پدیده جدید تمدنی با محور حبّ اباعبدالله(ع) در حال شکل گیری است

خبرگزاری شبستان: وقتی به آیین اربعین نگاه می‌کنیم، یک جامعه و ظرفیت جدید برای ایجاد یک امت و تمدن اسلامی در بستر فضای اجتماعی را که به واسطه راهپیمایی اربعین با محوریت اباعبدالله الحسین(ع) شکل می‌گیرد، مشاهده می‌کنیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی مسجد مقدس جمکران، سومین پیش نشست تخصصی دومین همایش بین المللی «لقاءالحسین(علیه السلام)» با عنوان «اربعین، الهیات اجتماعی و تمدن زایی اسلامی» در تالار امام خمینی(ره) دانشگاه امام صادق(علیه السلام) به همت معاونت پژوهشی دانشکده فرهنگ و ارتباطات این دانشگاه و با همکاری پژوهشکده مهدویت و آینده اندیشی مسجد مقدس جمکران، دبیرخانه کنگره بین‌المللی لقاء الحسین، پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی و پژوهشگاه فرهنگ و علوم اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد.

 

بنابر این گزارش، در ابتدای همایش مسعود معینی‌پور، دبیر کمیته اجتماعی کنگره بین المللی «لقاءالحسین(علیه السلام)» با اشاره به ظرفیت‌های تمدنی حرکت اربعین گفت: وقتی به آیین اربعین نگاه می‌کنیم، یک جامعه و ظرفیت جدید برای ایجاد یک امت و تمدن اسلامی در بستر فضای اجتماعی را که به واسطه راهپیمایی اربعین با محوریت اباعبدالله الحسین(ع) شکل می‌گیرد، مشاهده می‌کنیم.

 

معینی‌پور در ادامه بیان کرد: یک سری قواعد امنیتی و اقتصادی و اخلاقی و سیاسی و اجتماعی خاص و خارق العاده در این پدیده حاکم است که اگر همه اینها را جزو سرفصل های مباحث مطالعات اجتماعی و الهیات اجتماعی بدانیم، می بینیم که با محوریت حبّ حضرت اباعبدالله(ع) در عالم جدید اتفاقاتی می‌افتد و یک پدیده جدید تمدنی در حال شکل گیری است که قابل مطالعه است.

 

وی اظهار کرد: به عبارت دیگر، یک واقعه کاملاً استثنایی در مدت 10 روز در عصر جدید در حال اتفاق افتادن است؛ انسان‌هایی که در یک زندگی متفاوت در جامعه خود زندگی می‌کنند، به ناگاه طی ۱۰ روز در یک جامعه که توسط امام حسین (علیه السلام) ساخته شده حضور پیدا کرده و زندگی جدیدی را تجربه می‌کنند که در یک فرآیند طبیعی و غیرحاکمیتی شکل گرفته است و درصد بسیار بالایی از قواعد تمدن آرمانی مثل ایثار و محبت و ... در اینجا شکل می گیرد.

 

وی یادآور شد: اگر نگاه مبسوطی به تمدن داشته باشیم که در دو لایه فردی و اجتماعی در حوزه بینشی و معرفتی، گرایشی و اخلاقی، رفتاری و ظاهری باید تغییر حاصل کند و از نگاه تقلیل گرایانه به تمدن عبور کنیم، اربعین برای تمدن سازی از لایه‌های بینشی و معرفتی شروع می کند و گرایش ها و باورها را اصلاح و بروز و ظهور رفتاری پیدا می‌کند.

 

کد خبر 581603

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha