۱۶۰۰ بدهکار مهریه در زندان های کشور/زندان ها مجهز به دستگاه های پیشرفته نیستند

خبرگزاری شبستان: رئیس سازمان زندان های کشور با بیان اینکه بیشتر زندانیان به خاطر مباحث مالی زندانی هستند گفت: یک هزار و ۶۰۰ بدهکار مهریه در زندان ها به سر می برند که باید راهکاری برای این زندانیان اندیشیده شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، اصغر جهانگیر، رئیس سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور امروز(۵ آبان) در همایش زندان پاک در رشت با بیان اینکه باید با مشکلات و ناهنجاری های اجتماعی به صورت ریشه ایی و عمیق برخورد کرد گفت: مشکلات دائمی دارای لایه ای پنهان و عمیقی هستند که به صرف دستگیر کردن و محکوم کردن مجرمان قابل حل نیست بلکه نیازمند اقدامات ریشه ایی و اساسی است.

 

وی با بیان اینکه همه آحاد جامعه موظف به ایفای سهم خود در حل آسیب های اجتماعی هستند افزود: باید با تقویت مبانی فرهنگی، اقتصادی، خانوادگی، اجتماعی میزان جرایم در جامعه را کاهش داد.

 

جهانگیر با تاکید بر فراهم سازی بستر لازم جهت آموزش، اصلاح و تربیت زندانیان در زندان ها تصریح کرد: همه دستگاه ها مستقیم و غیر مستقیم در تولید جرم نقش دارند و باید در کاهش جرم نیز مقش خود را ایفا کنند.

 

وی به جمعیت ۲۲۰ هزار نفری زندانیان کشور اشاره و بیان کرد: بیشتر این زندانیان به خاطر مباحث مالی زندانی هستند و یک هزار و ۶۰۰ بدهکار مهریه در زندان ها به سر می برند که باید راهکاری برای این زندانیان اندیشیده شود.

 

رئیس سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور با بیان اینکه گیلان از استان های موفق در کاهش جمعیت کیفری است تصریح کرد: ۲۵ درصد زندانیان کشور در انتظار صدور حکم و بلاتکلیف هستند که این رقم در گیلان ۱۷ درصد و هشت درصد پائین تر از میانگین کشوری است.

 

وی با بیان اینکه ارائه خدمات به زندانیان و ایجاد زندان پاک نیازمند سه مولفه است افزود: نخستین عامل اجرای عدالت بین زندانیان است و باید شرایطی فراهم شود که همه زندانیان به زندگی عادی خود در زندان بپردازند.

 

رئیس سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور برخورداری از محیط کافی را نخستین شرط اجرای عدالت بین زندانیان است که متاسفانه در زندان های کشور با کمبود محیط مواجه هستیم.

 

وی اضافه کرد: طی دو سال گذشته با تمام تلاش های صورت گرفته توانستیم ظرفیت زندان ها را از ۸۵ هزار نفر به ۱۳۰ هزار نفر برسانیم و این درحالی است که جمعیت کیفری ما دو برابر این رقم چیزی حدود ۲۲۰ هزار نفر است و همین کمبود محیط عاملی برای عدم ادای حقوق زندانیان است.

 

جهانگیر با تاکید بر کاهش جمعیت کیفری زندان ها، اجرای عدالت را شرط کارآمدی زندان پاک دانست و گفت: تامین امنیت شرط دیگر در ایجاد زندان پاک است که یکی از عومل ایجاد امنیت جلوگیری از ورود اشیاء ممنوعه به داخل زندان است.

 

رئیس سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور فرسودگی زندان ها و قرار داشتن آنها در بافت شهری را عامل ورود اشیاء ممنوعه در زندان دانست و افزود: به دلیل کمبودهای اعتباری زندان های کشور مجهز به دستگاه های پیشرفته مانند بادی اسکنر نیستند و همین فقدان تجهیزت تامین امنیت ورودی زندان را با مشکلاتی روبرو کرده است.

 

وی نظارت را سومین مولفه ایجاد زندان پاک دانست و گفت: زندانیان در شرایط الگوپذیری قرار دارند و باید الگوی موفق را برای زندانیان که در معرض آموزش های غیر رسمی سایر زندانیان قرار دارند، ایجاد و الگوی خود را مسلط به الگوی زندانیان کنیم.

 

جهانگیر در ادامه خواستار تغییر نگرش به جرم و مجازات شد و گفت: متاسفانه به دلیل پائین آمدن آستانه تحمل مردم جرایم علیه اشخاص سومین جرم کشور و دارای بیشترین حبس است که باید فرهنگ صلح و سازش را گسترش دهیم.

 

وی خواستار اقدامات ریش سفیدانه و کدخدامنشانه در اینگونه جرایم شد تا مجر به تشکیل پرونده قضایی و انگ زندانی شدن بر افراد نشود.

کد خبر 583282

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha