به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، حجت الاسلام محمدصادق امینی، امام جمعه مسجدسلیمان، در ششمین برنامه از سلسله نشست های «در محضر صحیفه سجادیه» که در مسجد جامع این شهرستان با موضوع رهایی معصیت برگزار شد، گفت: پرده اول نهضت حسینی(ع) با غروب عاشورا خاتمه یافت و پرده دوم باشکوه او با قافله احرار و آزادگان به سرپرستی امام سجاد(ع) و حضرت زنیب کبری(س) ادامه پیدا کرد که راه حق همیشه پرفروغ و پررهرو است.
وی با بیان اینکه راه این دو بزرگوار راه سخت و دشوار و راه جهاد تبیینی و تحلیلی و علل و عوامل شکل گیری عاشورا و اهداف سرور و سالار شهیدان است، اضافه کرد: البته حضرت زینب کبری(س) عمرشان به درازا نیافت و در کمتر از یکسال به برادر بزرگوارشان امام حسین(ع) پیوست.
وی با اشاره به اینکه به تقدیر پروردگار زندگی امام سجاد(ع) نزدیک به 35 سال در دوره مخوف و پراز وحشت و خفقان و دهشت اموی و زبیری ادامه پیدا کرد، افزود: لذا بنا بر اینکه تدبیر و مدیریت اهل بیت(ع) در اوج علم، عقل و منطق با زمان است، سبک امام سجاد(ع) برای این کار از دعا و نیایش و استفاده از معارف اسلامی و برنامه های روح بخش و حیات بخش دیگر بود.
حجت الاسلام امینی، تصریح کرد: گذشته از فداکاری ها و جانفشانی های امام سجاد(ع) یکی از جلوه های قشنگ عمر مبارک این امام بزرگوار کتاب صحیفه سجادیه مرکب از 54 دعای پرمغز از توحید و امامت و قیامت گرفته تا انسان شناسی، خودشناسی، نفس شناسی و... است.
وی به دعای هشتم صحفه سجادیه اشاره کرد و ادامه داد: در این دعا امام زین العابدین(ع) از رفتارهای ناشایست، اخلاق نکوهیده و معاصی بد و زشت، طغیان حرص و آزمندی و حسد، کمی صبر و قناعت، چشم و هم چشمی، رشک بردن از این و آن، بدی اخلاق، زیاده روی در شهوانیات و نفسانیات و از اینکه بر باطل پافشاری کند، به خداوند متعال پناه می برد.
وی با بیان اینکه در روز عاشورا امام حسین(ع) بارها از آبا و اجداشان و توحید سخن گفتند اما دشمنان تا آخر در مسیر باطل پافشاری کردند، اذعان داشت: همچنین امام سجاد(ع) از پیروی از هوای نفس، مخالفت با هدایت که قرآن باشد، اصرار بر گناه، جاه طلبی، زراندوزی، حرام خوری، معصیت خدا، و... به خداوند پناه می برد.
امام جمعه مسجدسلیمان، چپاول حقوق ملت و منافع ملی و آبرو و اقتدار مردم را از گناهان نابخشودنی دانست و اظهار کرد: گاهی اوقات املاک نجومی، وام های نجومی و سرسام آور، جوان ما را که در صف وام ازدواج می ایستد، ناامید و از دین، مکتب و آیین جدا می کند و فردای قیامت گناهان این جوان ها را پای آقایانی می نویسند که با صحیفه سجادیه و با موعظه های آن مانوس نیستند.
وی ابراز کرد: در فضایی که یک سری جوان همسران و فرزندان خود را به جا می گذارند و با همه علاقه مندی و تمایلاتی که به خانواده خود دارند، می روند تا از حرم آل الله دفاع کنند و مرزهای ایران را تا پنج هزار کیلومتر آن طرف تر امن و امان نگه دارند، آن وقت در پناه امنیت این بچه ها، یک عده در لباس خدمتگرازی و خادم در یک مسئولیت بلندپایه در جمهوری اسلامی ایران حقوق 200 میلیونی و وام های 500 میلیونی می گیرد.
وی دنیاگرایی را ریشه بسیاری از خودکامگی ها، سقوط ها و نابودی ها دانست و با بیان اینکه فرقی نمی کند مقام، مسائل جنسی و اخلاقی و از همه بدتر سرمایه و درآمد حرام باشد و تاکید کرد: امام حسین(ع) خطاب دشمنانی که سنگدل بودند می فرماید ریشه این حرامی ها شکم هایتان است که از حرام پر شده و باعث شده صدای من را نشنوید.
حجت الاسلام امینی، با اشاره به اینکه حرام آرام آرام انسان را با دوست ناباب مانوس می کند و به گناه و ورطه می کشاند، خاطر نشان کرد: امام حسین(ع) می فرماید حرام خوری و شکم بارگی شما را به این درجه ای از انحطاط کشنده که شمشیر بر نوادگان و فرزندان پیغمبر(ص) می زند.
وی به فراز آخر دعای 48 صحیفه سجادیه اشاره کرد و یاد آور شد: امام سجاد(ع) که ریشه های معاصی و اخلاق بد و سرشت زشت را نشان می دهد، در این دعا یکی از بهترین راه ها برای بخشش و آمرزش الهی و نجات و سعادت را پناه بردن به محمد و آل محمد(ص) از روی صدق و صفا می داند.
وی با بیان اینکه صحیفه سجادیه اهم معاصی را برشمرده که در رأس آن آز، حرص، طمع به دنیا، شهوترانی، رفیق بد، جاه طلبی و وعده های حرام است، تاکید کرد: امام سجادی که این ریشه ها را برشمردند راه نجات را هم پیروی خاندان اهل بیت(ع) می دانند.
امام جمعه مسجدسلیمان، بیان کرد: امامی که دم از بخشش می زند، کسانی را که به رسول(ص) و آل رسول(ع) ظلم کرده و توبه هم نمی کنند و جایگاه اهل بیت(ع) و امامت و ولایت را غارت و حقوق یک ملت را پایمال کردند و به نظام اسلامی خدشه انداختند، لعن و نفرین می کند.
وی با اشاره به اینکه 54 دعای امام سجاد(ع) در صحیفه سجادیه، تنها بخشی از دعاهای امام(ع) است که سبک مبارزه نظام را می رساند و دعاهای بسیار دیگری در مفاتیح الجنان از این امام بزرگوار در دست داریم، گفت: امام زین العابدین(ع) نگذاشت اعتقادات مردم بی فروغ و دلدادگی شان به امامت کمرنگ شود.
نظر شما