به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل در نشست مشترک این سازمان با آتش نشانی با اشاره به حوزه های ماموریتی مشترک این دو سازمان گفت: سازمان آتش نشانی یکی از سازمانهای امدادی و خدماتی است که در سراسر کشور برای نجات جان انسانها شکل گرفته است و تلاشهای آنها ارزشمند است.
وی اظهار کرد: این سازمان رنگ و بوی سیاسی ندارد و رنگ و بوی انسانی و امدادی به خود گرفته است و این موضوع جزو ویژگیهای برتر سازمان آتش نشانی است که با نگاه ملی به نجات جان انسانها می پردازد و این موضوع وظیفه خود می داند.
سردار جلالی با اشاره به شهادت و مجروح شدن برخی از کارکنان سازمان آتش نشان در حین عملیات و بزرگداشت یاد و خاطره این شهدا تصریح کرد: ماموریتهای سازمان پدافند غیرعامل و سازمان آتش نشانی با اهداف مشترکی دنبال می شود به همین جهت ماموریتهای آنها در سطوح مختلف اما متفاوت است سازمان پدافند در سطوح راهبردی و سازمان آتش نشانی در سطوح اجرایی به دنبال تحقق اهداف در ماموریتهاست.
وی با اشاره به اهداف مشترک دو سازمان با بیان اینکه سیاستهای کلی نظام در سازمان پدافند غیرعامل در سال 89 توسط رهبر انقلاب ابلاغ شد گفت: در این سیاستهای ساماندهی امور مربوط به تهدیدات نامتعارف علیه مردم و کشور تعیین تکلیف شد.
وی ادامه داد: کاهش مراکز پرخطر از مراکز جمعیت، کاهش آسیبپذیری کشور در حوزه خطرات و تهدیدات از جمله وظایف سازمان پدافند تعریف شده است.
سردار جلالی با بیان اینکه سیاستهای کلی سازمان پدافند غیرعامل و آتش نشانی با یکدیگر همپوشانی دارد تصریح کرد: هدف نهایی پدافند غیرعامل نجات جان انسانهاست که به دنبال مقاوم سازی زیرساختها برای نجات جان انسانها و البته منافع ملی صورت می گیرد. که در پی آن تمامیت ارزی نظام حفظ شود.
وی با بیان اینکه سازمان پدافند غیرعامل موضوع انسان محور است گفت: حفظ جان انسانها نیز از دیگر حوزه های مصون سازی است و مفهوم کاهش خسارت و تلفات از اهداف دیگر پدافند غیرعامل است که این کاهش نسبی است و مطلق نیست.
وی در مورد مفهوم تهدید آسیب و خطر گفت: تهدید آنچه خارج از حوزه کنترل باشد اثر می گذارد و نمی توانیم جلوی ان را بگیریم اما می توانیم آن را کنترل کنیم آسیب پذیری که ضعف و اشکال درونی است و می توان آن را برطرف کرد و رابطه تهدید و آسیب این است که آسیب پذیری فرودگاه تهدید است.
سردار جلالی یادآور شد خطر نیز اثر و نتیجه برخورد آسیب و تهدید است که تولید خطر می کند.
سردار جلالی با بیان اینکه برای مقابله با بحران طرح مدیریت بحران داشته باشیم تصریح کرد: باید سناریوهای مختلف و پیامدهای حوادث پیش بینی شود و به همین منظور تقسیم وظیفه و آموزش ارایه شود به طور مثال اگر در مرکز نطنز نشتی اتفاق افتاد چگونه آنچا وارد عمل شویم که سازمان پدافند غیرعامل با برگزاری رزمایشی در آن مرکز پیش بینی های لازم را انجام داده است.
وی با اشاره به تشکیل کمیته پدافند غیرعامل به صورت قرارگاه هسته ای، قرارگاه شیمیایی، قرارگاه زیستی اظهار کرد: در تمام حوزه ها پیش بینی شده است تا قرارگاه مدیریتی پدافند غیرعامل تشکیل شود سال گذشته این قرارگاه ها در تمام حوزه ها تشکیل شد تا بتوانیم نسبت به حادثه ها از جمله حادثه هسته ای که در 5 استان قابل توجه است تمهیدات لازم را داشته باشیم.
وی تصریح کرد: قبل از حادثه باید برنامه ملی و استانی و شهرستانی را در قالب مواجهه با تهدیدات دنبال کنیم و انعطاف پذیری لازم را در برنامه های مشترک تعقیب کنیم.
