخفیف های تعریف شده برای خوراک تا 30 درصد برای تاسیس طرح های پتروشیمی در مناطق کمتر توسعه یافته و تکمیل زنجیره های پایین دستی دانست.
معافیت های مالیاتی بلندمدت در مناطق آزاد، مناطق ویژه اقتصادی و مناطق کمتر توسعه یافته از زمان بهره برداری، وجود نیروهای جوان، متخصص و حرفه ای، دسترسی به آب های بین المللی، دسترسی به امکانات واردات و صادرات، وجود بازار داخلی در حال رشد و وجود زیرساخت های توسعه یافته در قطب های پتروشیمی از جمله دیگر مزیت های سرمایه گذاری در این صنعت در ایران خوانده می شود.
سرمایهگذاران در چه مناطقی فرصت حضور دارند؟
شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران مناطق مختلفی در کشور را به عنوان قطبهای موجود صنعت پتروشیمی و قطب های آتی این صنعت شناسایی کرده که برای گسترش آنها آماده حمایت از سرمایه گذاری داخلی و خارجی است.ماهشهر و عسلویه به عنوان قطب های موجود صنعت پتروشیمی، مسیر خط لوله اتیلن غرب، مسیر خط لوله اتیلن مرکز، مجتمع های تولیدی/طرح های در دست اقدام داخل کشور نیز از جمله مناطقی هستند که با جذب سرمایه گذاری توسعه های لازم را خواهند یافت.
همچنین شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، چابهار، پارسیان، قشم، جاسک، لاوان، ایرانشهر، توسعه ماهشهر و توسعه عسلویه را به عنوان قطب های آتی صنعت پتروشیمی به سرمایه گذاران معرفی می کند.
این شرکت از طریق دریافت مدارک و تقاضانامه سرمایه گذاران و ارزیابی طرح و تایید صلاحیت سرمایه گذار و سپس اخذ نظر یا مصوبه هیئت مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی طرح های مختلف را به سرمایه گذاران واگذار می کند تا متقاضیان پس از دریافت موافقت اصولی اولیه طرح طی یک سال به انجام اقدامات اولیه بپردازند.
پرطرفدارترین محصول پتروشیمی در صنعت چیست؟
پلیمر به عنوان پرطرفدارترین محصول صنعت پتروشیمی جایگاه ویژهای در اقتصاد کشور دارد و از سال گذشته توانسته بازار خوبی در آسیای غربی و شرقی به خود اختصاص دهد.
از سال 1340 تاکنون شرکت ملی صنایع پتروشیمی به تولید پلیمر با توجه به تنوع کاربرد و ارزش افزوده بالای آن دست زده به طوری که تولید 800 هزار تنی انواع محصولات پتروشیمی در پایان جنگ تحمیلی در سال 67 به 46.4 میلیون تن در پایان سال 94 افزایش یافته که 5.7 میلیون تن سهم انواع پلیمرها بوده است.
ظرفیت اسمی محصولات پلیمری در کشور در پایان سال 94 حدود 7.4 میلیون تن بود و با بهره برداری از طرح های در دست اجرا میزان تولیدات این محصولات تا پایان برنامه ششم به 12.8 میلیون تن خواهد رسید و در حال حاضر سرانه مصرف پلیمر در کشور 46 کیلوگرم نفر، در خاورمیانه 40 کیلوگرم نفر و در جهان 45 کیلوگرم نفر است.
به گزارش شبستان، هم اکنون 25 مجتمع تولیدی و 24 طرح پلیمری در حال فعالیت هستند که از جمله طرح های پلیمری معروف به پتروشیمی داراب، پتروشیمی فسا، پتروشیمی جهرم، پتروشیمی دهدشت و از میان مجتمع های تولیدکننده مشهور این ماده می توان به پلیمر آریاساسول در عسلویه، اروند در ماهشهر، تندگویان در ماهشهر و مارون در ماهشهر اشاره کرد.
نظر شما