حفظ فرهنگ عاشورا در کشور قدرت افزاست و از مولفه های نرم محسوب می شود

خبرگزاری شبستان:سردار جلالی با بیان اینکه پس از دفاع مقدس نیز فرهنگ عاشورا توانسته است کشور را در برهه های گوناگون نجات دهد گفت: فرهنگ عاشورا قدرت نرم ماست و حفظ این فرهنگ برای کشور قدرت افزاست.

به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، سردار جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل در پنجمین همایش ملی پدافند غیرعامل با اشاره به همزمانی سالروز پدافند غیرعامل و ماه محرم گفت: این همزمانی مفاهیم جدیدی را یادآوری می شود. اگرپدافند غیرعامل را کاهش اسیب پذیری در برابر تهدیدات برشمریم یکی از مولفه های اساسی ما قدرت نرم در برابر تهدیدات است. و اگر مفهوم قدرت متشکل از قدرت فیزیکی و غیرفیزیکی باشد قدرت سخت دفاعی همان قدرت فیزیکی است و قدرت نرم و غیرفیزیکی مجموعه ای از اقداماتی است که ما را در برابر تهدیدات حفظ می کند که اساسی ترین مولفه آن رهبری و وجود ولایت فقیه به عنوان محور انسجام دهنده در کشور است و اساسی ترین مولفه قدرت نرم در کشور محسوب می شود که در مدیریت تهدیدات و حوادث بسیار موثر است.

 

وی گفت: ما در برهه های گوناگون که با مدیریت استراتژی رهبری در تهدیدات گوناگون به سلامت عبور کردیم.

 

وی گفت: ایدئولوژی در کنار مولفه هایی چون جمعیت موقعیت جغرافیایی توانسته است ما را از برهه های گوناگون عبور دهد. وقتی به این مولفه نگاه می کنیم و آن را با عاشورا تطبیق می دهیم می بینیم که این ایدئولوژی با حادثه کربلا انطباق دارد و عاشورا فرهنگ کشور ما را از سایر کشورها برتر می کند و می‌تواند این مولفه کشور را نجات دهد.

 

وی تاکید کرد: در دفاع مقدس وقتی می خواستیم مردم را آماده کنیم فرهنگ عاشورا و نهضت عاشورا بود که این امر را محقق می‌کرد این مولفه قدرت نرم ماست وقتی به فرهنگ عاشورا تعصی می کنیم جبهه بندی حق و باطل شکل می گیرد و در تمام دفاع مقدس وقتی امام (ره) بر محور خون و شمشیر تاکید می کردند این امر برگرفته از مولفه عاشوراست و قدرت نرم ما و حفظ مفهوم عاشورا و فرهنگ آن در کشور قدرت افزاست.

 

رئیس سازمان پدافند غیرعامل اظهار داشت: در ذهن مسلمانان دو جبهه حق و باطل یعنی جبهه حق جبهه امام حسین و جبهه باطل جبهه یزید شکل گرفته است تا جایی که مردم ایران صدام را صدام یزید می دانستند و جبهه بندی حق و باطل را برگرفته از قیام عاشورا عنوان می کردند.

 

سردار جلالی افزود: مردم در تمام قیامها و در تمام عرصه ها اعتقاد قلبی به فرهنگ عاشورا و حضرت اباعبدالله دارند و این امر به عنوان مولفه اساسی قدرت است باید در ایام عزاداری اباعبدالله از این مولفه مراقبت کنیم.

 

رییس سازمان پدافند غیرعامل با اشاره به فتنه 88 تصریح کرد: در فتنه 88 فتنه گران به عزاداری امام حسین حمله کردند و عزادای امام حسین آنها را نابود کرد و در دوران دفاع مقدس نیز شاهدیم که مولفه عاشورا در همه جا به ما کمک کرده است.

 

وی تصریح کرد: اگر امروز می بینیم تمام تهدیدات استکباری متمرکز بر تضعیف ولایت فقیه و کاهش نقش رهبری و ایجاد ابهام در این جایگاه است این امر برگرفته از عظمت جایگاه، جایگاه رهبری است و اینکه رهبری ستون کشور هستند و مولفه اصلی منسجم کننده قدرت سخت و نرم کشور محسوب می شوند و هوشیاری و بصیرت در این امر ضروری است.

 

سردار جلالی افزود: ما با تهدیدات اسیب زا در پدافند غیرعامل مواجه هستیم و این سازمان هماهنگ کننده برای بررسی تحولات و تهدیدات است و باید بر روی تغییر تهدیدات متمرکز باشیم این تهدیدات انسان ساز هستند و با تهدیدات طبیعی فرق دارند.

 

رئیس سازمان پدافند غیرعامل با بیان اینکه تهدیدات انسان ساز دو مولفه انسان و تفکر و انگیزه در آن دخیل است تصریح کرد: تکنولوژی از عوامل دیگر تهدیدات انسان ساز که در حال تغییر است ما مکلفیم استراتژی و تهدیدات را تحلیل و پیش بینی کنیم در حقیقت پدافند غیرعامل پشتیبانی منافع ملی است و مکلف است وظایف خود را به نسبت به تمام قوا و دولت دنبال کند.

 

وی تصریح کرد: رهبری پدافند غیرعامل دائمی و همیشگی معرفی کردند و فرمودند اگر تهدید دور یا نزدیک شود تغییری در جابجایی مولفه های پدافند غیرعامل ایجاد نمی شود.

 

سردار جلالی گفت: آنچه در کنار قدرت باید در نظر داشته باشیم پایداری و بازدارندگی است افزایش قدرت نظامی و سایبری باید پایداری و بازدارندگی را در پی داشته باشد.

 

رئیس سازمان پدافند غیرعامل تصریح کرد: افزایش هزینه های تهاجمات نظامی دشمن را وادار کرده تا در حوزه های دیگر نیز طراحی و برنامه ریزی کند اما باید از نظر دفاعی و نظامی در لایه های مختلف طرحهای دفاعی تهیه شود که نتیجه آن افزایش هزینه حمله برای دشمن باشد و این افزایش هزینه عدم اطمینان از پیروزی دشمن را خواهد داشت و پیام بازدارندگی تولید می کند.

 

وی تصریح کرد: اگر امروز امریکا می گوید از گزینه نظامی منصرف شدیم این موضع گیری سیاسی نیست بلکه جو تاریخی است که قدرت دفاعی ما بر آنها تحمیل کرده است و لبخند مسئولان سیاست خارجی ما به دشمن به پشتوانه قدرت نظامی است.

 

سردار جلالی گفت: باید تمام دستگاهها با رویکرد ترکیبی تهدیدات آشنا باشند و تهدیدات در بستر تجاری و اقتصادی را بشناسند.

 

وی با اشاره به چالشهای حقوقی و قانونی در پدافند غیرعامل گفت: وقتی قوانین درست تنظیم نشده باشد برای مجرمان راه نفوذ است و این امر تهدیدکننده است اگر فناوریها و تکنولوژیها قابلیت بازدارندگی تهدید را دارند باید قوانین نیز تغییر کند مثلاً شبکه های اجتماعی و گوشیهای هوشمند در 20 سال گذشته به عنوان ابزار جاسوسی بوده اند اما امروز اینگونه نیست قوانین باید مرز میان جاسوس و تبادل فرهنگی را تعیین کنند اگر قوانین تغییر نکنند چراغ سبز تهدیدات است و تهدیدات وارد کشور می شود لازم است به قوانین نگاه جامع داشته باشیم.

 

رئیس سازمان پدافند غیرعامل با اشاره به تلاشها در حوزه برجام گفت: علی رغم تلاشهای دیپلماسی در حوزه برجام در برخی بحثها موفق و برخی بحثها ناموفق بوده‌ایم باید تهدیدات اقتصادی را مفروض بدانیم و پشت خاکریز دلار برای تبادلات اقتصادی نمانیم.

 

وی با اشاره به استفاده از فناوریهای بومی در سامانه های سایبری گفت: در حوزه سامانه های سایبری در حوزه انرژی و صنعتی حتماً باید تهدیدات جدی گرفته شوند زیرا این تهدیدات در حوزه سایبری و جنگ نرم از سوی دشمن تعبیه شده‌اند.

 

سردار جلالی با بیان اینکه 70 درصد جمعیت کشور را جمعیت شهری تشکیل می دهد گفت: بزرگ شدن شهرها مهندسی و توسعه یافته نبوده است و این موضوع از نظر پدافند غیرعامل مهندسی نیست به همین جهت اولویت مصون سازی کالبدی شهرها بسیار مهم است و بر همین اساس مصون سازی زیرساخت‌های انرژی و صنعتی در مقابله با تهدیدات و آسیبها ضروری است.

 

وی با اشاره به رزمایش پرتوی در کاشان گفت: در این رزمایش وظایف تمام دستگاهها مشخص شد و اینگونه رزمایشها باید در حوزه انرژی و سایر حوزه های زیرساختی نیز در نظر گرفته شود.

 

رئیس سازمان پدافند غیرعامل با اشاره به وضعیت دانشگاهها در امر تحقیق و آموزش گفت: وضعیت خوبی در دانشگاهها وجود دارد و مهمترین ویژگی ما منابع انسانی متخصص و متعهد است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 582937

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha