به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان اصفهان٬ آیت الله سید ابوالحسن مهدوی، عضو مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه موقت اصفهان تاکید کرد: استفاده کردن از دنیا در نگاه مؤمنان و کافران سه تفاوت اصلی دارد، کافر هدف انسان را دنیا میانگارد و مؤمن هدف دنیا را انسان میداند.
وی ادامه داد: مؤمن به اندازه نیاز از دنیا استفاده میکند، ولی کافر تمام وقت خود را صرف دنیا میکند، مؤمن بهرهمندی از دنیا را نشانه کمال نمیداند، ولی کافر نفس بهرهمندی از آن را ارزش و کمال میپندارد.
وی تبیین کرد: زندگی انسان سخاوتمند گوارا است؛ امام علی علیهالسلام فرمودند: أحسَنُ النّاسِ عَیشاً مَن عَاشَ النّاسُ فِی فَضلِه» (کسی گواراترین زندگی را در دنیا دارد که مردم در مازاد زندگی او سهیماند) و فرمودند:السَّخاءُ إحَدَی السَعادَتَینِ» سخاوت یکی از دو سعادت است، انسان در زندگی دو سعادت دارد: یکی، دارایی و داشتن مال و دیگری، سخاوتی است که با آن، مال را به دیگران انفاق کند.
امام جمعه موقت اصفهان بیان داشت: بهطور کلی انسانها را میتوان به سه گروه تقسیم کرد، یک گروه که در درجات پایینی قرار دارند، کسانی هستند که اصلاً عمل صالحی ندارند؛ مثلاً نماز شب نمیخوانند.
آیت الله مهدوی افزود: گروه دوم کسانی هستند که عمل صالح انجام میدهند؛ اما عُجب آنها را میگیرد و خدای متعال بهسبب علاقهای که به این بندگانش دارد، یکی دو شب آنان را از خواندن نماز شب محروم میکند تا وقتی از خواب بیدار شدند، از نفس خود خشمناک شوند و ناخالصیهایشان بیرون رود، در واقع خدای متعال با این کار، به مصلحت بندهاش رفتار کرده و در پرتو دوری از عجب، خیر و سعادت را نصیبش میکند.
استاد اخلاق حوزه علميه اصفهان اظهار داشت: گروه سوم، کسانی هستند که بهترین عمل را انجام میدادند و هیچگاه در پیشگاه خداوند، به عجب دچار نمیشدند و مصداق کامل اینها اهلبیت(علیهمالسلام) هستند.
نماینده ولی فقیه در هلال احمر اصفهان تصریح کرد: همچنین تواضع سبب میشود تا خدای متعال اذن دهد همنشین امام زمان (علیهالسلام) شویم.
وی با بیان اینکه رحمت الهی بر انسانی نازل میشود که متواضع باشد و فرودگاه اهلبیت (علیهمالسلام) کنار متواضع است یادآور شد: انسان متکبر نمیتواند همنشین حجت خدا باشد.
آیت الله مهدوی اظهار داشت: رحمت الهی همانند باران است که ابتدا بر همه فرود میآید؛ اما بعد، به جاهایی سرازیر میشود که پایینتر از دیگر، مکانها باشند.
وی افزود: برتر از آن، تواضع باعث میشود تا انسان نزدیکترین فرد به خدای متعال شود. در روایتی، امامصادق (ع) فرمودند که خداوند به حضرت داود (ع) خطاب کرد: ای داود، همانگونه که متواضعان نزدیکترین افراد به مناند، متکبران دورترین افراد از مناند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه در قرآن کریم آمده است حضرت ابراهیم(ع) «أَوَّاهٌ مُنِیبٌ» (نرم دل و بازگشت کننده [بهسوى خدا] بود) گفت: در روایت هم داریم که میفرمایند: ایشان دعّاء بودند؛ یعنی خیلی دعا میکردند. ما هم اگر احساس کنیم فقر هستیم، در خانۀ خدا گدایی میکنیم.
وی افزود: البته در کنار این احساس، باید بدانیم خدایی داریم که نسبت به ما بسیار مهربان و دلسوز است و اگر سؤال هم نکنیم، به ما عطا میکند: «یَا مَنْ یُعْطِی مَنْ سَأَلَهُ یَا مَنْ یُعْطِی مَنْ لَمْ یَسْأَلْهُ وَ مَنْ لَمْ یَعْرِفْهُ». خداوند به به کسانیکه او را نمیشناسند، عطا میکند تا چه رسد به کسیکه هم خدا را میشناسد و هم دعا میکند؛ منتهی ادب اقتضا میکند که مرتب در خانۀ خدا گدایی کنیم. امیدوارم همۀ ما اهل دعا باشیم.
وی تاکید کرد: اولین دعای ما این است که قلب مولای ما به ظهورش شاد شود و چشم جامعۀ مسلمانان و مؤمنان به جمال امام و حجت الهی روشن شود.
نظر شما