فرشته وروائی کارشناس ارشد روانشناسی بالینی در خصوص آسیب های اجتماعی نوجوانان و دانش آموزان در فضای مجازی به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: یکی از آسیب های اجتماعی نو ظهور استفاده نادرست و آسیب زای دانش آموزان از فضای مجازی است.
وی دوستی های بدون شناخت را یکی از بزرگترین معضلات فضای مجازی دانست و افزود: متاسفانه افراد سعی دارند که خود را در فضای مجازی به بهترین شکل ممکن معرفی کنند. حتی گاهی شاهد این هستیم که افراد جنسیت خود را نیز خلاف حقیقت بیان می کنند.
این کارشناس ارشد روانشناسی بالینی کم رنگ شدن نقش های خانوادگی، مشکلات روحی و جسمی و ایجاد انزوا را از دیگر مضرات استفاده ی بیش از حد فضای مجازی دانست.
وروائی با اشاره بر تاثیر بالای همسالان بر نوجوانان، تصریح کرد: آموزش یک معلم جهت آشنایی با آسیب های مجازی تنها می تواند ۵۰ درصد بر شخص اثر بگذارد اما آموزش یک دوست یا همسال که گاها ممکن است نادرست هم باشد، تا ۹۰ درصد بر افراد تاثیر می گذارد.
وی با تاکید بر اینکه والدین باید اطلاعاتی فراتر از فرزندان درباره ی فضای مجازی داشته باشند، عنوان کرد: خانواده ها باید ابتدا آموزش کامل را به فرزندان بدهند و بعد از آن نیز به صورت توافقی به اطلاعات تلفن همراه و وسایل مورد استفاده در فضای مجازی فرزندان دسترسی داشته باشند. آنها باید این کار را به گونه ای انجام دهند که شخصیت فرزندان حفظ شود.
این کارشناس ارشد روانشناسی با اشاره به لزوم ایجاد محدودیت زمانی برای فرزندان جهت ورود به فضای مجازی، خاطر نشان کرد: والدین باید قوانینی در این خصوص وضع کنند و برای فرزندان خود جهت فعالیت های مختلف روزانه و همچنین کنار هم بودن افراد خانواده برنامه ریزی و زمانبندی انجام دهند.
تنبیه و تشویق متناسب با عملکرد دانش آموزان باشد
وروائی با اشاره به انواع تنبیه فرزاندان، یادآور شد: اعمال تنبیه بدنی درست نیست و بهتر است در صورت تخلف فرزندان از قوانین، تنبیه هایی به صورت ایجاد محدودیت در برنامه های مختلف صورت گیرد.
این روانشناس با اشاره به اهمیت نظارت والدین بر نوع رفتار فرزاندان در فضای مجازی ابراز کرد: آگاه سازی و آموزش والدین در زمینه فضای مجازی و چگونگی برخورد با فرزاندان در جلسات اولیا و مربیان مدارس می تواند در کاهش اثرات سوء فضای مجازی تاثیر چشمگیری داشته باشد.
وی اظهار کرد: والدین می توانند با حفظ ارتباط عاطفی و اعتماد سازی با فرزاندان خود در صورت بروز مشکلات در فضای مجازی به ارائه راهکار های مناسب بپردازند و در غیر این صورت دانش آموزان به مشورت با گروه همسالان گرایش یافته که با خطرات و مشکلاتی ناشی از بی تجربگی دوستان و همسالان مواجه می شوند.
نظر شما