دکتر مهری جعفری، مدیرگروه سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی خدمات بهداشتی و درمانی خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار شبستان با تأکید بر تقویت باورهای معنوی و مذهبی، سلامت معنوی را ضامن سلامت جسم و روان برشمرد.
وی افزود: دیدگاه معنوی بر روی باورها، نگرش ها، ارزش ها و رفتارها تأثیر عمیق دارد و بر روی بیوشیمی و فیزیولوژی تأثیر می گذارد که این تأثیر روی فکر و بدن به نام تندرستی معنوی نامیده می شود.
وی ادامه داد: تعهد دینی و معنویت موجب فعال سازی مسئولیت پذیری شخص در زمینه اصول و باوردهی مندرج شده در دین می شود که اثرات جسمانی و روانی را نیز به خود اضافه می کند.
دکتر جعفری، انجام مناسک دینی و معنوی توصیه شده در دین را موجب افزایش حمایت اجتماعی و ارتقاء تعاملات اجتماعی ارزشمند عنوان کرد و گفت: نقش حمایت اجتماعی در کاهش واکنش پذیری قلبی و عروقی، تسهیل بهبودی پس از حمله های قلبی و کاهش سایر عوامل خطر و از جمله کاهش استرس تأثیر مثبت دارد.
وی همچنین اثرات مافوق طبیعی را از دیگر نتایج تقویت دیدگاه معنوی و مذهبی عنوان کرد و افزود: پیشگیری از بیماری، افزایش تحمل بیماری، بهبود سریع تر بیماری ها، کاهش میزان استفاده از خدمات بهداشتی درمانی است که در تقیقات مختلف این مسئله نشان داده است.
جعفری اضافه کرد: مطالعات نشان داده که افراد مذهبی و دینی از نظر جسمی سالم تر هستند و مراجعه آنان به دکتر کمتر بوده است و شیوه زندگی سالم تری داشته اند.
مدیرگروه سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی خدمات بهداشتی و درمانی خراسان شمالی، مذهبی بودن را یک عامل مهم قابل تفسیر در احساس ذهنی سالم بودن در افراد مسن بیان کرد.
وی خاطرنشان کرد: به طور متوسط حضور در مراسم معنوی و مذهبی با مرگ و میر کمتر، ارتباط مستقیم دارد و در زندگی افراد مذهبی رضایت بیشتری دارند.
جعفری، ماه مبارک رمضان را فرصتی برای تقویت سلامت معنوی با تقویت ابعاد دینی و معنویت عنوان و بیش از پیش بر اهمیت این مدعا تأکید کرد.
پایان پیام/
نظر شما