به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از روابط عمومی اداره کل ارتباطات و بین الملل شورای اسلامی شهر تهران، مهدی چمران رییس شورای اسلامی شهر تهران با ماریا دوتسنکو رییس مرکز اطلاعات سازمان ملل در تهران دیدار کرد.
در این دیدار ماریا دوتسنکو کمک مدیریت شهری برای تحقق آرمان های توسعه پایدار را با اهمیت خواند و خواستار همکاری هر چه بیشتر مدیریت شهری در راستای تحقق این اهداف شد.
ماریا دوتسنکو گفت: شهر و جوامع پایدار ، نبود فقر ، آب سالم ، انرزی پاک و قابل دسترس ، آموزش با کیفیت از جمله راهبرد های 17 گانه ای است که به عنوان آرمان های توسعه پایدار از سوی سازمان ملل برای کشور ها مطرح شده است که در سال 2015 با موفقت 193 کشور این سند به تصویب رسید و بر اساس آن کشور های عضو سازمان ملل متعهد شده اند تا سال 2030 به این آرمان ها برسند.
مهدی چمران در جریان این دیدار، گفت: مسائلی که در آرمان های توسعه پایدار سازمان ملل طرح شده قاعدتا از اصول اولیه و ضروریات زندگی سالم است. برای اجرای آن هم بایستی هم سازمان های دولتی و هم سازمان های غیر دولتی مانند شهرداری ها تلاش کنند تا به این اهداف برسند.
وی ادامه داد : ما تا امروز هم تمام تلاشمان این بوده نه تنها این موارد را مطرح کنیم بلکه آنها را عملیاتی سازیم اما با توجه به شرایط شهر ها و کشور ها می بایست موارد دیگری در این آرمان ها گنجانده شود .
چمران افزود: به عنوان مثال ما در شهر هایمان یک سری مشکلات داریم که در این اسناد نیامده و به انها اشاره نشده است که البته تلاش مدیریت شهری ما در زمینه پرداختن به این مشکلات ستودنی است و می بایست به این آرمان ها اضافه شود .
رییس شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت : مواردی که می توان در این اسناد گنجاند را می شود به دو دسته تقسیم کرد یکی مسائل فیزیکی و ملموس است که البته در این اسناد وجود دارد مانند آب و هوای مناسب و جلوگیری از آلودگی آب و هوا ، ترافیک و یا مقاوم سازی ساختمان ها در برابر زلزله .
وی ادامه داد : این مباحث برای ما دارای اهمیت فراوان است چرا که در نیمه دوم قرن بیستم یکصد و بیست هزار نفر بر اثر زلزله در ایران کشته شده اند و یا اینکه در روستاهایمان بحث آب سالم و تاسیسات بهداشتی و نیز برداشت های بیش از اندازه از آب های زیر زمینی که سبب شده آلودگی در آب و نشست ها و فرونشست در زمین شده است را باید مد نظر قرار داد . اگر هم بخواهیم این منابع زیر زمینی را پایدار کنیم و به حالت اولیه بازگردانیم شاید ده ها سال طول بکشد که البته بستگی به الطاف الهی هم دارد چرا که به رقم پیشرفت ها باید چشممان به خداوند باشد.
چمران خاطر نشان ساخت: اما بخش دوم که دنیا کمتر به آن پرداخته موضوعات روحی، روانی و اعتقادی است که نقص و عدم وجود یک چنین تفکری در چند قرن اخیر موجب بروز مشکلات در کل جامعه جهانی شده است. من به یاد دارم 20 سال پیش سازمان ملل سالی را به عنوان سال مسائل اجتماعی و فرهنگی نام گذاری کرد اما این رویه را ادامه نداد گرچه ما هم انتظاری بیش از این از دایر کنندگان این نهاد نداشتیم چرا که دیدگاه موسسان سازمان ملل دیدگاه مادی است.
رییس شورای اسلامی شهر تهران،گفت :ما خودمان در زمینه های اشاره شده فعال هستیم ولی یک اختلاف دیدگاه و نظری داریم که فقط به مسائل فیزیکی جامعه نباید نگریست . جامعه بشری امروز که فقط به مسائل فیزیکی پرداخته است به عقیده من نتوانسته موفق باشد.
مهمترین چالش پیش روی دولت ها مهاجرت از روستا ها به شهر ها است
چمران افزود: در حال حاضر یکی از بیشترین مشکلات و مهمترین چالش های پیش روی ما مهاجرت از روستا ها به سمت شهرها است . در 30 سال گذشته جامعه شهری ما 40 درصد از جامعه کشور را در برداشت اما امروز به 70 درصد رسیده و تنها 30 درصد جمعیت در روستاها زندگی می کنند.
وی اضافه کرد: کسانی که از روستاها به شهر ها می آیند موجبات تبدیل جامعه مولد به مصرف گرا را فراهم می کنند و از اینرو در شهر ها مسائلی مانند آلودگی هوا، ناسالم بودن مواد اولیه و از بین رفتن محیط زیست را به وجود آورده اند. روستایی های ما توان مالی نداشتند که بتوانند از خانه و مسکن حداقلی برخوردار باشند لذا به حاشیه نشینی روی آوردند. وجود این پدیده نیز یک حالت ناپایدار و یا حتی فاجعه بار را رقم زده که سبب شده نه آب سالم ، نه امکانات بهداشتی، نه زیر ساخت های مناسب شهری ، نه تردد آسان و نه مسکن سالم در اختیار داشته باشند. البته این امر تنها مختص به کشور ما نیست و خیلی از کشور های جهان با این بحران دست به گریان هستند ولی ما نیز بایستی با سیستمی بومی این موارد را اصلاح کنیم.
چمران با اشاره به اینکه مصرف گرایی نیز یکی دیگر از مشکلات بزرگ جامعه امروز ما است، گفت: صرفه جویی در مصرف آب موضوعی است که از قرن ها پیش به آن سفارش شده ایم برای حالا نیست و قرن ها است تاکید شده که آب را باید به اندازه مصرف کرد و این از باور های اعتقادی و دینی ما است. به بیان دیگر اگر از این اصول اعتقادی فراتر رویم یعنی گناه کرده ایم . این مسائل در نهاد و فرهنگ ما وجود دارد.
وی ابراز داشت: متاسفانه نیل به سمت تمدن جدید و دور شدن از فرهنگ اصیل اعتقادی ما موجبات بروز چنین آسیب هایی (مصرف گرایی )را فراهم آورده است. مانند اینکه فردی سوار اتوموبیل می شود و در طول روز 40 لیتر بنزنین را می سوزاند که هم منابع انرژی را هدر داده و هم هوا را آلوده کرده در حالی که می توانست از حمل و نقل عمومی استفاده کند.
چمران خاطر نشان ساخت: متاسفانه تغییراتی که در نوع زندگی داخلیمان به وجود امده سبب شده سبک مصرف گرایی را افزایش دهد . ما از گذشتگان خود به یاد داریم که حتی برای یک تکه نان بر روی زمین افتاده حرمت قائل بودند و آن را از روی زمین بر می داشتند و ما این را از پدران خود یاد گرفته ایم اما شما ببینید امروز در کشور ما نیمی از برنجی که پخته می شود دور می ریزند. حتما شما میهمانی های ما را دیده اید که چه میزان غذا دور ریز می شود. این ها همان مسائلی است که ابتدا بدان اشاره کردم که توسعه پایدار تنها با موضوعات فیزیکی حل نیمی شود بلکه باید بر مسائل اجتماعی و روانی هم کار شود.
چمران همچنین تاکید کرد: به هر حال ما آمادگی داریم برای آبادانی شهر هایمان تلاش کنیم و از همکاری مضایقه نخواهیم کرد.
رییس شورای اسلامی شهر تهران در ادامه با ابراز گلایه از رویه سازمان ملل متحد در اهداف و عملکرد ها، گفت: ما از عملکرد شورای امنیت سازمان ملل به هیچ وجه راضی نیستیم و اقدامات شورای امنیت سازمان ملل با کارهای بشر دوستانه آن در تضاد است و امیدواریم این دیدگاه ها بشر دوستانه وخیر خواهانه در شورای امنیت ترویج شود. امیدواریم سازمان ملل به صورت یک سازمان واقعی ملل متحد باشد و برای همه مردم و ایده های بشری مفید واقع شود . بدون تبعیض بین کشور های قدرتمند و دیگر کشور ها.
وی همچنین با اشاره به راه های ترویج این آرمان ها در کشور ایران گفت: برای نیل به این اهداف باید از ابزار تبلیغاتی پیشرفته استفاده کرد و دیگر نمی توان در این عصر به تبلیغات بر روی بیلبورد ها بسنده کرد. سطح فکری مردم ما فراتر از آن است که با بیلبورد و دفترچه بخواهیم آنها را متوجه آرمان های توسعه پایدار کنیم. بایستی راه های دیگری اندیشید و من نظرم را صریح می گویم، این ها تاثیر چندانی ندارد و خود ما هم از این روش های تبلیغی استفاده نمی کنیم . اگر بخواهیم تاثیر گذار باشیم باید اهداف این آرمان ها به تفکیک موضوع، بین وزارتخانه ها تقسیم شود. به عنوان مثال موضوعات ترافیکی به شهرداری ، مقاوم سازی ساختمان ها به وزارت راه و شهر سازی، بهداشت به وزارت بهداشت و آموزش به وزارت آموزش و پرورش سپرده شود.
نظر شما