تحویل کامل سامانه S۳۰۰ به ایران/ ایران اصلی ترین حامی سوریه

خبرگزاری شبستان:سامانه S۳۰۰ به طور کامل به ایران تحویل داده شد، رقابت ایران و روسیه در بازار انرژی هند، ایران اصلی ترین حامی سوریه، پیشنهاد نفتی ایران به سرمایه گذاران خارجی برخی از سرتیترهای اخبار ایران در جهان در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، سامانه S۳۰۰ به طور کامل به ایران تحویل داده شد، رقابت ایران و روسیه در بازار انرژی هند، ایران اصلی ترین حامی سوریه، پیشنهاد نفتی ایران به سرمایه گذاران خارجی برخی از سرتیترهای اخبار ایران در جهان در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را د رگزارش زیر بخوانید:

وزیر اقتصاد لوکزانبروگ به ایران می ‌آید

اتینه اشنادیر وزیر اقتصاد لوگزانبورگ برای نخستین بار به تهران سفر می کند. لوگزانبورگ کشوری کوجک در اتحادیه اروپایی است که سطح و استاندارد زندگی در آن در رده سه ستاره اروپایی به شمار می رود.

این بالاترین استاندارد اقتصادی در سطح اروپا است که تنها سه کشور در آن قرار دارند. لوگزانبورگ محل تجمع سرمایه های اروپا به شمار می رود و این کشور از منظر بانک داری برای جمهوری اسلامی ایران جایگاه ویژه ای دارد. در همین حال نباید از نظر دور داشت که رفع تحریم ها و انگیزه های بانکی برای استفاده از دلار آمریکا یکی از اصلی ترین دلایل سفر اشنایدر به تهران است.وزیر اقتصاد لوگزانبروگ در همین حال هیاتی از بانک داران و سرمایه گذران را با خود به پایتخت جمهوری اسلامی ایران خواهد آورد.

وی را همانطور که اشاره شد نمایندگان اتاق بازرگانی این کشور متشکل از ۴۰ بازرگان کار آزموده همراه می کنند که جلسات متعددی را در تهران خواهند داشت. با رفع تحریم های بین المللی در آغاز سال ۲۰۱۶ بسیاری از تجار و کشورهای اروپایی از ایران دیدار کرده اند و رئیس جمهوری ایران نیز پس از ۱۰ سال برای نخستین بار به اروپا و سه کشور این قاره سفر کرد.

سامانه S۳۰۰ به طور کامل به ایران تحویل داده شد

سامانه رسمی صادارات تسلیحات روسی که روس آربات اکسپورت نام دارد اعلام کرد سامانه ضد موشکی S-۳۰۰ به طور کامل به ایران تحویل داده شده است. در همین حال گفته می شود جمهوری اسلامی ایران از این سامانه برای دفاع از بخش های اتمی خود استفاده خواهد کرد .

این مساله موازنه قدرت های هوایی را به سوی ایران تغییر خواهد داد که مساله بسیار غم انگیزی برای کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی است .RIA در همین حال نوشت ایران با چالش جدی دریافت این سامانه ها به مدت شش سال مواجهه بود اما اکنون آن را دریافت کرده است. گفته می شود جمهوری اسلامی از روسیه برای تاخیر و مشکلاتی که برای ارسال این سامانه به ایران تراشیده بود شکایت کرده بود.

در دوران دیمیتری مدودف و احمدی نژاد این قرار داد به حالت تعلیق در آمد. روسییه نخستین بخش از سامانه ضد موشکی S-۳۰۰ را در آوریل ۲۰۱۶ به ایران تحویل داده بود.

رقابت ایران و روسیه در بازار انرژی هند

ایران و روسیه در بازار انرژی هند رقابت می کنند. این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران پس از توافق هسته ای در سال ۲۰۱۵ و رفع تحریم ها در سال ۲۰۱۶ به محلی برای سرمایه گذاری های متعدد شرکت های هندی مبدل شده است.

حضور هند در بندر چابهار ایران و خط راه آهن ایران یکی از نمونه های این همکاری های اقتصادی به شمار می رود که عمدتا به مساله انرژی می پردازد . اما این ایران نیست که قصد دارد بازار تشنه هند برای خود مصادره کند بلکه شرکت های روسی نیز خواهان حضور گسترده تر در این بازار هستند.

ایگور سشین مدیر عامل شرکت روس نفت که بزرگترین شرکت نفتی روسی به شمار می رود می گوید : روس نفت با ورود به بازار هند به بازاری بار رشد بسیار سریع وارد شده است. هند در حال حاضر سومین وارد کننده بزرگ انرژی جهان است و روسیه باید برای خود در این بازار جایگاهی را بیابید.