وی با اشاره به اصول ساخت و ساز در شهرهای بزرگ گفت: این موضوع به صورت متمرکز دنبال شود تا اماکن پرخطر در میان مراکز ساخته نشود.
وی گفت: پدافند غیرعامل با مشارکت سازمان آتش نشانی امادگی این را دارد تا بتوانیم آیین نامه ایمنی و حفاظتی برای حوزههای خطرناک تبیین کنیم و برنامه مشترکی در این زمینه ارایه دهیم.
وی با اشاره به مراکز پرخطر از جمله مرکز پاستور و انتقال آن به بیرون از شهر گفت: هنوز مرکز پاستور به بیرون شهر منتقل نشده است و این موضوع عملیاتی نشده همچنین برای کارخانه ها و شرکتهای پرخطر نیز رویکردی در برنامه ششم وجود ندارد.
وی با بیان اینکه در کشور ما نقاط قطبی در مواجهه با تهدیدات وجود دارد با اشاره به 5 مجتمع شیمیایی در ماهشهر تصریح کرد: طبیعتاً باید موارد ایمنی در مراکز پرخطر دیده شود تا اگر حادثه ای رخ داد قدرت مواجهه با آن را داشته باشیم به طور مثال مرکز ماهشهر از مراکز قطبی در مواجهه با تهدیدات است تا اگر حادثه جنگی رخ دهد حادثه بین المللی در بر دارد.
وی با اشاره به لزوم تشکیل آتش نشانی های تخصصی در کنار مراکز هسته ای گفت: برخی از حوزه های تهدید در حوزه شیمیایی و هسته ای مشترک هستند و باید در هر دو حوزه با توجه به محصولات هسته ای و شیمیایی که تولید می شود موارد ایمنی نیز در نظر گرفته شود.
وی با بیان اینکه لازم است در مراکز تخصصی اتش نشانی در کنار مراکز پرخطر 15 تا 20 آتش نشان به صورت تخصصی حضور داشته باشند گفت: در وضعیت موجود می توانیم برای حوزه های ماموریتی مشترک با سازمان پدافند غیرعامل پلانهای مشترکی را تعریف کنیم.
وی درخصوص تمهیدات لازم برای زیرساختهای هسته ای گفت: موظفیم طرح مقابله با وضعیت قرمز را در این زیرساختها تعریف کنیم تا بتوانیم مراحل مدیریتی ایمنی را در این حوزه تبیین کنیم.
وی با اشاره به رزمایش سالانه و فصلی پدافند غیرعامل گفت: این رزمایش به صورت مشترک با یک برنامه ریزی مشترک انجام می شود همانگونه که در بخش هسته ای کاشان اجرا شد می تواند با برنامه ای مشترک میان سازمان آتش نشانی و پدافند غیرعامل برنامه آمادگی مشترک تولید شود.
وی با اشاره به رفع آلودگی در برخی از حوزه های تهدید گفت: پیش بینی می شود تا به ساخت حوزه های تخصصی آتش نشانی در ایستگاههای تخصصی همچون ایستگاههای هسته ای کشور و مراکز پرخطری چون استان زاهدان مورد توجه قرار گرفت.
سردار جلالی گفت: روزانه 60 خودرو مواد هسته ای را به بیمارستانها جابجا می کنند که اگر حادثه ساده ای همچون تصادف اتفاق بیفتد مردم زیادی در خطر قرار می گیرند با ایجاد پلان مشترک با آتش نشانی می توانیم در مقابله با حوادث گوناگون ایمنی لازم را ایجاد کنیم.
سردار جلالی یادآور شد: به نظر می رسد لازم است آتش نشانی نظارت کافی را در جابجایی مواد هسته ای پزشکی داشته باشد و با حضور یک نفر به عنوان ایمنی در کنار نقل و انتقال این مواد نگهداری لازم صورت گیرد.
رییس سازمان پدافند غیرعامل تصریح کرد: بیش از 60 درصد مقررات ایمنی هسته ای رعایت نمی شود و امادگی برای مقابله در امر جابجایی مواد هسته ای سی درصد است.
وی گفت: لازم است در حوادث و پیامدهای ناشی از جنگ احتمالی در حوزه آتش نشانی پلانهای مشترک تعریف شود.
نظر شما