به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست بخش ادبیات نخستین جشنواره فرهنگی و هنری ایران ساخت پیش از ظهر امروز شنبه 8 آبان با حضور ناصر فیض، دبیر بخش ادبیات، دکتر اسماعیل امینی نماینده داوران بخش ادبیات، مهدی فرج اللهی مدیر اجرایی بخش ادبیات در خانه هنرمندان برگزار شد.
دکتر اسماعیل امینی نماینده داوران بخش ادبیات نخستین جشنواره فرهنگی هنری ایران ساخت در این نشست گفت: یک فضایی در کارهای ادبی و هنری است که حاصل روزگاری است که عرفان بر ادبیات ما مسلط شده است که دانشمندان و اهل علم باید بی اعتنا به حوائج مادی و اقتصادی باشد؛ در هیچ کجای دنیا کار هنری جدا از زندگی انسان نیست بسیاری از شعرای بزرگ برنده جایزه نوبل مدیر برنامه دارند و برای مصاحبه هم پول می گیرند. در اینجا حتی اگر هنرمندی کتاب چاپ کند و ناشر حق نشرش را ندهد می گویند آدم مادی است، گویی انگار اثر هنری آفریده می شود که آفریده شود، اگر نقاشی قیمت بر روی کارش گذاشت کار بدی کرده است.
وی افزود: از ظرفیت های هنر، ادبیات، طنز و موسیقی در اقتصاد می شود استفاده کرد، اما این مهم تحت تاثیر صوفی گری حاکم بر فرهنگ ماست. باید بین مجامع هنری و بازار کار و دانشگاه یک ارتباط برقرار کرد ، کار هنری اگر می خواهد استمرار پیدا کند به خصوص موسیقی ناچار است به واقعیت های بازار توجه کند، این جشنواره حرکت خوبی است، آیا این کار باید استمرار پیدا کند یا اینکه باید این ارتباط همیشه بین مراکز علمی و تولیدی برقرار باشد؟ باید بسیاری از برندها و تولیدات داخلی سفارش طرح جلد و جعبه را به هنرمندان و خالقان اثر بدهد، اینکه دوستان به برندسازی توجه می کنند خیلی خوب است اما در حوزه علم و ادبیات و شعر و هنر کمتر استفاده می شود. استاد شهریار کارمند بانک کشاورزی بوده است که هنوز بانک کشاورزی از این استفاده می کند.
دکتر اسماعیل امینی اظهار داشت: نخستین جشنواره فرهنگی هنری ایران ساخت کار خاصی است، بخش اصلی جشنواره کارآمدی است؛ یعنی طنز انتزاعی و شعر انتزاعی قابل استفاده باشد برای اینکه کار تبلیغی بر روی آن انجام شود باید قابل فهم باشد، استحکام ادبی و هنری در مرتبه بعدی است در شعار تبلیغی تجاری خلاقیت حرف اول را می زند.
وی یادآور شد: برای بسیاری از مجموعه های صنعتی از جمله مجتمع ذوب آهن من سرود رسمی ساختم
دکتر امینی اظهار داشت: کلمات در هر حوزه ای به نوعی به کار می روند؛ جشنواره ایران ساخت برای شرکت یا برند خاصی تبلیغ می کند و می خواهد رابطه محصولاتش را که با دانش ایرانی تولید می شوند را با هنر برقرار کند و برای این مهم فرهنگسازی کند.
نظر شما