به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از فومن، قربانعلی محمدپور، مدیرکل حفاظت از محیط زیست گیلان عصر امروز(10آبان) در جلسه شورای پدافند غیرعامل در دفتر فرمانداری فومن با اشاره به اینکه سنبل آبی از 5 سال گذشته در تالاب عینک رشت مشاهده شد، اظهار داشت: با توجه به پاکسازی آب منطقه، به دلیل عدم مداومت در این راستا، این گیاه تکثیر یافت.
وی با بیان اینکه سال گذشته اداره کل محیط زیست با همکاری ظرفیتهای مردمی و اداری موفق به پاکسازی 230 هکتار از تالاب انزلی شد، افزود: گیاه سنبل آبی دارای رشد سریع است که می تواند خطرهای جدی برای تالاب و محیط زیست ایجاد کند.
مدیرکل حفاظت از محیط زیست گیلان، گیاه سنبل آبی را تهدیدی برای امنیت پایدار گیلان دانست و گفت: این گیاه به عنوان تهدید جدی برای بخش کشاورزی هم است.
محمدپور با بیان اینکه روش مکانیکی یکی از روشهای متداول دنیا برای مقابله با گیاه مذکور است، تصریح کرد: روشهای بیولوژیکی و استفاده از سموم از دیگر راهکارهای مبارزه با این گیاه است که باید بررسیهای بیشتری صورت بگیرد.
سنبل آبی، پدیده سرطانی برای زیستگاههای آبی
در ادامه میرشمس مومنیزاده، فرماندار فومن اظهار داشت: روسای ادارت با پذیرش مسئولیت، باید شبانه روز در خدمت مردم باشند.
وی با بیان اینکه روسای ادارات باید از روزمرگی پرهیز کنند، افزود: در راستای همه مباحث مربوط به مدیریت و ستاد بحران و ستاد حوادث و پدافند غیرعامل ، تاکید به همه روسای ادارت این است که در دسترس و جدی باشند و تهدیداتی که در حوزه مسئولیت آنها از نظر پدافند غیرعامل متصور است پیرو تاکیدات مکرر شناسایی کنند و تدبیر داشته باشند.
فرماندار فومن با بیان اینکه پدیده سنبل آبی، همچون سرطان برای زیستگاههای آبی است، گفت: این موضوع اقتضا می کند که برخورد جدی با آن داشته باشیم.
مومنیزاده با بیان اینکه در زمان آغاز این پدیده متوجه موضوع و حساس شدیم، تصریح کرد: به موقع میتوان اقدام و پدیده سنبل آبی را متوقف کرد که از خسارات بعدی آن به طور موثر پیشگیری شود.
نظر شما