خبرگزاری شبستان - گروه سیاسی: ایران و روسیه باید بخشی از راهکار بحران سوریه باشند، تمرکز سعودی ها بر مقابله با ایران، آنکارا و تهران دو یاداشت تفاهم همکاری امضاء کردند، خطوط هوایی هند پرواز به ایران را از سر میگیرند از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
خطوط هوایی هند پرواز به ایران را از سر میگیرند
هواپیماهای شرکت دولتی ایر ایندیا پروازهایشان به ایران را از سر میگیرند.
به نوشته لایو مینت، پروازهای شرکت دولتی ایر ایندیا که دو دهه گذشته پروازهای خود را به ایران به دلیل تحریمهای بینالمللی علیه تهران، لغو کرده بود اکنون فعالیت خود را از سر میگیرد.
این پروازها دوبار در هفته از دهلی به تهران انجام خواهند گرفت و قرار است از ماه آوریل سال آینده میلادی آغاز به کار کنند.
آخرین پرواز این شرکت هواپیمایی به ایران در دهه 90 میلادی از بمبئی به تهران انجام گرفته بود و اکنون با رفع موانع، این پروازها انجام میگیرد.
ایرایندیا به بانک اگزیت آمریکا خبر داد برنامههایی برای از سرگیری پروازها به ایران دارد و پیش از این هم دفتری در تهران برای انجام فرآیند لازم برای از سرگیری پروازها، باز کرده است.
یک درصد جامعه آمریکا، اغلب منافع تجاری را در اختیار دارند/ایران و روسیه باید بخشی از راهکار بحران سوریه باشند/برجام جهان را امنتر کرد
ایران و روسیه باید بخشی از راهکار بحران سوریه باشند/برجام جهان را امنتر کرد
وزیر خارجه آمریکا در شورای امور جهانی شیکاگو در مورد موضوعات مختلف از جمله اقتصاد آمریکا و بحرانهای خاورمیانه
«جان کری» وزیر خارجه آمریکا بامداد پنجشنبه (چهارشنبه شب به وقت محلی) در شورای امور جهانی شیکاگو سخنرانی کرد.
وی در این نشست ابتدا با بیان اینکه با وجود پایان نظام دو قطبی در جهان، دنیا همچنان جای خطرناکی است، گفت: «شنیدهام که میگویند ایالات متحده دست روی دست گذاشته یا در حال عقبنشینی است... اشتباه میکنند. واقعیت این است که ایالات متحده اکنون عمیقتر از هر زمان دیگر و به صورت همزمان درگیر موضوعات مختلف است.»
یک درصد جامعه آمریکا اغلب منافع تجاری را در اختیار دارند
وزیر خارجه آمریکا سپس به دفاع از توافق تجارت آزاد با اروپا و شرق آسیا پرداخت و خطاب به منتقدان این طرحها گفت: «اگر ایالات متحده میخواهد رشد کند... باید محصولاتش را به جایی بفروشد که 95% مشتریان جهان در آن زندگی میکنند، یعنی در کشورهای خارجی. آنها در ایالات متحده زندگی نمیکنند.»
او با اشاره به اظهارات منتقدان که میگویند این طرحها طبقه کارگر را از مزایای اقتصادی محروم میکند، گفت: «مسئله این نیست که طبقه متوسط کارگر از تجارت آسیب میبیند، بلکه آنها از سیستمی رنج میبرند که به آنها اجازه نمیدهد از منافع آن تجارت سهم ببرند و موجب میشود تا یک درصد بالا، اغلب منافع را از آن خود کنند.»
وزیر خارجه آمریکا با بیان اینکه برای رفع این بیعدالتی باید سیستم خدمات عمومی، تحصیلات و توزیع منافع اصلاح شود، گفت به محض بازگشت به واشنگتن از کنگره خواهد خواست تا با وجود مخالفتهایی که وجود دارد، توافق تجارت آزاد را تصویب کند.
تصور میکردیم که بغداد سقوط میکند
کری سپس از «افراطگرایی خشونتآمیز» به عنوان اضطراریترین تهدید پیش روی جهان یاد کرد و گفت حملات یازده سپتامبر در نیویورک مقدمه قدرت گرفتن این گروهها بود.
وی گفت: «تابستان 2014 را به یاد آورید تا متوجه شوید که چه کسی در حال عقبنشینی است. در سال 2014، میدیدیم که ستونهای تویوتا با پرچمهای سیاه شهر به شهر پیش رفته و ادعای ایجاد خلافت داشتند.»
وزیر خارجه آمریکا ادامه داد: «تصور میکردیم که بغداد سقوط میکند و همه از اطراف عالم به به داعش میپیوندد.»
او گفت در آن زمان بود که ایالات متحده از خود «رهبری» نشان داد و ائتلافی برای مقابله با داعش ایجاد کرد. وی آزادسازی تکریت، فلوجه، رمادی، کوبانی و دیگر شهرها را نتیجه عملیاتهای ائتلاف تحت رهبری آمریکا دانست.
به گفته کری، مردم این مناطق به مرور در حال بازگشت به محل زندگی خود هستند و همزمان ائتلاف در حال هدف قرار دادن منابع داعش است.
او با بیان اینکه داعش از ماه می سال گذشته هیچ عملیات مهمی انجام نداده، گفت این گروه نهایتا شکست میخورد.
ایران و روسیه باید بخشی از راهکار بحران سوریه باشند
وزیر خارجه آمریکا سپس به اوضاع سوریه پرداخت و با توصیف شرایط پیچیده در این کشور گفت بحران سوریه موجب شکلگیری بزرگترین موج پناهجویان در دوران مدرن شده است.
وی افزود: «یک سال پیش بود که کشورهای درگیر در بحران، از جمله روسیه و ایران را دور هم جمع کردیم. برخی گفتند که چرا آنها را آوردید؟ ما گفتیم چون اگر آنها بخشی از راهکار نباشند، بخشی از مشکل خواهند بود.»
کری سپس تلویحا ایران و روسیه به بدعهدی در قبال توافقات صورتگرفته در مورد سوریه متهم کرد و گفت «روی کاغذ قولهایی داده شد، اما در عمل اجرا نشد.»
به گفته کری همه طرفها با مواردی چون برگزاری انتخابات، تشکیل دولت انتقالی، یکپارچه و سکولار ماندن کشور و احترام به حقوق اقلیتها، موافق هستند.
برجام جهان را امنتر کرد
او در بخش دیگری از سخنرانیاش به اهمیت همکاری واشنگتن با اروپا پرداخت و گفت اگر اروپاییها و حمایت آنها از اجرای تحریمها علیه ایران نبود، توافق هستهای به دست نمیآمد.
کری با تکرار اظهارات پیشینش در دفاع از مشخصههای فنی توافق هستهای، گفت بسیاری از منتقدان «حتی با گفتوگو با ایران مخالف بودند، چه برسد به امضای توافق با آنها.»
وزیر خارجه آمریکا گفت که با این حال او همچنان معتقد است که «برجام سوء محاسبه نبود. این توافق کل دنیا را امنتر کرد و نشان داد که حتی زمانی که طرفین تا آن حد در مورد همه چیز اختلاف نظر داشته باشند، میتوان به توافق رسید.»
وی با بیان اینکه مقامات ایران و آمریکا 35 سال بود که هیچ دیداری نداشتند، گفت: «نمیگویم دیپلماسی همهچیز را حل میکند، نه این اتفاق نمیافتد... اما اگر تلاش نکنیم هیچ اتفاقی نمیافتد.»
مهر:
حزبالله خدشه ناپذیر است / تمرکز سعودی ها بر مقابله با ایران
خبرگزاری رویترز امروز در گزارشی توافق اخیر «سعد حریری» برای انتخاب رئیس جمهور لبنان را نشانه پیروزی حزب اللهِ تحت حمایت ایران و نمادی از زوالِ نقش عربستان سعودی در منطقه اعلام کرد.
رویترز در این گزارش اعلام کرد: انتخاب «میشل عون» به تصدی ریاست جمهوری لبنان در هفته آینده تقریباً حتمی است. این امر به دنبال اعلام حمایت «سعد حریری» از سران جریان حامی عربستان (جریان ۱۴ مارس) با انتخاب «میشل عون» در روز های گذشته به انجام رسید.
بر اساس اعلام این خبرگزاری غربی، اگرچه پارلمان لبنان در جلسه ۳۱ اکتبر احتمالاً «عون» را به ریاست جمهوری لبنان انتخاب کرده و به یکی از معضلات اصلی در صحنه سیاسی لبنان در طول ۲۹ ماه خلاء ریاست جمهوری در این کشور پایان میدهد؛ اما می تواند آغازگر تنش های جدیدی در مسئله تشکیل دولت جدید به نخست وزیری «سعد حریری» بر اساس توافق وی با «میشل عون» باشد.
به گزارش رویترز، مشکلات اقتصادی ناشی از عملکرد ضعیف شرکت ساختمانی سعد حریری واقع در عربستان که پایه و اساس مالی حزب سیاسی وی در لبنان نیز به شمار می آید؛ یکی از عوامل مهم در کوتاه آمدن نخست پیشین لبنان محسوب می شود.
بنا به اعلام خبرگزاری رویترز، از آنجائیکه که حزبالله لبنان خدشه ناپذیر به نظر میرسد، مسأله لبنان از صدر فهرست اولویتهای منطقهای عربستان پائین آمده و اکنون سعودی ها بر مقابله با ایران در یمن، بحرین و سوریه، متمرکز شده اند.
آنکارا و تهران دو یاداشت تفاهم همکاری امضاء کردند
ششمین نشست کمیته مشترک راهبردی همکاری های کشاورزی ترکیه و ایران با حضور« فاروق چلیک» وزیر غذا٬ کشاورزی و دامپروری ترکیه و «محمود حجتی» وزیر جهاد کشاورزی ایران و مشارکت نمایندگان بخش های خصوصی دو کشور در آنکارا٬ پایتخت ترکیه برگزار شد.
وزرای کشاورزی ترکیه و ایران پس از انجام دیدارهای دو و چندجانبه میان هیات های همراه، با شرکت در یک نشست مطبوعاتی مشترک در ساختمان وزارت کشاورزی ترکیه به بیان نتایج این دیدارها و همکاری های مشترک پرداخته و یادداشت تفاهم همکاری های کشاورزی و دامپروری را به امضا رساندند.
وزیر غذا٬ کشاورزی و دامپروری ترکیه در این نشست، گفت: ترکیه و ایران دو کشور برادر و دوست هستند که ۵۶۰ کیلومتر مرز مشترک دارند. ترکیه برای ایران به منزله دروازه غرب و ایران برای ترکیه نیز به منزله دروازه شرق است.
وی با اشاره به حمایت ترکیه از ایران در زمان تحریم ها و حمایت ایران از دموکراسی، دولت و ملت ترکیه در زمان کودتای نافرجام، گفت: در سفر رئیس جمهور ایران به ترکیه زمینه انجام همکاری های مشترک آماده شد. در همین چارچوب اولین همایش کاری ایران و ترکیه در عرصه تولیدات کشاورزی با حضور ۱۵۰ فعال اقتصادی دیروز در آنکارا برگزار گردید.
وی گفت: دو کشور با ۱۶۰ میلیون جمعیت و افزون بر ۱۰۰ میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی در زمینه کشاورزی، می توانند با همکاری های نهادینه شده، هم افزایی قابل توجهی را در منطقه خود ایجاد کنند.
چلیک همچنین تصریح کرد: همکاری و مشارکت بخش خصوصی دو کشور در توسعه کمی و کیفی صنایع بسته بندی محصولات کشاورزی، از اولویت های دیگر است. ظرفیت سازی برای توسعه تجارت محصولات کشاورزی، توسعه تولید، بازاریابی، لجستیک و حمل و نقل محصولات کشاورزی نیز از سایر زمینه های همکاری میان دو کشور است.
او با ابراز امیدواری از افزایش حجم مبادلات بازرگانی و همکاری های اقتصادی دو کشور، گفت: اکنون مبادلات تجاری ترکیه و ایران در سطح ۱۰ میلیارد دلار است. امیدواریم این حجم تجارت به هدف ۳۰ میلیارد دلاری ارتقا یابد.
محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی ایران نیز در این نشست مطبوعاتی ضمن اشاره به راهبردی بودن روابط ایران و ترکیه و همکاری دیرینه این دو کشور هم دین در زمینه های اقتصادی و مسایل منطقه ای و حمایت ترکیه از ایران در زمان تحریم ها، گفت: همه ما به عنوان مسلمان و انسان های نوع دوست نگران مسائل منطقه ای و انسان های سوریه و عراق هستیم. عمق فاجعه این بحران ها در این موضوع است که تمامی اینها به نام اسلام در منطقه انجام می شود. امیدواریم این بحران ها در سایه دین اسلام و با همکاری های کشورهای منطقه خاتمه یابد.
