به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، علی غفاری در این نشست خبری درباره چگونگی آشنا شدنش با ابوزینب توضیح داد: ۴ سال پیش وقتی یکی از قسمت های مجموعه مستند «زیتون تلخ» به کارگردانی مرتضی شعبانی را دیدم و با شخصیت شهید «ابوزینب» آشنا شدم. اولین جرقه تولید فیلم ابوزینب نیز همان زمان در ذهنم زده شد و از همان زمان دنبال تهیه کننده مناسب گشتم که در نهایت نیز شخص مرتضی شعبانی تهیه کننده کار شد. باید تاکید کنم که نگارش فیلمنامه «ابوزینب» به مراتب سخت تر از نگارش فیلمنامه های دیگر بود اما خوشبختانه تیمی با ما کار کردند که تمام تلاش خود را در جهت انعکاس واقعیت انجام دادند. بنابراین آنچه که در «ابوزینب» می بینید واقعیت محض است.
وی در مورد حضور نصرالله و صداقت و واقعیت فیلم تاکید کرد: البته حضور معنوی سیدحسن نصرالله در طول پروژه بسیار به ما کمک کرد و از آنجایی که سیدحسن نصرالله فردی صادق است، راضی نمی شد که صحنه هایی که ممکن است واقعیت نداشته باشد، در فیلم آورده شود.
کارگردان «ابوزینب» در مورد سختی های کار و فیلمبرداری در لبنان گفت: در جریان فیلم مجبور شدیم که زندان خیام را بازسازی کنیم، چرا که این زندان در جنگ ۳۳ روزه نابود شده بود. همچنین در طول ساخت فیلم و به ویژه تصویربرداری صحنه آخر فیلم، شاهد حضور رسانه های اسرائیلی پشت سیم های خاردار محدوده لوکیشن بودیم. آنها از پشت این سیم ها فعالیت های ما را فیلمبرداری می کردند و می گفتند که ما در حال آماده شدن برای یک فعالیت تروریستی هستیم!
وی با بیان اینکه فرهنگ شهادت طلبی باید زنده نگهداشته شود، خاطرنشان کرد: قصد داشتیم در فیلم تفاوت میان عملیات های استشهادی و انتحاری را نشان دهیم و خوشبختانه توانستیم این تاثیرگذاری را ببینیم، همچنان که در جشنواره نیس فرانسه، تماشاگران از دیدن این فیلم بسیار تحت تاثیر قرار گرفتند.
غفاری در ادامه سخنانش با انتقاد از عملکرد هنرمندان و مسئولان در ساخت فیلم ارزشی، گفت: طی ۳۰ سال گذشته، تعداد فیلم های ارزشی ما به تعداد انگشتان دست هم نمی رسد و این در حالی است که شخصی مثل سردار سلیمانی در یک منطقه یک فعالیت نظامی را انجام می دهد، این فعالیت در دنیا صدا می کند و باعث تحیر همه می شود بنابراین ما چرا نباید در حوزه فرهنگی چنین عملکردی داشته باشیم!؟
وی با بیان اینکه مدیران سینمایی باید آمار ساخت فیلم ارزشی طی ۴ سال گذشته را ارائه کنند، اضافه کرد: همچنین باید بگویند چرا جشنواره فیلم مقاومت به دلیل کسری بودجه هر دو سال یک بار باید برگزار شود؟ باید پاسخگوی این باشند که چرا ما نباید فیلم و کالای فرهنگی را تولید کنیم که در شرایط خاص بتواند فرهنگ شهادت را در جامعه ترویج کند؟ چرا «ابوزینب» بعد از سه سال مجوز اکران میگیرد و آن هم با تعداد سالن های کم؟ که اگر حوزه هنری نبود نمی توانستیم آن را اکران کنیم.
این کارگردان سینمای ایران در ادامه با تاکید بر اینکه سینمای مقاومت در سینمای ایران اقلیت قرار دارد، گفت: این موضوع در حالی است که با توجه به اهمیت این حوزه، مسئولان خود باید به دنبال هنرمندانی از این دست بروند. برای مثال «ایستاده در غبار» فیلمی است که خارج از سازمان سینمایی تولید شده و موفق بوده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش درباره سوژه های مناسب و جذاب دفاع مقدسی توضیح داد: آرزویم این است که فیلمی درباره شهید باکری بسازم؛ شخصیتی که به نظر من، سینمایی ترین شخصیت جنگ به حساب می آید اما متاسفانه امکانات ما در این حوزه بسیار کم است. اگر «ابوزینب» ساخته شد به این دلیل بود که تولید مشترک میان ایران و لبنان بود و البته این را هم باید بگویم که بودجه ساخت این فیلم از تولید یک فیلم سینمایی در داخل کشور کمتر بود.
غفاری در پایان با تاکید بر اینکه در حوزه دفاع مقدس قصه های ناگفته بسیاری داریم که باید مورد توجه قرار گیرد، در مورد موضوع مقاومت گفت: نباید مساله مقاومت در منطقه را در کنار ساختن فیلم درباره دفاع مقدس فراموش کرد.
مرتضی شعبانی نیز در این نشست خبری در سخنانی درباره چگونگی پذیرفتن تهیه کنندگی فیلم گفت: بعد از عقب نشینی اسرائیل از جنوب لبنان سفرهای زیادی به این کشور داشتم تا تحقیقاتی درباره قهرمانان مقاومت انجام دهم و نتیجه این تحقیقات را به سید حسن نصرالله ارائه دادم. او به من گفت چرا درباره «شهید ابوزینب» چیزی در این تحقیقات وجود ندارد؟ که بعد از این سخن او، تحقیقاتی درباره این شخصیت انجام دادم. همیشه آرزو داشتم تا فیلم سینمایی درباره او بسازم تا در نهایت علی غفاری پیشنهاد ساخت این پروژه را به من داد.
وی همچنین در مورد سختی های کار توضیح داد: ساخت فیلم سینمایی در لبنان با توجه به اینکه این کشور سینمای جدی ندارد، بسیار سخت است به ویژه اینکه برای تولید یک فیلم نیازمند جذب ابزار و پیدا کردن لوکیشن های مناسب بودیم که در کنار آن کارگردان هم تاکید داشت که از لوکیشن های اصلی ماجرای فیلم استفاده شود.
نظر شما