تحقق اقتصاد مقاومتی با دستیابی به رشد پایدار

خبرگزاری شبستان: دولت در نهایت درباره نحوه تحقق اقتصاد مقاومتی به این جمع بندی رسید که باید به رشد پایدار دست یابیم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، برات قنبری در نخستین کنفرانس نوآوری در مدیریت سیستم ها و فناوری اطلاعات با رویکرد هوشمندی کسب و کار اظهار داشت: در حال حاضر بیش از 17 تا 20 درصد دانشجویان کشور در رشته فناوری اطلاعات و رشته های مرتبط با آن تحصیل می کنند که از این تعداد بانوان درصد قابل توجه ای را تشکیل می دهند.

 

معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه مشکلات در حوزه فنی در مقایسه با مسایل اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی بسیار ناچیز است، خاطرنشان کرد: در برنامه ششم توسعه تکالیف زیادی در حوزه توسعه فناوری ارتباطات و اطلاعات مشخص شده است.

 

وی با اشاره به منویات مقام معظم رهبری درباره تحقق اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: دولت در نهایت درباره نحوه تحقق اقتصاد مقاومتی به این جمع بندی رسید که باید به رشد پایدار دست یابیم.

 

قنبری با بیان اینکه برای تحقق اقتصاد مقاومتی باید به رشد پایدار برسیم، تصریح کرد: رشد پایدار باعث عزت و بهبود زندگی مردم می شود و ثروت به صورت عادلانه بین مردم تقسیم خواهد شد بنابراین در این نوع اقتصاد و توسعه مردم تعامل دارند و در اقتصاد برون گرا بوده و در اقتصاد بین الملل نقش آفرین و سهیم خواهند بود.

 

وی با بیان اینکه در حوزه سرعت، اتصال و مباحث فنی ارتباطات و فناوری اطلاعات مشکلی نداریم، خاطرنشان کرد: آنچه که باید در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات مورد بازنگری قرار بگیرد موضوع سیاست های کلان اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است.

 

قنبری افزود: ارتباطات و فناوری اطلاعات به شدت تحت تاثیر نوآوری ها قرار گرفته است و با افزایش کانال ها و زیرساخت ها بخش ها و رشته های دیگر نیز تحت الشعاع قرار می گیرند.

 

وی با بیان اینکه موتور اصلی حرکت به سمت توسعه و پیشرفت کشور رونق کسب و کار دیجیتالی است، اذعان داشت: فناوری، برآورده شدن اوج انتظارات، سیر واقعه گرایی و شیب شکوفایی فازهای مختلف و دوره های چرخه شکوفایی را تشکیل می دهد. امروز کشورها نگران فیزیکی دولت ها هستند در حالی که در آینده با پیشرفت فناوری اطلاعات و ارتباطات نگران شکستن حریم و امنیت دولت ها خواهند شد.

 

معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: چرخه شکوفایی در کنار نوآوری موضوع مهمی است و به ما نشان می دهد در دنیا چه نوع فناوری هایی مورد استفاده قرار می گیرد بنابراین با این رویکرد همه داده های اطلاعاتی قابل احصا و تعمیم است.

 

وی با بیان اینکه شبکه های پهن باند در قرن 21 نقشی همانند شبکه های راه آهن در قرن نوزدهم ایفا می کنند، تصریح کرد: شبکه های پهن باند آثار زیادی بر مباحث اقتصادی کشورها خواهند داشت.

 

قنبری تاکید کرد: به ازای افزایش هر 10 درصد پهنای باند 1.3 درصد تولید ناخالصی داخلی کشورها افزایش می یابد.

 

وی با بیان اینکه همه شبکه ها و تمام کسب و کارها با فناوری ارتباطات و اطلاعات رابطه مستقیم دارند، اظهار داشت: ایجاد شبکه های پهن باند، ساده سازی ارتباطات و گسترش کسب و کار با استفاده از ارتباطات و فناوری اطلاعات می تواند در توسعه نوآوری های کسب و کار موثر باشد.

 

وی با اشاره به مشارکت 35 درصدی مردم ایران در سرشماری سال 95 خاطرنشان کرد: وقتی توانستیم 35 درصد سرشماری نفوس و مسکن را توسط اینترنت انجام دهیم به معنای این است که بهره وری افزایش یافته است.

 

وی با اشاره به اهمیت گسترش فناوری اطلاعات در سیستم بانکی کشور خاطرنشان کرد: پیش از هوشمندسازی شبکه بانکی کشور به ازای مراجعه هر مشتری به بانک هزار تومان هزینه برای بانک ایجاد می شد در حالی که با افزایش ابزارها و هوشمندسازی شبکه بانکی در مراحل مختلف هزینه بانکی از هزار تومان به 100 تومان و اخیرا به ازای هر نفر 25 نفر تومان کاهش یافته است.

 

وی با بیان اینکه رشد تولید ناخالص داخلی با افزایش ضریب پهنای باند رابطه مستقیم دارد، تاکید کرد: تا سال 2020 بالغ بر 1400 میلیارد دلار سرمایه گذاری برای افزایش ضریب پهنای باند در دنیا انجام خواهد شد که سهم ایران از این سرمایه گذاری یک درصد خواهد بود.

 

وی با بیان اینکه تکنولوژی هایی در عرصه فناوری اطلاعات وجود دارند که به مرزشکنی و صف شکنی منتهی می شوند، اظهار داشت: باید اثرات اجتماعی، اقتصادی و رفتاری توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات بررسی و آسیب شناسی شود.

 

معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه فناوری اطلاعات هزینه تمام شده دولت ها ارایه سرویس و خدمات را کاهش می دهد، خاطرنشان کرد: از طرفی توسعه فناوری اطلاعات فاصله بین مسایل اجتماعی و اقدامات انجام شده در این حوزه را افزایش می دهد و موضوع صف شکنی روز به روز زیاد می شود.

 

قنبری با بیان اینکه استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات اجتناب ناپذیر است، تاکید کرد: دغدغه های امروز ما در حوزه فناوری اطلاعات به پیامک های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی این تکنولوژی برمی گردد که متاسفانه آنگونه که باید در این حوزه ها کار نکرده ایم.

 

وی با بیان اینکه ایران جایگاه خوبی در ضریب نفوذ باند پهن در کشورهای منطقه ندارد، خاطرنشان کرد: تاکنون 20 هزار میلیارد تومان در این حوزه سرمایه گذاری کرده ایم و تلاش می کنیم حدود 30 برابر این میزان را افزایش دهیم.

 

قنبری با اشاره به سرمایه گذاری 60 هزار میلیارد تومانی بخش های دولتی و خصوصی و 50 هزار میلیارد تومانی بخش های جدید در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات خاطرنشان کرد: انتظار داریم تا 50 هزار میلیارد تومان توسط بیمه ها و بانک ها سرمایه گذاری در این بخش انجام شود.

 

 

 

 

کد خبر 581734

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha