به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزای شبستان، از زمانی که دولت یازدهم به روی کار آمد و دکتر حسن روحانی وزارا و معاونینش را معرفی کرد بیش از سه سال و سه ماه نمی گذرد اما کمتر کسی فکر می کرد سال آخر دولت با تغییر و تحولاتی در کابینه همراه باشد. کمتر از یک هفته از استعفای وزاری فرهنگ و ارشاد اسلامی ورزش و جوانان و آموزش و پرورش نگذشته، خبر معرفی مسعود سلطانی فر، رضا صالحی امیری و فخر الدین احمدی دانش آشتیانی به عنوان گزینه پیشنهادی وزارتخانه ها اعلام شد.
رضا صالحی امیری در سال 92 همزمان با انتخابات ریاست جمهوری به عنوان معاون فرهنگی ستاد روحانی منصوب شد و پس از پیروزی او در انتخابات به سمت ریاست کارگروه شناسایی و تعیین اعضای فرهنگی کابینه مشغول فعالیت شد. بسیاری گمان میبردند که صالحی امیری، گزینه اصلی تصدی معاونت رئیس جمهور در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری باشد و عدهای با توجه به صبغه و عقبه او، معتقد بودند وی برای پست وزارت ارشاد یا آموزش و پرورش به مجلس معرفی خواهد شد اما این گمانهها به حقیقت نپیوست و صالحی امیری فقط به عنوان یکی از همراهان حسن روحانی در مراسم تحلیف شرکت کرد پس از این که سلطانی فر، وزیر پیشنهادی روحانی برای تصدی وزارت ورزش نتوانست رأی اعتماد نمایندگان مجلس را کسب نماید؛ در تاریخ ۲۶ مرداد سال ۱۳۹۲، دکتر روحانی طی حکمی سید رضا صالحی امیری را به عنوان سرپرست وزارت ورزش و جوانان منصوب کرد. شامگاه شنبه ۲۷ مهر ۹۲ بود که دکتر روحانی طی نامهای به علی لاریجانی رئیس مجلس نهم، سه وزیر پیشنهادی علوم، ورزش و آموزش و پرورش را به مجلس معرفی کرد. در جلسه علنی مجلس که در تاریخ ۵ آبان ۹۲ به منظور بررسی صلاحیت سه وزیر باقیمانده از کابینه یازدهم تشکیل شده بود بعد از استماع نظرات موافقان و مخالفان و نیز دفاعیات وزرای پیشنهادی، نمایندگان مجلس نهم به رضا صالحی امیری وزیر پیشنهادی دولت برای تصدی وزارت ورزش و امور جوانان رأی اعتماد ندادند و صالحی امیری از مجموع ۲۶۱ رأی مأخوذه نمایندگان، با ۱۰۷ رأی موافق و ۱۴۱ رأی مخالف و ۱۳ رأی ممتنع موفق نشد رأی اعتماد مجلس را به دست آورد و از راهیابی به کابینه یازدهم بازماند. پس از این سید رضا صالحی در تاریخ ۹۲/۱۱/۳۰ از سوی رئیس جمهوری به عنوان رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی منصوب شد و امروز 2 آبان 95 دکتر حسن روحانی طی نامه ای به رییس مجلس برای کسب رای اعتماد به مجلس شورای اسلامی معرفی شده است.
عمر انتصاب وزرا در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از همان آغاز پیروزی انقلاب کوتاه است و کمتر وزیری توانسته است چهار سال متمادی را در این سمت باقی بماند،در ماه های باقی مانده از دولت یازدهم صالحی امیری شاید خیلی دیر به عنوان وزیر معرفی شده است.
سید رضا صالحی امیری در سال ۱۳۴۰ در شهرستان بابل، شهر امیرکَلا متولد شد. تحصیلات ابتدایی، راهنمایی و متوسطه را در همان شهر گذراند. با شروع جنگ تحمیلی عازم جبهههای نبرد شد و همزمان تحصیل در دانشگاه را آغاز کرد و سپس موفق به اخذ مدرک لیسانس و فوقلیسانس در رشته علوم سیاسی و مدرک دکتری در رشته مدیریت شد. وی بعد از اخذ مدرک دکتری تدریس در دانشگاه را آغاز نمود و توانست در سالهای بعد به عنوان استادیار به عضویت هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم تحقیقات درآید. صالحی امیری در سالهای پس از پیروزی انقلاب در مشاغلی همچون رئیس کمیته اجتماعی شورای عالی امنیت ملی، عضو هیئت رئیسه مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری، معاون بررسیهای استراتژیک، عضو هیئت امنای مؤسسه مطالعات راهبردی، مشاور رئیسجمهور در دولت سید محمد خاتمی، عضو شورای اجتماعی کشور و عضو شورای اطلاعرسانی دولت خدمت نمود. وی همچنین بهمدت هشت سال معاونت پژوهشهای فرهنگی و اجتماعی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام را در کارنامهٔ خود دارد. صالحی امیری همچنین به عنوان مدیرمسئول و سردبیر، در نشریات و مؤسسات علمی همچون مؤسسات مطالعات سیاسی، مطالعات راهبردی، فصلنامه مطالعات میان فرهنگی، نشریه علمی پژوهشی مدیریت فرهنگی و... عضویت داشته است.
در کارنامه سیدرضا صالحی امیری ۱۴ عنوان کتاب، ۲۵ عنوان مقاله علمی - پژوهشی، ۳۵ عنوان مقاله علمی - ترویجی و ۱۸ عنوان مقاله ارائهشده در کنفرانسهای علمی به چشم میخورد.
کتاب های تالیف سیدرضا صالحی امیری به شرح زیر است:
آسیبشناسی فرهنگی در ایران
امنیت اجتماعی
انسجام ملی و تنوع فرهنگی
حاشیهنشینی و اسکان غیررسمی در ایران (با همکاری زهرا خدایی)
درآمدی بر مسئولیتهای فرهنگی اجتماعی سازمانها در ایران (با همکاری سیدمجید مطهرینژاد)
دیپلماسی فرهنگی و رایزن فرهنگی
دیپلماسی فرهنگی (با همکاری سعید محمدی)
سرمایه اجتماعی (با همکاری اسماعیل کاوسی)
فرهنگ و مدیریت سازمانهای فرهنگی (با همکاری اسماعیل کاوسی)
مبانی سیاستگذاری و برنامهریزی فرهنگی (با همکاری امیر عظیمی دولتآبادی)
مدیریت منازعات قومی در ایران
مفاهیم و نظریههای فرهنگی
مهاجرت نخبگان
نژاد و فرهنگ در گستره جهانی (ترجمه با همکاری پریسا پیرایش شیرازی)
باید منتظر ماند و دید که در روزهای آتی نمایندگان مجلس دهم به رضا صالحی امیری وزیر پیشنهادی دولت برای تصدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رأی اعتماد می دهند و یا خیر؟
نظر شما