به نظر می رسد روسیه و ایران در بازار انرژی هند رقبای جدی هستند به طوری که روس نفت در این کشور چیزی در حدود ۱۲.۹ میلیارد دلار سرمایه گذاری کرده است.در حال حاضر آنطور که سازمان انرژی جهانی می گوید هندی ها روزنانه ۳۰۰ هزار بشکه نفت وارد می کنند که به نوبه خود رقم قابل توجهی است.

اکنون ایران نیز قصد دار تولیدش را با توجه به فضای پسا تحریم افزایش دهد به همین جهت روسیه و ایران در شرایط کنونی رقبای اصلی در بازار هند به شمار می روند.گفته می شود شرکت روس نفت برای انتقال نفت در هند شبکه ای را به راه خواهد انداخت و ایران نیز برای حضور بیشتر نیازمند همکاری با هندی هاست و اگر روسها همکاری خود را از طریق انحصار بر شبکه توزیع ادامه دهند به طور مشخصی خرید از ایران کاهش خواهد یافت.

نقشه لو رفته اسرائیل برای حمله به ایران در سال ۲۰۱۲ چه بود؟

اسنادی توسط پایگاه اطلاع رسانی ویکی لیکس منتشر شده است که نشان می دهد رژیم صهیونیستی قصد داشته است به جمهوری اسلامی ایران از طریق یک پایگاه نظامی در عربستان سعودی در سال ۲۰۱۲ حمله کند.

برنامه اصلی اسرائیل حمله به تاسیسات اتمی ایران بوده است که در این هدف با عربستان سعودی مذاکراتی را صورت داده بود و قرار بود جنگنده های این رژیم به تاسیسات اتمی ایران حمله هوایی کنند. در همین حال البته این اقدام در شرایط کنونی با وجود سامانه ضد موشکی S-۳۰۰ دیگر غیر ممکن است.

اطلاعات فوق از یک نامه بدست آمده است که مشاور کلینتون در خصوص اسرائیل می نویسد :‌آنها بلوف می زنند و آمادگی لازم را برای آنچه می گویند ندارد اما می خواهند نشان دهند برای مقابله با ایران بسیار جدی هستند .

ایران به طور جداگانه ای با نمایندگان عراق و روسیه گفتگو کرد

جواد ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران با سرگی لاوروف وزیر خارجه روسیه دیدار و گفتگو کرد. ظریف در این گفتگو ها در خصوص آخرین تحولات میدانی در سوریه و انچه پیش رو اس با همتای خود صحبت و تبادل نظر کرد.

گفته می شود جمهوری اسلامی ایران و روسیه از جمله حامیان بشار اسد در سوریه هستند اما اهداف و نظرات آنها در خصوص آینده این کشور چندان مشابه نیست. دور جدیدی از گفتگو ها در خصوص اصلی ترین بحران جهانی یعنی سوریه در لوزان سویس در حال برگزاری است که ایران ، عراق و روسیه در کنار سوریه در این مذاکرات شرکت دارند.

راه های مقابله با تروریسم و بررسی آینده سوریه از جمله مواردی است که ظریف با همتای عراقی اش به طور جداگانه ای مطرح کرد. در حال حاضر در گفتگو های لوزان ایران ، روسیه ، عراق و سوریه در کنار ترکیه ، اردن ، قطر و عربستان سعودی حضور دارند. گروه چهار جانبه ای که در مقابل مربع حامیان تروریسم قرار گرفته اند.

رژیم اردوغان در کنار عربستان سعودی از حامیان اصلی تروریسم در منطقه خاورمیانه به شمار می رود. در همین حال داعش را می توان از جریان های نزدیک به رژیم ترکیه دانست . ترکیه همچنین برای تقویت داعش و گروه های تروریستی مرزهای خود را برای انتقال سلاح و مهمات به این کشور باز گذاشته است.

ایران اصلی ترین حامی سوریه

بشار اسد رئیس جمهوری سوریه به حمایت های ایران و روسیه برای ادامه حیات سیاسی خود نیازمند است اما علائق تهران و مسکو و منافع استراتژیک آنها در منطقه خلیج فارس و خاورمیانه عربی در برخی از موارد با یکدیگر در تضاد است.

در حال حاضر چالش های بسیاری اسد را محصور کرده اند از جمله آنها می توان به بحران حلب اشاره کرد و چالشی که جنگ علیه تروریسم برای وی ایجاد کرده است. جهان عرب با رهبری اسد رو به رو است و اگر بتواند بر برخی از این بحران ها فائق آید رهبری بی بدیل خواهد شد که برای حکام عرب چالش بر انگیز است.

بی شک ایران اصلی ترین حامی است. ایران توانسته با حمایت از اسد در جمع چهار کشور اصلی مذاکره کننده در خصوص آینده سوریه قرار گیرد که این خود نگرانی ها را در کشورهای عربی بالا برده و آنها اکنون تلاش می کنند نشان دهند جمهوری اسلامی اسد را رها می کند اما تاریخ نشان داده ایران دوستان خود را رها نمی کند و البته منافع استراتژیک تهران در خصوص آینده سوریه عملا تغییری نکرده اند.

پیشنهاد نفتی ایران به سرمایه گذاران خارجی

ایران از شرکت های خارجی برای سرمایه گذاری در عرصه نفت و گاز خود دعوت خواهد کرد تا بتواند موقعیت خود را در بازار جهانی انرژی احیا کند. نباید از نظر دور داشت که اکنون چین، هند، کره جنوبی و ژاپن اصلی ترین مشتریان آسیایی ایران هستند که هیچ کدام شرکت های غول انرژی نبوده و اکنون تهران امید وار است بتواند از فن اوری های شرکت های اصلی انرژی مانند شل ، توتال و استات اویل استفاده کند.

مصوبه جدید آمریکا که اجازه استفاده از دلار آمریکا را به تهران می دهد سرمایه گذاران خارجی را ترقیب خواهد کرد تا بتوانند در ساختار انرژی ایران وارد عمل شده و ایفای نقش کنند.ایران امید وار بتواند سرمایه گذاران خارجی برای حضور ۱۵۰ میلیون دلار در عرصه فن آوری تا سال ۲۰۲۰ راضی کند.

این کشور برای رسیدن به مرز ۳.۵ میلیون بشکه نفت در روز نیازمند تغییر در فن آوری های نفتی خود است و حضور شرکت های بزرگ جهانی می تواند به تهران در این عرصه بسیار کمک کند. رفع تحریم های بین المللی از ژانویه سال گذشته فضا برای برای حضور ایران در عرصه بین المللی محیا کرده است.

هیات پارلمانی اتریش در ایران به دنبال چیست؟

جمهوری اسلامی ایران میزبان هیات پارلمانی اتریش خواهد بود که چهار روز در این کشور خواهند بود. اتریش و ایران مناسبات ویژه ای را بنا کرده اند و انجام پرواز های مستقیم میان دو پایتخت و همچنین حضور سرمایه گذاران اتریشی در ایران از جمله مسائلی است که دو کشور به دنبال توسعه آن هستند.

هیات پارلمانی اتریش در همین حال در خصوص آینده پنج ساله همکاری های دو جانبه و نحوه هموار کردن سرمایه گذاری های مشترک و تجارت میان دو کشور به همراه استفاده ایران از فن آوری های اتریش را بررسی می کند. این هیات با نمایندگان پارلمان ایران ملاقات می کند و عین حال در خصوص مسائلی چون جمعیت، محیط زیست و انرژی صحبت های خواهد شد.

باید توجه داشت که اتریش می تواند نقش مهمی در پیشبرد سیاست های همکاری بیشتر اتحادیه اروپایی با ایران ایفا کند. برخی از کشورهای اروپایی به واسطه مناسباتشان با رژیم صهیونیستی و متاثر از آمریکا هنوز و با گذشت بیش از یک سال از برداشته شدن تحریم ها هنوز مناسبات خود را با تهران عادی نکرده اند.

هیات های تجاری و اقتصادی میان دو کشور بارها از طریق اتاق های بازرگانی مبادله شده اند.

پیشنهاد حمایت عربستان به بشار اسد در صورت قطع روابط با ایران

بشار اسد رئیس جمهوری سوریه در حالی که ارتش عربی این کشور مشغول پیشروی در مناطق مختلف از جمله حلب است گفت یکی از دشمنان اصلی مردم سوریه عربستان سعودی به وی صریح پیشنهاد کرده بود اگر می خواهد از او حمایت کند باید علنی اعلام کند روابط را با ایران قطع کرده است.

اسد همچنین مبدا تروریست های که اکنون در سوریه مشغول جنگ هستند را ترکیه خواند و گفت ما راهی نداریم جز اینکه آنها را بکشیم را مجبورشان کنیم به جای که آن آمده اند فرار کنند. بشار اسد همچنین اظهار داشت حلب شهر بزرگی است و پیروزی در این شهر سراغاز فعالیت های آینده ما خواهد بود.

اسد در عین حال اظهار داشت مساله سوریه به یکی از مناقشات میان آمریکا و روسیه مبدل شده است . پیش از این آمریکایی ها مسکو را متهم کرده بودند که با حمله به کاروان کمک رسان در حلب آتش بس را نقض کرده است و تهدید کرده بودند که به ارتش عربی سوریه حمله خواهند کرد اما این مساله بعدا با عقب نشینی کاخ سفید به پایان رسید.

