به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، داود کشاورزیان امروز (1 آبان) در مراسم تودیع و معارفه مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان خراسان جنوبی اظهار کرد: از سال 82 معاونت راهداری وزارت راه و ترابری وقت در سازمان حمل و نقل ادغام شد و سازمان راهداری تشکیل شد اما از همان زمان مطرح بود که باید این ادغام در استانها نیز صورت گیرد.
وی افزود: در حال حاضر با مصوبه شورای عالی اداری مقرر شده که مدیریت راهداری از اداره کل راه و شهرسازی استان ها منفک و در اداره حمل و نقل استان ها ادغام شود و اداره کل حمل و نقل جاده ای به وجود آید و این در همه استان ها در حال انجام است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه مسافت راههای شریانی کشور 35 هزار کیلومتر است، گفت: حدود 2 هزار کیلومتر از این راه های شرایانی در خراسان جنوبی وجود دارد.
کشاورزیان با اشاره به وجود 50 هزار کیلومتر راه غیرشریانی در کشور، بیان کرد: همچنینی 115 هزار کیلومتر راه روستایی در کشور است که 10 هزار کیلومتر آن در خراسان جنوبی قرار دارد.
وی با تاکید بر اینکه مسئولیت نگهداری راهها بر عهده اداره کل حمل و نقل جاده ای است، ادامه داد: پشتیبانی از راه های شرایانی از طریق منابع ملی صورت میگیرد اما نگهداری راه های غیرشریانی از اعتبارات استانی تامین می شود.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای کشور تصریح کرد: محدودیت استان ها بسیار است و نگهداری راه های غیر شریانی از عهده استان ها خارج است اما متاسفانه ردیف ملی برای این راه ها در نظر گرفته نشده است که امیدواریم بتوانیم اعتبارات متمرکز برای نگهداری راه های غیرشریانی در سطح کشور داشته باشیم.
کشاورزیان با بیان اینکه برای نگهداری راه ها حداقل سالانه 6 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است، گفت: حدود 300 میلیارد تومان در سال برای نگهداری راه های خراسان جنوبی هزینه شود که بخش اعظم آن باید از اعتبارات استانی تامین شود که متاسفانه به خاطر محدودیت های اعتباری جوابگو نیست.
وی با تاکید بر اینکه نباید اعتبارات نگهداری راه ها دستخوش تخصیص اعتبار شود، تصریح کرد: بودجه جاری تقریباً 100 درصد تخصیص می یابد اما اعتبارات عمرانی متناسب با درآمد کشور کاهش می یابد و امسال به دلیل افزایش هزینه های جاری دولت و محدودیت اعتباری، اعتبارات عمرانی با تخصیص بسیار پایین تحقق می یابد.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای کشور بر لزوم تعیین منابع پایدار برای نگهداری از راهها تاکید کرد و افزود: بخشی از درآمد ناشی از سوخت باید برای نگهداری از راه ها اختصاص یابد و بهترین راه تامین اعتبار نگهداری راه ها وضع عوارض بر سوخت است.
کشاورزیان با بیان اینکه در حال حاضر اولویت در حوزه راهداری ارتقای ایمنی است، گفت: اصلاح شانه خاکی، اصلاح شیب شیروانی جادهها و پاکسازی حریم، اصلاح تقاطعها و استفاده از حفاظهای میانی و ترمیم تابلوها به ارتقای ایمنی کمک می کند و سهم آن از هزینه ها در مقایسه با روکش آسفالت کمتر است.
وی ادامه داد: اولویت دوم در مدیریت راهداری اقدامات حفاظتی است که باید در شرایط فعلی که دچار محدودیتهای اعتباری هستیم به آن توجه بیشتری شود و عمر راه های کشور افزایش یابد.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای کشور با اشاره به اینکه استفاده از سامانه سپهتن شروع شده، افزود: این سامانه در اتوبوس ها نصب می شود تا رفتار رانندگان کنترل شود تا بیش از حد مجاز رانندگی نکنند چرا که بخشی از تصادفات به خاطر رانندگی غیرمجاز است.
کشاورزیان حذف تعرفهها و عوارض و رفتار متقابل را از سیاست های سازمان برای حمل و نقل بین المللی دانست و بیان کرد: اگر کشور همسایه آمادگی داشته باشد برای کاهش هزینه های حمل و نقل عوارض حذف می شود.
وی با اشاره به اینکه در بخش کالا سیاست سازمان ارتقای بهره وری است، افزود: در حال حاضر میزان عرضه ناوگان حمل و نقل کالا بیشتر از تقاضا است و در سال های اخیر این عدم تعادل خود را بیشتر نشان داده است سیاست سازمان این است که بخشی از ناوگان فرسوده نوسازی شود و پیش بینی ها قانونی در این خصوص انجام شده و بزودی به صورت رسمی اعلام عمومی خواهد شد.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای کشور از پیگیری در خصوص کارت سلامت و هوشمند بیمه برای رانندگان خبر داد و تصریح کرد: منطقی نیست که به دلیل عدم فعالیت کوتاه مدت دفترچه بیمه راننده باطل شود بنابراین با پیگیری امیدواریم با تامین اجتماعی در این خصوص با طراحی کارت هوشمند به توافق برسیم.
نظر شما