به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله سیدمحمد سعیدی، تولیت آستان مقدس حضرت معصومه (س) امروز (2 آبان در دیدار اعضای شورای سیاستگذاری همایش کتاب آرایی دینی عنوان کرد: آراستن و زیبانشان دادن و تجمیل آثار مکتوب برش و لایه ای از زیبایی مطلق است که بر جهان حاکم است.
تولیت آستان مقدس حضرت معصومه (س) اظهار داشت: خداوند جمیل است و در زیباترین و بهترین فرصتها در ماه مبارک رمضان و در دعای سحرگاه، خداوند را به این صفت میخوانیم.
آیت الله سعیدی افزود: زیبایی مطلقی بر هستی حاکم است و این زیبایی مطلق برای بندگان خدا و کسانی که خالق عرصه کتاب آرایی دینی هستند، باید تفسیر شود.
وی اضافه کرد: زیبایی هستی، عرصه گسترده ای است و بهترین کار این است که قطعه ای از این زیبایی از جمله کتاب آرایی را عرضه کنیم و جزء به جزء زیبایی را به مردم نشان دهیم.
تولیت آستان مقدس حضرت معصومه (س) با اشاره به اهمیت نشان دادن و نگاه کردن به زیبایی، یادآور شد: دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه تلاشهای زیادی در عرصههای مختلف به ویژه در عرصه هنر داشته است و معارف اسلامی و زیبایی اسلام را در ابعاد مختلف به مردم نشان میدهد.
آیت الله سعیدی تصریح کرد: از آنجا که جشنواره کتاب آرایی دینی در قم برگزار میشود، شایسته است که جنبه دینی این حرکت و عالمانی که در این عرصه قدم گذاشتند، به درستی معرفی شوند.
وی اضافه کرد: ما متولی این نمادها و شخصیتهای دینی هستیم، ما متولی دین هستیم و از بیت المال در جهت تبلیغ معارف اسلامی استفاده میکنیم، بنابراین سزاوار است که از شخصیتهای اسلامی و در کسوت روحانی یاد شود و این رسالت و وظیفه است.
تولیت آستان مقدس حضرت معصومه (س) گفت: بسیاری از علما در عرصه کتاب آرایی دینی ناشناخته هستند و شما در این همایشها باید گنجینههای نهفته و فراموش شده را نشان دهید.
آیت الله سعیدی عنوان کرد: همه این زیباییها و آراستنها نگاه به محتوا دارد و رسالتی را پی میگیرد، گاهی آراستن به خودی خود مورد توجه قرار میگیرد، اما گاهی زیبایی حاوی محتوا و کلام است که این زیبایی نباید کلام و محتوا را تحت الشعاع قرار دهد و این زیبایی باید به زیبایی محتوا بیفزاید.
وی بیان داشت: در بحث خوشنویسی، زیبایی به گونه ای باشد که هم زیبایی را نشان دهد و هم خوانا باشد، در آستان مقدس حضرت معصومه (س) همه خطوطی که اخیرا نگاشته شده است، هم زیبا هستند وهم قابل خواندن است و این مسأله باید مورد توجه قرار گیرد.
تولیت آستان مقدس حضرت معصومه (س) اظهار کرد: خداوند قرآن کریم را به زیبایی فرستاد، تذهیب کاران، خطاطان، صحافان و .... به زیبایی قرآن کریم افزودند، اما همه این کارها برای این بود که به زیبایی قرآن افزوده شود و مردم جذب این کتاب شوند، بنابراین این موضوع هم باید مورد توجه قرار بگیرد.
آیت الله سعیدی در پایان تأکید کرد: زیبایی باید در خدمت معارف باشد و معارف نباید محو زیبایی شوند، در جشنواره کتاب آرایی دینی هم باید تلاش شود که زیبایی را در خدمت معارف اهل بیت (ع) نشان دهید.
نظر شما