به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، حجت الاسلام نعمت الله خدامی، امام جمعه اندیمشک، در هفتمین برنامه از سلسله نشست های « در محضر صحیفه سجادیه» که در مسجد جامع این شهرستان برگزار شد، به سبک زندگی از دیدگاه امام سجاد(ع) پرداخت و با اشاره به آیه 106 سوره بقره با موضوع تغییر قبله و امامت در جامعه، گفت: خداوند در این آیه می فرماید هر کدام از اهل بیت(ع) که از دنیا بروند و یا شهید شوند بهتر و مثل شان را به شما عرضه می کنیم.
وی با بیان اینکه با شهادت سید الشهدا(ع) که امامی مجاهد بود، امام سجاد(ع) به امامت رسید، افزود: خداوند بنا بر سنت خودش هیچ گاه دست و توان خود را از بندگانش دریغ نمی کند و همواره به آنها یاری می دهد و بنابر نیازهای مردم، سبک های امامت و پیش از آن پیامبران در عرضه معارف متفاوت می شود.
حجت الاسلام خدامی، با اشاره به اینکه سبک اهل بیت(ع) برگرفته از ذهن مخاطبان است و می فرمودند به ما امر شده که با مردم به اندازه عقلشان رفتار کنیم، ادامه داد: در سبک امام سجاد(ع) به عنوان سبکی کاملا تربیتی، ترک مقاتله، تحمل سختی ها، مبارزه منفی با دشمن، تعلیم و تربیت در قالب دعا و معارف و تهذیب نفوس و ارائه علوم متفاوت و... بود.
وی با بیان اینکه سبک های متفاوت بر اساس اقتضائات زمانی تغییر می کند، اذعان داشت: امام سجاد(ع) در سال 38 هجری قمری متولد شد و 2 سال عمر خود را در محضر امیرالمؤمینین(ع)، 10 سال پس از آن را در محضر امام حسن(ع) و 10 سال هم از امامت در بزرگوارشان امام حسین(ع) بهره برد و در سال 61 هجری قمری شاهد عینی واقعه عاشورا و قیام سیدالشهدا(ع) بود.
وی با اشاره به اینکه امام سجاد(ع) پس از امامت چندین اقدام را در دستور کار خود قرار داد که رسوا کردن یزید، ابن زیاد، بنی امیه و فسادهایشان و... از جمله آنها بود، اضافه کرد: زمان امامت این امام بزرگوار شرایط خاص، سخت و ویژه ای بود و ایشان در نهایت در سال 95 به شهادت رسید و در بقیع به خاک سپرده شد.
امام جمعه اندیمشک، تصریح کرد: آن حضرت در 34 سال امامت خود با خلفایی همچون یزید، ابن زیاد، معاویه بن یزید، مروان بن حکم، عبدالملک بن مروان و ولید هم عصر بود و در چنین شرایطی توانست با ارائه معارف دینی و سبک های ویژه مردم را تربیت کرد و سبک ایشان دعا بود و مبارزه را در ذیل فرهنگ دعا مطرح کرد.
وی با بیان اینکه امام سجاد(ع) توانست نفوس جامعه را به وسیله دعا تربیت و افراد جامعه را برای استفاده و بهره مندی از وجود ائمه بعدی آماده کند، یاد آور شد: امام سجاد(ع) در شرایطی بود که می فرمود در کل مکه و مدینه 20 نفر موجود نیست که ما را دوست داشته باشد چرا که پس از شهادت امام حسین(ع) مردم به جز چند نفر از دین برگشتند و مرتد شدند.
وی عنوان کرد: پس از اینکه امام سجاد(ع) معارف دینی را ترویج کرد بسیاری دیگر به این گروه پیوستند که از جمله حجاج و یحیی بن ام الطویل از جمله آنها هستند که به جرم محبت نسبت به اهل بیت(ع) و پیروی از تشیع به طرف فجیعی به شهادت رسیدند که این حرکت ها را امروز از گروه های تروریستی علیه مسلمانان و شیعیان شاهد هستیم.
حجت الاسلام خدامی، با اشاره به اینکه امام سجاد(ع) در اختناقی زندگی می کرد و در چنین شرایطی سبک مدیریتی که پیاده کردند بی مانند بود، خاطر نشان کرد: در آن زمان آدم های عجیب و پیچیده ای در دستگاه مدیریتی اموی رشد کردند و بر همه چیز مسلمانان مسلط شدند.
وی یاد آور شد: در چنین شرایطی به مدیریت فکری، عقیدتی، عاطفی و ولایی خاصی نیاز بود که امام سجاد(ع) توانست در قالب مکتبی که یک بخش آن ادعیه و در سمت دیگر تربیت و گسترش فرهنگ ولایت در بین مردم بود، مردم را هدایت کند.
امام جمعه اندیمشک، با بیان اینکه امام سجاد(ع) فرهنگ عاشورا را زنده نگه داشت، تاکید کرد: سبک های تربیتی امام سجاد(ع) در صحیفه سجادیه است که شامل 54 دعاست و اساسا سبک زندگی را مطرح می کنند، البته امروزه ملحقات و ادعیه دیگر این امام همام در قالب کتابی با عنوان الصحیفه السجادیه الجامعه در دست است که شامل 270 دعاست.
نظر شما