گاهی خادمان، مانع حضور نوجوانان در مساجد می‌شوند

خبرگزاری شبستان: امام جماعت مسجد الرضا (ع) گفت: زمانی در مدت فعالیتم در یک مسجد شاهد حضور گسترده مردم اما بسیار کم رنگ کودکان، نوجوانان در آن بودم که با بررسی، علت این وضعیت را در نحوه برخورد خادم با آنان و ترکیب هیات امنای مسجد یافتم.

خبرگزاری شبستان:8   آبان ماه، روز شهادت محمدحسین فهمیده است. او نوجوانی 13 ساله بود که در دوران دفاع مقدس به شهادت رسید، به همین خاطر این روز به عنوان روز نوجوان و بسیج دانش آموزی  نامگذاری شد.

 

از سوی دیگر، 13 آبان در تقویم ایران «روز دانش آموز» نامگذاری شده است. این نامگذاری ادای احترامی است به دانش‌آموزانی که صبح روز 13 آبان 1357، در حالی که مدارس را تعطیل کرده بودند، به سمت دانشگاه تهران حرکت کردند تا صدای اعتراض خود را به گوش مسئولان حکومت شاهنشاهی برسانند.

 

این دو مناسبت بهانه‌ای شد تا خبرنگار ما در گفت‌و‌گو با تعدادی از ائمه جماعات، وضعیت حضور نوجوانان و دانش‌آموزان در مساجد و همچنین امکاناتی که در آن ها در اختیار این قشر گذاشته می شود را بررسی کند. در این نوبت، مشروح نظرات حجت‌الاسلام و المسلمین اسدالله حیدری، امام جماعت مسجدالرضا (ع) (به نشانی شهرری، میدان حضرت عبدالعظیم (ع)، ابتدای خیابان جاده قم) و استاد حوزه علمیه می‌آید:

 

حیدری تعامل مدیریت مساجد با اولیا نوجوانان را راهکاری مهم برای جذب فرزندان آنان به این خانه‌های خدا دانست و گفت: برای مثال هر سال چند روز پیش از سالروز ولادت حضرت علی اکبر (ع) و روز جوان از پدران و مادران تقاضا می‌کنیم در آن روز، همراه با فرزندان خود به مسجدالرضا (ع) بیایند تا ضمن تقدیم هدیه‌ای به کودکان و نوجوانان، با فضای این خانه خدا بیشتر آشنا شوند.

 

وی با بیان اینکه درک شرایط روحی و فکری کودکان و نوجوانان عامل دیگرِ جذب این افراد به مساجد است، افزود: این خانه‌های خدا باید برای همگان به ویژه این گروه‌های سنی برنامه داشته باشند تا حضور در مساجد موجب سرگرمی آنان نیز شود.

 

لزوم حضور هیات امنای پر انرژی در مساجد

امام جماعت مسجدالرضا (ع) با بیان اینکه بارها با برگزاری اردوهای زیارتی و تفریحی سبب جذب نوجوانان و کودکان به این خانه شده‌ایم، خاطرنشان کرد: لازمه تحقق چنین هدف گذاری وجود و فعالیت هیات امنای پرانرژی است که اهمیت تعامل با کودکان، نوجوانان و جوانان را درک کنند.

 

حیدری اضافه کرد: در زمان فعالیتم به عنوان امام جمعه شهر بهار همدان و امام جماعت مسجدالنبی (ص) در این شهر، شاهد حضور گسترده مردم اما حضور بسیار کم رنگ کودکان، نوجوانان و جوانان در مسجد بودم، با بررسی بسیار علت این وضعیت را در نحوه برخورد خادم و ترکیب هیات امنای مسجد یافتم، خادم مسجد با چوبی در درست، برخوردی نامناسب با بچه‌ها داشت بنابراین با وجود مخالفت‌های فراوان هیات امنا، او را اخراج کردم.

 

وی ادامه داد: تغییر ترکیب هیات امنا و اضافه کردن نیروهای فرهیخته تر و جوان از جمله چند مدیر و دبیر، اقدام موثر دیگر بود زیرا زمینه ساز حضور 120 نوجوان در مسجدالنبی (ص) شد، آنچنان که با تشکیل حلقه‌های مختلف، قرآن و آموزه‌های دین را می‌آموختند.

 

 

مساجد باید «محل تریبت» باشند

استاد حوزه علمیه گفت: فعالیت مساجد باید مانند صدر اسلام و به تعبیر امام خمینی «سنگر» باشد که در این صورت آن ها «محل تریبت» می‌شوند.

 

حیدری ادامه داد: مساجد باید با اشراف کامل بر تمام فعالیت‌های محلات و تزریق معنویت، مردم را تحت مدیریت خود قرار دهند.

 

پیشنهادی به رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد

وی افزود: روزی به حجت‌الاسلام و المسلمین حاج علی اکبری در جلسه شورای منطقه گفتم «با وجود موفقیت‌های بسیار در زمینه‌های فیزیکی، مالی و اداری که مقدمه سایر پیشرفت‌ها است، مساجد نیازمند تحولات فرهنگی، علمی و اخلاقی به ویژه نسبت به ائمه جماعات هستند زیرا 70 تا 80 درصد ائمه جماعات به درد نمی‌خورند» ایشان نیز طی سخنانشان چند بار با اشاره به سخنان بنده فرمودند «اعتقادم این است که 10 درصد ائمه جماعات به درد می‌خورند».

 

این استاد حوزه علمیه افزود: همچنین در آن جلسه پیشنهاد دادم ائمه جماعات، صبح تا ظهر با حضور در مدارس علمیه، تدریس یا تحصیل کنند، همچنان که در گذشته علمای هر شهر از صبح تا ظهر در مدارس علمیه برای تحصیل یا تدریس حاضر می‌شدند.

 

 

 

کد خبر 583872

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha