نگهداری قرآن های منسوب به هفت تن از ائمه اطهار(ع)درموزه آستان قدس رضوی

رئیس سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی گفت: در حال حاضر قرآن های منسوب به هفت تن از ائمه اطهار(ع) درگنجینه قرآن خطی در معرض دید مخاطبان قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، محمد هادی زاهدی، رییس سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی شب گذشته (18 مرداد) در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه هم اکنون 16 هزار و 500 اثر خطی قرآنی در این موزه وجود دارد، گفت: این آثار از اولین دوره کتابت قرآن و همچنین ادوار بعد از آن چون طاهریان، غزنویان،آل بویه، سلجوقیان و غیره هستند.

 

وی افزود: قرآن های منسوب هفت تن از ائمه اطهار(ع) که به امام علی(ع)، امام حسن مجتبی(ع)، امام حسین(ع)، امام سجاد(ع)، امام صادق(ع)، امام کاظم(ع) و امام رضا(ع) هستند در گنجینه قرآن موزه آستان قدس رضوی نگهداری می شود.

 

زاهدی با بیان اینکه به زودی 400 متر فضای نمایشگاهی به گنجینه قرآن این سازمان افزوده می شود، تصریح کرد: موزه و گنجینه قرآن آستان قدس رضوی غنی ترین موزه در منطقه و جهان اسلام است که دارای بزرگترین مجموعه خطی قرآنی جهان است و با افزایش این فضا می توانیم شاهد به نمایش گذاشتن آثار قرآنی بیشتری در این گنجینه باشیم.

 

وی با بیان اینکه موزه آستان قدس یکی از غنی ترین موزه ها در سطح جهان است، گفت: در حال حاضر قرآن های منسوب به هفت تن از ائمه اطهار(ع) در گنجینه قرآن خطی در معرض دید مخاطبان قرار دارد.

 

رئیس سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی از خرید 2 اثر خطی قرآنی جدید در موزه قرآن آستان قدس رضوی خبر داد و افزود: یکی از این آثار قرآن مرصع پرکاری با جلد چرمی بوده و دیگر قرآن مترجم فارسی است که از نظر ادبی قابل توجه است.

 

وی با اشاره به آمار کتاب های قرآنی و حدیثی چاپی موجود در آستان قدس رضوی اظهار داشت: در حال حاضر 70 هزار نسخه چاپی از این نوع کتاب ها در کتابخانه قرآن و حدیث این سازمان نگهداری می شود.

 

رئیس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی با بیان اینکه طبق پیش‌بینی‌های انجام شده تا پایان سال منابع کتابخانه تخصصی اقتصاد اسلامی تکمیل و در ابتدای سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد، افزود: به مناسبت سال جهاد اقتصادی راه‌اندازی کتابخانه تخصصی اقتصاد اسلامی در دستور کار قرار دارد و در حال حاضر تعدادی از منابع لازم تهیه شده است.


زاهدی از دیجیتالی کردن کتابخانه آستان قدس و حضور در فضای اینترنت خبر داد و گفت: یکی از برنامه‌‌های جدی که در سال جاری مد نظر قرار گرفته است، حضور در فضای مجازی است و بر این اساس در دهه کرامت کتابخانه دیجیتال آستان‌قدس راه‌اندازی می‌شود.

 

وی با بیان اینکه برای دسترسی مجازی به موزه‌ها اقدامات خوبی انجام شده است، افزود: 12 سی‌دی در این رابطه تهیه و عرضه شده است که تمام فضاها و اشیای نمایش داده شده در گنجینه‌های 12گانه آستان قدس از طریق پاراناما قابل رویت و دیدن است.

  

پایان پیام/

کد خبر 58209

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha