به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، سیدرضا صالحی امیری، وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه نوبت بعدازظهر امروز سه شنبه 11 آبان و در دفاع از برنامه پیشنهادی خود برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: فرهنگ به مثابه اکسیژن در فضای جامعه ایران است و فرهنگ چشمه ای جوشانی است که همه انسانهای تشنه می توانند در مسیر سیراب شوند.
وی اظهار کرد: ما از فرهنگ سخن می گوییم در حالیکه فرهنگ 4 میوه انسجام، شخصیت سازی، هویت بخشی و سازگاری را به دنبال دارد و جامعه فرهنگی جامعه ای است که در آن انسجام مشاهده می شود و در آن انسانها با یکدیگر سازگاری دارند.
وی با اشاره به این سخن رهبری فرمودند که فرهنگ هویت ساز یک ملت است اظهار داشت: ارزشها فرهنگ رو و معنای حقیقی یک ملت است و همه چیز مترتب به فرهنگ است.
وی با تاکید بر اینکه فرهنگ حاشیه و ذیل اقتصاد و سیاست نیست بلکه اقتصاد و سیاست ذیل فرهنگ است گفت: نمی توانیم فرهنگ را از فضاهای دیگر منفکر کنیم چرا که فرهنگ هم بستر و هم مقصود و هم هدف است.
وی با اشاره به مطالعات 20 ساله خود در حوزه فرهنگ خاطرنشان کرد: بنده برای اولین بار نگاه نرم افزاری وارد تصمیمات فرهنگی کردهام و با تاسیس 10 مرکز مطالعاتی تلاش کرده ام نگاه اندیشمندان هنر و رسانه را در تصمیمات فرهنگی دخیل کنیم و اولین بار قدرت نرم را در عرصه فرهنگ تئوریزه کردیم.
وی با اشاره به سابقه همکاری دو ساله خود در شورای عالی امنیت ملی و همچنین 8 ساله خود در مجمع تشخیص مصلحت نظام با آقای روحانی و در محافل فرهنگی گفت: ما توانستیم برای اولین بار گفتگوی فرهنگی را در کشور نهادینه کنیم و خداوند را شاکرم که عمر خود را در این راه گذاشتهام و به نمایندگان وعده می دهم اگر به بنده اعتماد کنند و تصدی این وزارتخانه را به بنده بسپارند تا عمری دارم خدمتگذار فرهنگ و هنر این سرزمین خواهم بود و اگر هم اعتماد نکنم باز هم در خدمت فرهنگ این سرزمین خواهم بود.
وی با اشاره به اینکه 23 آسیب را در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شناسایی کرده ام گفت: بنده شناخته به حوزه فرهنگ و ارشاد اسلامی دارم و قطعا بهتر می توانم مشکلات این حوزه را حل کنم.
وی تصریح کرد: ما در نظام فرهنگی زیست می کنیم و نظام فرهنگی مجموعه ای از ساختارها و روابط حاکم بر این سیستم است و در این نظام یک گفتمان قالب است و آن گفتمان مقام معظم رهبری است که ذیل این گفتمان، گفتمان آقای روحانی که همان گفتمان عدالت است نیز وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه گفتمان اعدال دولت یازدهم بر اعتدال فرهنگی، عقلانیت فرهنگی و دیانت فرهنگی استوار است گفت: روح فرهنگی در جامعه ایران باید دینی باشد و همه حوزه های فرهنگی باید دین را پاس بدارند و این یک قانون عام برای همه است و هیچ کس نمی تواند از مرزهای دینی و شرعی ما عدول کند.
صالحی امیری تصریح کرد: ما در نظام فرهنگی زیست می کنیم که یک ضلع آن شورای عالی انقلاب فرهنگی و ضلع دیگر آن مجلس است و ما نباید نظام سلیقگی را در کشور با ثبات کنیم چرا که یک ضلع علما مساجد و کانونهای دینی است و ضلع دیگر آن دانشگاه آزاد اسلامی و آستان قدس و شهرداری است و ضلع دیگر آن نهادهای عمومی و مردم است و وزیر باید بداند که در سرزمینی می آید که دیگران هم حقیقت هستند و هم واقعیت و باید تعامل و سازگاری را در دستور کار قرار دهد.
وی با بیان اینکه ما باید در این سرزمین دیگران را ببینیم و با آنها وارد تعامل شویم گفت: اولین کاری که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام می دهیم ایجاد ثبات و آرامش در محیط فرهنگی است، هیچگاه در بستر اغتشاش و تنش توسعه شکل نمی گیرد همه باید بدانیم که چه اصلاح طلب و چه اصولگرا و چه معتدل همه زیر سقف ولایتمداری و اعتدال گرایی هستند و همه باید با هم زیست داشته باشند و از این منظر باور دارم که نباید سیاست در حوزه فرهنگ وارد شود.
وی با بیان اینکه غیرسیاسی کردن حوزه فرهنگ در راس کارهایم قرار می دهم گفت: لازمه انسجام و تعامل این است که ما با هم گفتگو و تعامل داشته باشیم چرا که بدون درک یکدیگر نمی توانیم تعامل کنیم و مهمترین راهبرد من انسجام در حوزه فرهنگی است.
صالحی امیری تصریح کرد: همه اقوام ایرانی واقعیتهای این سرزمین هستند و ما باید تنوع فرهنگی را در کشور به رسمیت بشناسیم و همه این فرهنگها در ذیل فرهنگ ایرانی زیست می کنند.
وی با تاکید بر اینکه ما اصل 15 قانون اساسی و بحث تنوع فرهنگی را به رسمیت می شناسیم گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید تنوع فرهنگی و خرده فرهنگها را تقویت کند.
وی با اشاره به برخی انتقادات مخالفان نسبت به اینکه تحصیلات وی ربطی به حوزه فرهنگ ندارد گفت: بنده حوزه مطالعاتی ام تنوع و انسجام فرهنگی در ایران است اگر رشته مدیریت فرهنگی نمی تواند دستگاه فرهنگی کشور را اداره کند چه کسی می خواهد این کار را انجام دهد اگر بنده 20 سال در این حوزه قدم زده ام و از بنیانگذاران این رشته هستم نمی توانم در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشم پس چه کسی می تواند این وزارتخانه را اداره کند.
وی با اشاره به دغدغه های رهبری در مورد بحث ولنگاری فرهنگی و نفوذ فرهنگی دشمن گفت: من معتقدم لیبرالیسم فرهنگی مبتنی بر فمینیسم و اومانیسم است این در حالی است که اندیشه دینی ما مبتنی بر شرعیت و وحدانیت است و از این منظر قطعاً پاسداری از مرزهای دینی و رفع دغدغه های دینی علما و مقام معظم رهبری وظیفه دستگاه فرهنگی کشور است.
صالحی امیری بیان کرد: بنده معتقد به برگزاری همایش و سخنرانی دراین حوزه نیستم بلکه یک ساختار ایجاد می کنم و گزارش آن را به مجلس ارایه میدهم و حوزه کانونهای فرهنگی و دینی در کشور را تقویت و از حوزه قرآنی و دینی در کشور حمایت می کنم.
نظر شما