وی با اشاره به مذاکرات سازنده و خوب مقامات دو کشور در ابعاد مختلف در این نشست، گفت: در این دیدار علاوه بر اینکه سند جامع همکاری در بخش کشاورزی امضا شد، یک جلسه کاری فنی برای همکاری در زمینه تولید بذر، مسائل مربوط به آموزش کشاورزی، همکاری های تحقیقاتی، مسائل مربوط به مکانیزاسیون کشاورزی، بحث و تبادل تجربیات در سیستم های نوین آبیاری، همکاری های دیرباز در ارتباط با آبزی پروری و شیلات، در دستور کار مان قرار دارد.
وزیر جهاد کشاورزی ایران گفت: بر این باوریم که دو کشور ترکیه و ایران به عنوان دوست و برادر و دو کشوری که روابط دیرینه خوبی باهم داشتیم و داریم می توانند در بخش کشاورزی هم به صورت مکمل همکاری داشته باشند.
در خاتمه دو سند یادداشت تفاهم همکاری در زمینه کشاورزی و بهداشت دامی و دامپروری امضا شد.
باشگاه خبرنگاران جوان:
نخست وزیر الجزایر به ایران می آید
عبدالمالک سلال نخست وزیر الجزایر به همراه عزالدین میهوبی وزیر فرهنگ این کشور شامگاه چهارشنبه ازغرفه ایران در نمایشگاه کتاب الجزایر بازدید و با مسئولان ایرانی دست اندرکار گفت وگو کرد.
امیر موسوی رایزن فرهنگی سفارت ایران در الجزایر به خبرنگار ایرنا گفت که عبدالمالک سلال وعده حضور در تهران برای گشایش هفته فرهنگی الجزایر در ایران را داد.
موسوی افزود: نخست وزیر الجزایر از مرکز ترمیم آثار خطی ایران در الجزایر بازدید و اقدامات و فن آوری پیشرفته این مرکز را تحسین کرد.
گفتنی است هفته فرهنگی الجزایر اوایل ماه دسامبر (دهه دوم آذرماه) در تهران افتتاح خواهد شد.
بلومبرگ از موضع سختگیرانه تر کلینتون نسبت به ایران خبر داد
در حالی که «هیلاری کلینتون» نامزد حزب دموکرات سعی دارد موضع خود را در قبال خاورمیانه نسبت به «دونالد ترامپ» رقیب جمهوریخواهش متعادل تر نشان دهد، اما مشاوران کلینتون از سیاست سخت گیرانه تر وی در قبال ایران خبر میدهند.
«مایکل مورل» معاون و سرپرست پیشین سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا (سیا) که از مشاوران اصلی کلینتون است، روز گذشته، از موضع سخت گیرانه تر هیلاری در برابر ایران صحبت کرد و خواستار وضع تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران بخاطر آنچه که «رفتارهای شرورانه در منطقه» ادعا کرد، شد.
مورل از دولت «باراک اوباما» بدلیل ممانعت از تصویب تحریمهای بیشتر در کنگره علیه ایران بعد از توافق هستهای انتقاد کرد و پیشنهاد داد نیروی دریایی ارتش آمریکا از این به بعد خودسرانه جهت بازرسی کشتیهای ایرانی وارد عرشه آنها شوند.
وی همچنین افزود: ما باید بهای رفتارهای بی ثبات کننده ایران در منطقه را افزایش داده و همچنین بر اعتماد به نفس شرکای سنّی خود بیافزاییم.
با وجود آنکه مورل گفت اظهاراتش مواضع شخصی اوست، اما بلومبرگ نوشت این اظهارات احتمالا نشانگر آن است که کلینتون در مقایسه با دولت کنونی آمریکا مواضع سختگیرانه تری در قبال ایران خواهد داشت.
ازسرگیری پروازهای هواپیمایی ایرایندیا اکسپرس به ایران
«شیامسوندر» Shyamsunder رئیس این شرکت هواپیمایی گفت اکثر مسائل مربوط به از سرگیری پروازها حل شده است و ایر ایندیا اکسپرس اکنون در مرحله نهایی کردنِ عامل فروش عمومی (General Sales Agent (GSA و شرکت مسئول حمل بار بدین منظور است.
وی افزود: «امیدواریم کارها تا فرارسیدن تابستان انجام شود» و پروازها در فاصله ماه مارس تا آوریل سال آینده میلادی آغاز شود.
نظر شما