استانداردها مصداق امر به معروف هستند/ استانداردسازی به واحدهای تولیدی واگذار می شود

خبرگزاری شبستان: معاون نظارت بر اجرای استانداردهای سازمان ملی استاندارد ایران بیان اینکه رعایت استاندارد در آموزه های دینی مسلمانان تاکید شده است، گفت: استانداردها مصداق امر به معروف و نهی از منکر هستند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، وحید مرندی مقدم، معاون نظارت بر اجرای استانداردهای سازمان ملی استاندارد ایران، امروز (3 آبان) در همایش روز جهانی استاندارد در تالار فخرالدین اسعد گرگانی افزود: پروردگار در سوره مطففین به کم فروشان هشدار می دهد که همان نهی از منکر است و در سوره ملک، فرمود کسی که هفت آسمان را بناکرد، هیچ خللی در آن وجود ندارد، که امر به معروف محسوب می شود. 

 

وی خاطرنشان کرد: به عنوان مسلمان، باید از آموزه های دینی، پیروی و استانداردها را در تولیدات خود رعایت کنیم.

 

معاون سازمان ملی استاندارد ایران با بیان اینکه 30 هزار استاندارد تاکنون تدوین شده اند، اظهار کرد: در احادیث و روایات آمده اساس حیات یک جامعه در امر به معروف و نهی از منکر است و اگر بپذیریم که استانداردها هم مصادق این فریضه الهی به شمار می روند، بنابراین، استانداردها را باید اساس حیات یک جامعه بدانیم.

 

مرندی مقدم با اشاره به ابلاغ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی در 24 بند توسط مقام معظم رهبری گفت: ایشان، هوشمندان در بند 24 بر رعایت استانداردها تاکید کردند، یعنی لازمه تداوم سیاست های 23 گانه قبل از آن، نیازمند اجرای استانداردهاست. 

 

وی با اشاره به بخشی از خدمات سازمان ملی استاندارد در سه سال گذشته خاطرنشان کرد: در این مدت، یک میلیون بازرسی و 100 هزار نمونه برداری از مراکز تولیدی انجام شد.  

 

این مقام ارشد سازمان ملی استاندارد ایران با بیان اینکه تحقق بند 24 ابلاغیه سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی نیازمند امکانات سخت افزاری و نرم افزاری به میزان 10 برابر امکانات فعلی هستیم، تصریح کرد: تحقق این نیازها، میسر و مطلوب نیست، لذا سازمان ملی استاندارد، برای بهره برداری بهینه از منابع و امکانات موجود، برای تحقق سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی، غیر از استانداردهای اجباری و اختیاری، راه دیگری را در پیش گرفت. 

 

مرندی مقدم توضیح داد: این سازمان با مطالعه روند استانداردسازی در کشورها و نهادهای بین المللی، مدل استانداردسازی داخلی را طراحی کرد که اساس آن اعتماد به دست اندرکاران عرصه تولید است.

 

به گفته وی، در این مدل، استانداردسازی تولیدات را به واحدهای تولیدی واگذار می کنیم و آنها با خوداظهاری، اجرای استاندارد را اعلام می کنند و سازمان ملی استاندارد نیز تا زمانی که خلاف اظهار آنها ثابت نشده، خوداظهاری آنها را تائید می کند.   

 

کد خبر 582718

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha