نحوه برخورد با دوست و همسایه از دیدگاه امام سجاد(ع)

خبرگزاری شبستان: امام جمعه موقت شهرستان باغملک، به تشریح دعای ۲۶ صحیفه سجادیه با موضوع نحوه با دوست و همسایگان از دیدگاه امام سجاد(ع) پرداخت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، حجت الاسلام باغ شیرین، امام جمعه موقت شهرستان باغملک، شامگاه(4 آبان) در یازدهمین برنامه از سلسله نشست های «در محضر صحیفه سجادیه» با اشاره به دعای 26 صحیفه سجادیه در خصوص نحوه برخورد با دوستان و همسایگان، گفت: روش دعا کردن و طلب و درخواست از خداوند را باید از انسان معصوم یاد بگیریم.

 

وی با بیان اینکه ما گاهی در نحوه دعا کردن و مسالت خواستن ایراداتی داریم، تصریح کرد: باید سعی شود که بیینم اولیاتی الهی و شخصیت های عظیم الهی و علمای دین و بزرگانی که به اوج علم و عزت رسیدند، چگونه دعا می کنند.

 

وی افزود: در روایات آمده که اگر دعای انسان نباشد خدا به او اعتنا نمی کند چرا که انسان هر وقت به محضر خدا می رود و طلب و خواسته ای دارد با نهایت خضوع و خشوع خود به درگاه خدا می رود، از این رو هر کس بتواند فقر خود را در برابر خدا نشان دهد نهایت خضوع را در برابر ذات باریتعالی داشته است.

 

حجت الاسلام باغ شیرین، اضافه کرد: خداوند به حضرت رسول(ص) می فرماید به مردم برسان که اگر دعا، خواسته، طلب و مسالت شما نبود هیچ گونه اعتنایی به انسان نمی شد چون انسانی به مقام انسانیت می رسد که بداند فقیر محض الی الله است و تمام حقیقت او وابسته به خداست.

 

وی با اشاره به اینکه اگر اینگونه شد قطعا بالاترین و بهترین دعاها را به محضر خداوند متعال خواهیم داشت، خاطر نشان کرد: امام سجاد(ع) در دعای 26 صحیفه سجادیه به نحوه برخورد با همسایگان و دوست یابی را بیان می کند که در این دعا به چند نکته اشاره شده است.

 

وی ادامه داد: اولین موردی که امام سجاد(ع) در این دعا اشاره می کند، این است که خدایا به این مردم و انسان ها و جامعه توفیق دهد که بتوانند ناتوان خود را مدد برسانند، یعنی اگر در جامعه یا در همسایگی انسان مؤمن، فرد ناتوانی وجود دارد، به او کمک کنند و نیاز او را برآورده سازند.

 

امام جمعه موقت باغملک، با بیان اینکه باید سعی کنیم به فریاد مردم برسیم و آنجایی که مصیبت دیدند، به آنها آرامش دهیم، اظهار کرد: گاهی انسان وقتی خطا و گناهی می کند و راهی برای بخشش ندارد، یکی از راه هایی که می تواند گناه انسان را مورد بخشش قرار دهد کمک کردن به دیگران است.

 

وی با اشاره به اینکه دومین مورد این است که همسایگان نسبت به هم به نحوی رفتار کنند که وقتی مریض داشتند به عیادت آنها بروند و ادب عیادت را هم رعایت کنند، ابراز کرد: انسانی که به عیادت مریض می رود خود را در برابر رحمت الهی قرار می دهد و بهترین عیادت این است که سبک باشد.

 

حجت الاسلام باغ شیرین، با بیان اینکه انسان هایی که قلبشان شکسته است در برابر خدا خضوع و خشوع بیشتری دارند، اذعان داشت: هر کسی می خواهد به او کمک کنیم و راه هدایت را نشان دهیم و از هدایت کردن او دست برندارد، در روایات آمده که اگر می خواهی رستگار باشی برگردید و مردم را هدایت کنید.

 

وی بیان کرد: سومین موردی که در این دعا آمده، این است که خدایا توفیق ده که همسایگان نسبت به همدیگر رازدار باشند و رازشان را نزد دیگران فاش نکنند، اگر جایی خطایی از آنها سرزده اینطور نباشد که رازشان را بین جامعه پخش کنند، اگر لغزشی از کسی صادر شده به ما توفیق ده که بتوانیم آن را کتمان کنیم و کاستی ها و خطاها را بپوشانیم و دنبال سرزنش دیگران نباشیم.

 

امام جمعه موقت باغملک، عنوان کرد: در رویات داریم، اگر کسی برادر و خواهر دینی خود را نسبت به گناهی که انجام داده و توبه کرده است، نباید او را سرزنش کنیم، اما انسان هایی هستند که مرتب خطای او را گوشزد می کنند و به رخش می کشند، این انسان ها نمی میرد تا اینکه خودشان هم دچار آن خطا شوند.

 

وی تاکید کرد: در جای دیگر آمده اگر برادر دینی، شما را از آنچه می داند سرزنش کرد و خطای تو را نزد جامعه بازگو کرد، به دنیال این نباشید که شما هم خطای او را بازگو کنی بلکه تو اجری نزد خدا پیدا می کنی و خدا ولایت خود را از او می گیرد و به ولایت شیطان می سپارد و شیطان هم او را نمی پذیرد.

 

حجت الاسلام باغ شیرین، یاد آور شد: مورد چهارم این است که به نحوی در بین دوستان و همسایگان زندگی کنیم که اهل تکبر نباشیم و خود را برتر از دیگران نبینم؛ آنچه شیطان را از درگاه الهی راند، همین تکبرش در برابر انسان و مقابله با دستور الهی بوده که او را به این ذلت رسانده است.

 

وی اظهار داشت: اگر کسی مؤمنی را در مقابل دیگران تحقیر کند و مقام او را پایین بیاورد، خدا مرتب او را در برابر فرشتگان الهی کاملا تحقیر می کند تا اینکه از حقارت دیگران دست بکشد؛ عالم منظم آفریده شده و نمی شود آن را به هم بزنیم، هر جا نظم عالم را به هم بزنیم خداوند در جایی نظم ما را به هم می زند.

 

وی گفت: پنجمین مورد این است که نسبت به همدیگر حسادت نورزیم؛ اگر در همسایگی انسان مؤمن کسانی زندگی می کنن که دارای نعمت هایی هستند، نباید نست به نعمتی که خدا به دیگری داده حسادت ورزیم بلکه باید به درگاه خدا بروید و سعی کنید از خدا همان نعمت ها را بخواهیم و نعمتی که خدا به همسایه داده، همچنان برای او باقی بماند.

 

امام جمعه موقت باغملک، با اشاره به اینکه ششمین مورد این است که خدایا به من توفیق بده که اگر کسی نسبت به من بدی کرده نه تنها بدی را بدی جواب ندهم بلکه بدی او را با حسنات پاسخ دهم، افزود: این موضوع در سه سوره قصص، مؤمنون و رعد آمده و اگر انسان بتواند به انها عمل کند زندگی لذت بخشی خواهد داشت.

 

وی هفتمین مورد احترام گذاشتن به همسایگان دانست و اضافه کرد: باید علاوه بر پدر، مادر و مساکین با همسایگان هم به خوبی برخورد کنید چرا که حرمت همسایه انسان به اندازه حرمت مادر انسان است؛ در جایی این جمله بعد از توحید خدا آمده یعنی اگر کسی موحد شد سعی کنید اخلاقتان را هم خوب کنید.

 

کد خبر 583153

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha