«ویرژیل» اثرجسپرگریفین با ترجمه عبدالله کوثری

خبرگزاری شبستان: «ویرژیل» اثر«جسپرگریفین» با ترجمه «عبدالله کوثری» است که نشر ماهی آن را چاپ کرده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، جسپر گریفین، استاد ادبیات کلاسیک در دانشگاه آکسفرد، در کتاب ویرژیل آثار این شاعر برجسته‌ی رومی را بررسی می‌کند. او در فصل اول به زندگی و زمانه‌ی ویرژیل (یک قرن پیش از میلاد مسیح) اشاره می‌کند و نشان می‌دهد که ویرژیل در کار خود از چه سنت ادبی‌ای بهره برده است. گریفین در فصل‌های بعدی به بحث پیرامون آثار ویرژیل، از جمله انه‌اید و سرودهای شبانی، می‌پردازد.

این کتاب از مجموعه کتاب‌های Past Masters  انتشارات دانشگاه آکسفرد است. هر کتاب این مجموعه به شرح و معرفی افکار و عقاید و آثار اندیشمندی بزرگ از اعصار گذشته اختصاص دارد.

گفتنی است: ویرژیل در گل سیزالپین در شمال ایتالیای کنونی زاده‌شد. برخی پژوهشگران تبار او را سلتی می‌دانند. او نخستین آموزش‌ها را هنگامی که پنج سال داشت دید. هنگامی که بزرگ‌تر شد او را به رم فرستادند و او در آنجا علم بدیع، پزشکی و ستاره‌شناسی آموخت.

در ۴۲ (پیش از میلاد) و با رخدادهای پس از ترور ژولیوس سزار سربازانی که از حالت آماده‌باش به در آمده بودند کشتزار پدری ویرژیل را در نزدیکی مانتوا از دست خانواده ویرژیل به درآوردند. در این زمان ویرژیل سرودهای شبانی را سرود که در میانه دهه ۳۰ پیش از میلاد پخش‌شد.

ویرژیل به زودی توانست پشتیبانی اوکتاوین را که سرگرم رزم با مارک آنتونی بود به دست آورد. با پایان سرودهای شبانی ویرژیل سال‌های ۳۷ تا ۲۹ (پیش از میلاد) را به سرایش ترانه‌های روستایی (گئورکیک) پرداخت و این مجموعه را به افتخار پشتیبان ادبیش نگاشت. در ۳۱ (پیش از میلاد) اکتاوین سرانجام مارک آنتونی را در جنگ آکتیوم شکست‌داد و از سنای روم آوازه آگوستوس را دریافت داشت. در این زمان وی از ویرژیل خواست تا حماسه‌ای در رسای رژیم وی بسراید.

ویرژیل ده سال پایانی زندگیش را به نگارش اِنه‌اید پرداخت. وی با آگوستوس به یونان رفت. در میان راه وی دچار تب شد و در بندر بروندیسیوم مرد. با مرگ او نگارش انئید ناتمام ماند. ویرژیل سپرده بود که نوشته‌اش را بسوزانند ولی آگوستوس فرمان داد که میرابرانش به خواست ویرژیل اعتنانکنند.

آرامگاه او در ۲ مایلی شهرناپل در ایتالیا جای گرفته‌است.

نشر ماهی اثر حاضر را در 150 صفحه چاپ و روانه بازار نشر کرده است.

کد خبر 582124

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha