نشست پربار وین/اجلاس آینده اوپک در ۲۵ نوامبر

خبرگزاری شبستان: اعضای اوپک توافق کردند که با وجود همه اختلاف نظرهایشان به صورت ماهانه جلسات خود را برگزار کنند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، پس از آن که در الجزایر اعضای اوپک بر تولید ماهیانه بیش از ۳۲ میلیون بشکه نفت توافق کردند روز گذشته هم در وین نشستی داشتند که براساس آن به نظر می رسد با تمام اختلاف نظرها اما اجلاس پرباری برگزار شده باشد.

بنابراین گزارش، طبق ترجمه ایرنا از آسوشیتدپرس، کارشناسان ارشد سازمان اوپک روز شنبه پس از نشستی مشترک با شش کشور دیگر تولیدکننده نفت، بحث های مطرح شده در این نشست برای تنظیم قیمت جهانی نفت را 'پربار و سازنده' نامیدند.

در بیانیه ای که اوپک منتشر کرد، آمده است که توافق کلی ماه گذشته در این سازمان برای کاهش تولید، پیشاپیش بر بازار اثر گذاشته است؛ هرچند قیمت ها هنوز پایین است و تقریبا با یک سوم بهای سه سال پیش برابری می کند.

علاوه براین، وزیر صنعت انرژی جمهوری آذربایجان، گفت: نشست آینده اوپک در مورد کاهش تولید در تاریخ 25و 26 نوامبر برگزار می شود.

طبق ترجمه ایرنا از اسپوتنیک، ناتیک علی اف با اعلام این خبر افزود: ما بدون در نظر گرفتن هرگونه نتیجه وتغییرات در بازار به طور منظم نشست هایی را برگزار خواهیم کرد.

پیش تر علی اف اعلام کرده بود: توافق اوپک بر سر تولید نفت بستگی به وضعیت ایران و عراق دارد.

نشست بعدی اوپک و کشورهای غیر عضو در تاریخ 25و 26 نوامبر برگزار می شود.

این در حالی است که پس از آن که جمهوری اسلامی ایران بارها با سیاست تثبیت و کاهش تولید نفت اوپک مخالف خود را در غالب های مختلف اعلام کرده است این بار هم در جلسه فنی اوپک در وین بازهم بر سیاست خود تاکید داشت و عراق نیز همراه ایران در این مخالفت بود.

بنابراین گزارش، طبق ترجمه باشگاه خبرنگاران جوان اویل پرایس در مطلبی نوشت: «گئورگی کانتچف» گزارشگر اقتصادی وال استریت ژورنال بعدازظهر دیروز (جمعه) در حساب توییتر خود با اعلام به بن‌بست رسیدن نشست فنی اوپک در وین، از نارضایتی عراق و ایران از سقف تعیین شده برای خود خبر داد و دقایقی بعد در یک توییت دیگر نوشت عراق و ایران با تثبیت سطح تولید نفت خود در این نشست مخالفت کردند.

اویل پرایس در ادامه نوشت: اعلام خبر مخالفت احتمالی عراق و ایران با طرح فریز نفتی اوپک، شاید باعث ناامیدی بازار نفت شود؛ اما با توجه به الگوی رفتاری اخیر بازیگران نفتی اوپک به هیچ وجه تعجب‌آور نیست. عراق حتی یکشبه هفته گذشته نیز  صریحاً از اوپک خواست به دلیل نیاز مبرم به منابع مالی لازم برای مقابله با داعش، این کشور را از طرح فریز نفتی معاف کند.

این در حالی است که Oil and Gas هم نوشته است اجلاس الجزایر را می توان یکی از موفق ترین جلسات اوپک طی سالهای پس از سقوط  قیمت های جهانی نفت دانست. در پی این اجلاس قمیت طلای سیاه تا ۵۲ دلار افزایش یافت اما به سرعت با کاهش همراه شد و در ۵۰ دلار توقف کرد.

تولیدکنندگان نفت در اجلاس الجزایر توافق کرده بودند تا تولیدشان را در حدود سی و دو میلیون بشکه متوقف کنند اما به نظر می رسد این ایده چندان موفق نبوده است زیرا پس از رسیدن قیمت نفت به ۵۳ دلار در هر بشکه به شدت کاهش یافت.

ایران با بازگشت به بازار جهانی نفت تلاش می کند تا جایگاه خود را بازیابی کند. ایران باید بیشترین خود را درسال ۲۰۱۶ تولید کند در حالی که عربستان باید کمترین میزان ظرفیت خود را تولید کنند. این اختلافات چالش های جدی پیش روی دیگر تولید کنندگان نفت قرار داده است.

باید به این نکته توجه داشت که ایران سهم ۱۲ درصدی از تولید اوپک را داشت و آن را می خواهد این کشور در حال حاضر باید تولید خود را به چهار میلیون بشکه افزایش دهد.

کد خبر 584139

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha