نقش زنان  در  دوران دفاع مقدس در تاریخ ثبت شود/ لزوم انتقال فرهنگ ایثار و شهادت به جهانیان

خبرگزاری شبستان:رییس سازمان نشر آثار و ارزش های مشارکت زنان دفاع مقدس گفت:خبرنگاران باید نقش زنان در۸ سال دفاع مقدس را تبین کنند، نقش زنان باید در تاریخ ثبت شود، چون این دوران، دورانی نیست که به سادگی از کنار آن بگذریم .

به گزارش خبرنگار شبستان، مریم مجتهدزاده، رییس سازمان نشر آثار و ارزش های مشارکت زنان دفاع مقدس امروز در نشست خبری با بیان اینکه دوران 8 سال دفاع مقدس دورانی است که به ما هویت می دهد گفت:این دوران باید توسط اصحاب رسانه در جامعه بازسازی و احیا شود و در اختیار نسل جوان قرار گیرد تا بدانند چه گذشته پرافتخاری داشتند چون تا انسان نداند چه گذشته ای داشته، آینده پرافتخاری را نمی تواند برای خود رقم بزند.

 

وی با بیان اینکه 8 سال دوران دفاع مقدس به مثابه گنجی  است که باید استخراج شود ، بیان کرد:تمام پیشرفت های کشور ما در زمینه های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی ، فرهنگی و علمی مدیون و مرهون 8 سال دفاع مقدس و خانواده ای شهدا و جانبازان است.

 

وی با اشاره به نقش زنان در دوران دفاع مقدس گفت: شما خبرنگاران باید نقش زنان در هشت سال دفاع مقدس را تبین کنید، نقش زنان باید در تاریخ ثبت شود، چون این دوران، دورانی نیست که به سادگی از کنار آن بگذریم .زنان در هشت سال دفاع مقدس پیشرو بودند، هم در پیدایش و استقرار انقلاب و هم در پیروزی و استمرار آن نقش مهمی داشتند لذا این دوران باید در تاریخ ثبت شود.

 

رییس سازمان نشر آثار و ارزش های مشارکت زنان دفاع مقدس با بیان اینکه نشر فرهنگ دفاع مقدس یک وظیفه همگانی برای جامعه است، تصریح کرد: بر ماست که این نقش را در تاریخ ثبت کنیم. نشر فرهنگ دفاع‌مقدس برای همه ما یک وظیفه است. یکسری وظایف را ما در سازمان نشر آثار و ارزش‌های مشارکت زنان در دفاع مقدس به عهده داشتیم و یکسری وظایف هم به عهده رسانه‌هاست.

 

وی ادامه داد: ما شاهد بسیاری از آسیب های اجتماعی در دوران جنگ و بعد از آن در خیلی از کشورهایی که جنگ واقع شده بود هستیم ولی در کشور خودمان  شاهد این هستیم  که نه نتها حداقلی و یا اصلا وجود نداشته و زنان با تلاش مضاعف سعی می کردند خلاء ناشی از وجود مردان خود را در صحنه اجتماعی جبران کنند ، اینها نمونه هایی هستند که باید  نشر داده شوند  و در اختیار جهانیان گذاشته شود.

 

مجتهدزاده با بیان اینکه ما محتاج حوزه دفاع مقدس هستیم، افزود: ما به ایثارگری های زنان خود نیاز داریم، زنان سنگرسازی های اجتماعی زیادی در دوره دفاع مقدس داشتند.

 

وی با بیان اینکه ما هم اکنون در برابر جنگ نرم قرار داریم، گفت: مدتی ما درگیر این جنگ سخت بودیم اما وقتی جنگ نرم باشد دشمن وارد خانه ما می شود بدون اینکه او را ببینیم. دشمن توهم نیست و واقعا وجود دارد و با نوع تفکر و هویتی که ارائه کردیم مشکل دارند و نمی‌خواهند این تفکر بماند.

 

رییس سازمان نشر آثار و ارزش های مشارکت زنان دفاع مقدس گفت: ما نیز باید به همه بصیرت دهیم که چگونه مقابل این دشمن بایستند. و شما اصحاب رسانه نیز ما را کمک کنید برای ارائه این الگوی درست که در نهایتش عشق و ایثار بود و همه چیز در اوج خودش بود.

 

وی با بیان اینکه تعادل بین زن و خانواده یکی از مسایل مهمی است که باید مورد توجه قرار داد، تصریح کرد: زن دوران دفاع مقدس هم به عینه هم نقش پشتیبانی در جبهه ها داشت هم در جایی که لازم بود سلاح در دستش بگیرد می گرفت و هم در عرصه های دانشی موفقیت های زیادی را به دست آورد، در حقیقت زنان دوران جنگ رشادت آفریدند و نقش بسیار مهمی در پیروزی جنگ داشتند. خبرنگاران باید این حقیقیت را درست منتقل کنند و مقابل سیاه نمایی دشمنان الگوی درست را ارائه کنند.

مجتهدزاده ادامه داد: ما فقط با رژیم بعثی عراق نجنگیدیم، همه جهان به یک شکلی با ما در جنگ بودند، ایمان و اعتقاد ما با شعار ما می توانیم باعث پیروزی ما در جنگ شد.

 

وی با اشاره فعالیت‌های سازمان نشر آثار و ارزش‌های مشارکت زنان در دفاع مقدس طی سه سال گذشته گفت: ارتقای جایگاه ایثارگران در سطح جامعه، برگزاری جشنواره‌ اسوه‌های صبر و مقاومت و پروژه تبیین نقش زنان در دفاع مقدس برای ثبت در موزه دفاع مقدس از جمله کارهای ما در این سه سال بوده است که مورد آخر مربوط به سال ۴۲ تا سال‌های جنگ می‌شود و ۷۰ درصد کارهایش انجام شده و برای خرداد ماه سال آینده صد درصد آن انجام خواهد شد. به علاوه در این سه سال هشت کتاب در حوزه سبک زندگی اسلامی ـ ایرانی با توجه به زندگی شهدا و زنان دفاع مقدس تدوین شده که یک کار فراتحلیلی بوده و مصاحبه‌ها و وصیتنامه‌ها را دربر می‌گیرد.

 

مجتهد زاده خاطر نشان کرد: نقش زنان در ایلام، دزفول و کرمانشاه به صورت کتاب‌های مستند تدوین شده است. به علاوه در کارهای تحقیقی و پژوهشی‌مان درباره زنان ویژه یعنی مادرانی که فرزند و همسر خود را از دست داده‌اند و همچنین نوعروسانی که همسرانشان را راهی جبهه کرده‌اند، کار کرده‌ایم. یک بانک اطلاعاتی هم متشکل از پایان‌نامه‌ها، مقالات، کتاب‌ها و آثاری که در این باره منتشر شده است، تشکیل داده‌ایم؛ هم در وزارتخانه‌ها، شورای هماهنگی زنان دفاع مقدس و هم در استان‌ها، نمایندگی تأسیس کرده‌ایم و در دانشگاه‌ها هم شورای ایثار را تشکیل داده‌ایم. به علاوه دوره‌هایی هم برای تربیت مربیان مربوط به دفاع‌ مقدس در دانشگاه‌ها برگزار شده است.

 

 

 

کد خبر 583306

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha