به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، معصومه ابتکار، در مراسم روز بین المللی تغییر آب و هوا که در سالن همایش های بین المللی سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، گفت: در حال حاضر به طور متوسط دمای زمین یک و نیم درجه در حال افزایش است.
رییس سازمان محیط زیست افزود: در برخی استان ها شاهد افزایش یک و نیم درجه دما و در برخی نیز حتی افزایش دما تا سه درجه نیز مشاهده شده است.
وی با بیان اینکه کاهش بارندگی از دیگر تاثیرات تغییر اقلیم بر کشور است، خاطرنشان کرد: برای مقابله با تغییر اقلیم در کشور به یک اقدام جدی و ملی با همراهی مجامع بین المللی نیاز داریم.
وی با بیان اینکه به طور جدی در حوزه تغییر آب و هوا توجه نشده است، تصریح کرد: پر شدن تالاب ها، رودخانه ها، کاهش آب های زیرزمینی و توسعه بیابان از دیگر تاثیرات تغییر اقلیم است.
معاون رییس جمهور با بیان اینکه موضوع آب با آینده ایران گره خورده است، تاکید کرد: در گذشته به منابع به طور جدی توجه نشده است اما امروز نمی توانیم از موضوع آب چشم پوشی کنیم.
ابتکار با بیان اینکه منابع آبی کشور به توجه جدی نیاز دارند، تصریح کرد: مدیریت منابع زیرزمینی آب و آب های سطحی به تجدید نظر و بازنگری نیاز دارد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه با دستیابی به فناوری های نوین می توانیم منابع آب و کشاورزی را به طور صحیح مدیریت کنیم.
ابتکار با بیان اینکه دولت یازدهم گام های موثری در حوزه محیط زیست برداشته است، تصریح کرد: اگر به صورت جدی به موضوع مدیریت منابع آبی کشور نپردازیم در آینده دچار بحران های جدی تری خواهیم شد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به تحریم های انجام شده در خصوص ایران خاطرنشان کرد: بخشی از وضعیتی که محیط زیست ایران دچار آن شده است بر اثر عوامل داخلی بوده و بخشی نیز از مسایل جهانی تاثیر گرفته است.
معاون رییس جمهور با بیان اینکه تحریم ها باعث شد تا نتوانیم از کمک صندوق تسهیلات جهانی محیط زیست استفاده کنیم، اظهار داشت: علیرغم تحریم ها و محدودیت های منابع مالی ایران در سه سال اخیر برای مقابله با تغییر آب و هوا و آثار آن اقدامات ارزنده ای انجام داده است.
ابتکار بر ضرورت ایجاد همگرایی ملی و بین المللی میان اهداف کنوانسیون تغییر اقلیم، توافق پاریس و کاهش گازهای گلخانه ای تاکید کرد و افزود: در سیاست های محیط زیستی ابلاغی مقام معظم رهبری به کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و تغییر اقلیم اشاره شده است که بیانگر آن است جهت گیری خوبی در کشور انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه سیاست های کلی اصلاح الگوی مصرف که مقام معظم رهبری سه سال پیش آن را ابلاغ فرمودند، گفت: در این سیاست های کلی شاخص مصرف 50 درصد دیده شده است.
وی با اشاره به ابلاغ سیاست های کلی محیط زیست از سوی مقام معظم رهبری در سال گذشته اظهار داشت: در این سیاست ها نیز بر کاهش مصرف انرژی تاکید شده است و همه آحاد جامعه مکلف است تا این هدف گذاری را دنبال کند.
وی در ادامه با اشاره به تصویب برنامه اقتصاد کم کربن در راستای بهینه سازی مصرف انرژی و کاهش انتشار گازهای گلخانه ای افزود: برنامه اقتصاد کم کربن جزو سند پشتیبان برنامه ششم توسعه است.
ابتکار با اشاره به توافق پاریس و تعهدات ایران در قبال کاهش میزان گازهای گلخانه ای اظهار داشت: در قالب توافق پاریس ایران متعهد شده است که 4 درصد بدون شرط و 8 درصد مشروط به برداشته شدن تحریم ها از میزان انتشار گازهای گلخانه ای تا پایان سال 2030 بکاهد.
ابتکار با اشاره به نقش ایران در شکل گیری توافق پاریس خاطرنشان کرد: از زمان شکل گیری توافق پاریس ایران اقدامات خود را برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای آغاز کرد و دولت نیز مصوباتی را در دستور کار دارد اما برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای باید به فناوری های نوین مجهز شویم.
ابتکار در ادامه با اشاره به مصوبه دولت مبنی بر تامین 20 درصد برق مورد نیاز دستگاه های اجرایی از انرژی های تجدیدپذیر گفت: کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و سهم ایران در جامعه جهانی موضوع مهمی است که دولت نیز در این راستا مصوباتی را داشته است.
نظر شما