به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، احمد تویسرکانی، معاون قوه قضائیه و رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، امروز(۱۲آبان) در گردهمایی مشترک مدیران و رواسای ادارات ثبت اسناد، املاک، منابع طبیعی، راه و شهرسازی، اوقاف، بنیادمسکن انقلاب اسلامی کرمان گفت: زمین و کالای زمین بر خلاف کالاهای دیگر امکان تکثیر و توسعه آن وجود ندارد و طبیعی است با توسعه جمعیت، شهرها و توسعه نیازمندی های مرتبط تقاضای بهره برداری از زمین روز به روز در حال زیاد شدن است و شما متناسب با تقاضای زمین، نمی توانید زمین تکثیر کنید.
وی با بیان اینکه امروز در حوزه بازرگانی و تجارت برای اینکه تعادلی در بازار ایجاد کنند سعی می کنند این تعادل بین عرضه و تقاضا حفظ شود و این در حالی است که زمین یک عامل حیاتی برای بشر است و حفظ آن بر همه واجب است؛ تاثیر نظم در بحث مالکیت و نحوه بهره برداری از زمین به طور جدی موثر در همه ارگان و ابعاد زندگی بشر است و به گونه ای که شما نقش نظم و بی نظمی زمین در حوزه فرهنگ، اقتصاد، محیط زیست و ... را نیز در برخی از موارد مشاهده کنید.
رئیس سازمان اسناد و املاک کشور تصریح کرد: در بحث قضا و نظم حقوقی جامعه و روابط اجتماعی افراد با یکدیگر، یکی از عوامل مهم و بسیار تاثیر گذار در بحث زمین مسئله نقل و انتقال است؛ قانون گذار در ایران ابتدای قانون گذاری که به 100 سال گذشته بر می گردد توجه جدی در حوزه نقل و انتقال و تثبیت مالکیت ها در جهت ثبت رسمی مالکیت های منقول و غیر منقول و به طور ویژه، زمین داشته و در جهت اجباری آن حرکت می کرده و قطعاً این موضوع یک فلسفه و منطقی صحیح داشته است.
وی بیان داشت: پس از انقلاب متاسفانه ما در حوزه قضائی و اجرایی این اهتمام را نداشته ایم و یا اینکه این ضرورت را به درستی درک نکرده ایم و به همین جهت هزینه های فراوانی را متحمل شده ایم؛ جرایم بسیاری در حوزه زمین رخ داده است و چه میزان هزینه های پیدا و پنهان پرداخت کرده ایم اما خودمان خبر نداریم و اگر آسیب شناسی های که در این حوزه با نگاه دقیق انجام شود متوجه می شویم ما هزینه های فراوانی را متحمل شده ایم و اگر بخش اندکی از این هزینه ها را در جهت انتظام و نظم دادن به بحث زمین کرده بودیم دیگر لازم نبود اینقدر هزینه کنیم.
معاون قوه قضائیه گفت: یکی از آسیب های نظام اداری ما این است که ما به شکل انفعالی و روزمره برای کارها تصمیم می گیریم و یا برای برخی از بخش ها فاقد یک استراتژی و راهبرد درست هستیم و یا اینکه اگر یک راهبرد درست تنظیم شده اما اهتمام در اجرای آن نداریم و در نتیجه هزینه های زیادی را می پردازیم.
وی با اشاره به اینکه وفاق و همدلی که در استان کرمان ایجاد شده و اهتمام جدی در ساماندهی اراضی دارید، باعث شده بی نظمی ها برطرف شود و ما ناچار هستیم این کار را انجام دهیم؛ بیان کرد: اگر بخواهیم توسعه در هر بخشی داشته باشیم، بدون شفاف سازی در حوزه املاک و مالکیت ها نمی توان به آن دست پیدا کنیم.
رئیس سازمان املاک و اسناد کشور با اشاره به اینکه در بحث ساماندهی مالکیت حدود ۶ سال پیش کانونی با عنوان کاداستر کلید زده شد و پیش بینی گردید، افزود: با این کار تمام عرصه های کشور اعم از ساختمان های متعلق به دولت و شخصی، کشاورزی، روستایی، بستر رودخانه ها و... سنددار می شوند و سند مالکیت در سیستم حدنگار ثبت می شود به نحوی که حد و مرزها با اختصاص مشخص است.
وی با تصریح به اینکه توقع و انتظار ما این است که دستگاه های اجرایی و غیردولتی در سراسر کشور به عنوان یک تکلیف ملی به کاداستر نگاه کنند نه به عنوان کار روزمره و جاری تلقی شود؛ گفت: امروزه در حوزه املاک و دفاتر اسناد رسمی در وضعیت عالی قرار داریم و متناسب با رویه کشورهای توسعه یافته، عمل کرده ایم که اصلاً امکان اجرای آن را تصور نمی کردیم.
معاون قوه قضائیه تصریح کرد: گاهی باز نمودن یک گره کوچک، سبب آزاد شدن منافع و منابع زیادی می شود و ما سالانه 80 یا 90 میلیون اوراق در چاپخانه دولتی چاپ می کردیم و یکی از دغدغه های ما سرقت این اوراق دولتی بود.
تویسرکانی عنوان کرد: در سال جاری با توجه به الکترونیکی شدن کارها در سازمان 30 میلیون از مراجعات مردمی به ادارات کل ثبت اسناد و املاک کشور کاهش یافته است که این محصول کار نظام مند و برنامه ریزی شده است و با دقت، تدبیر و همدلی کارهای بزرگ را می توان انجام داد.
نظر شما