حضور نظامی ایران در خلیج عدن بحران یمن تا کجا پیش خواهد رفت؟

با توجه به بحران ایجاد شده در یمن و اقدامات عربستان سعودی در این منطقه تبادل آتش میان ساحل و دریا در آبهای یمن بحران تازه ای ایجاد کرده است. نباید از نظر دور داشت که حضور نظامی ایران با دو شناور در آبهای خلیج عدن در مقابل هرج و مرجی که نظامی گری آمریکایی ها ایجاد کرده است نقش بازدارنده دارد.

باب المندب یکی از کلیدی ترین نقاط انتقال نقت به شمال می رود و حضور نظامی ایران در این منطقه و در حالی که این کشور کنترل تنگه هرمز را در اختیار دارد به نوبه خود می تواند چالش بر انگیز باشد .ایران اولین حضور نظامی مستقیم خود را در یمن درست پس از آن آغاز کرد که رفتار آمریکایی ها در مقابل مساله یمن تغییر کرد و این کشور به حوثی های که اکنون در پایتخت حضور دارند پیام نظامی از طریق شلیک داد.

RT  همچنین در گفتگوی که با یکی از کارشناسان مسائل خاورمیانه صورت دارد اعلام کرد : رفتار امریکایی ها در یمن به درستی نشان دهنده استاندارد های دوگانه این کشور در قبال آن چیزی است که در سوریه رخ می دهد. اگر امروز آمریکایی ها برای حمایت از سعودی وارد عملیات یمن شوند نمی تواند مسائل مربوط به سوریه را به راحتی پشت گوش بیاندازند.

بمباردیر از قرارداد جدید در ایران مطمئن نیست

شرکت هواپیما سازی بمباردیر می گوید این شرکت نتوانسته به سرعت با ایران به توافقی برای خرید هواپیما برسد اما با توجه به لغو تحریم های کانادا علیه ایران این شرکت امیدوار است همکاری آینده خوبی با تهران داشته باشد.

مدیر این شرکت همچنین می گوید با اینکه بمباردیر دیر همکاری با ایران را آغاز کرده است اما به سرعت می تواند به رقبای خود برسد. بمباردیر در کنار شرکت هواپیما سازی برزیلی امبرائر از رقبای اصلی دو شرکت بوئینگ و ایرباس به شمار می روند که توانسته اند در ایران برای خود موقعیت خوبی دست و پا کنند.

پیش از این همچنین گفته می شد شرکت کانادایی بمباردیر به جز فروش هواپیما قصد دارد در ایران یک خط هوایی به راه بیاندازد که این مساله توسط این شرکت تکذیب شد. بمباردیر سری C  از جمله هواپیماهای مورد علاقه ایران است که برای پرواز های میان برد مورد استفاده قرار می گیرد.

سوخوی سوپر جت ۱۰۰ نیز از رقبای بمباردیر در ایران است.

تبادل سفرا میان تهران و رباط

ایران و مراکش پس از گذشت هفت سال فصل تازه ای از روابط دو جانبه خود را آغاز خواهند کرد. در حالی که مناسبات طرفین در دوران پیش از حسن روحانی رو به تیرگی نهاد اکنون مراکش سفیر خود را در ایران معرفی کرد.

پادشاه مراکش حسن همی را به عنوان سفیر جدید این کشور پس از هفت سال به تهران خواهد فرستاد تا آغاز برای بهبود روابط تهران و کازابلانکا باشد. تهران نیز محمد تقی موعید را به عنوان سفیر خود در کازابلانکا معرفی کرد. وی که پیش از در  یونان و هلند در مسند سفارت خانه حضور داشت.

در همین حال روابط دو کشور دارای پتانسیل های متنوعی در زمینه های مختلف سرمایه گذاری و انتقال فن آوری است .همی سفیر جدید مراکش در ایران پیش از تهران در باکو پایتخت کشور آذربایجان از جمهوری های جدا شده از شوروی سابق مسئولیت داشته است و در سابقه وی پستی و بلندی های بسیاری دیده می شود.

روابط تهران و رباط پس از انقلاب ایران و با توجه به اعطای پناهندگی به شاه سابق ایران قطع شد و پس جنگ ایران و عراق با سفر هیات مراکشی به سرپرستی نخست وزیر وقت از سر گرفته شد اما این مساله نیز دیری نپاید تا در سال ۲۰۰۹ باردیگر مناسبات طرفین سرد و سپس قطع شود.

اکنون زمان گفتگو با ایران در خصوص سوریه فرا رسیده است

مهم نیست چه مقدار رویای پایان جنگ در سوریه جدی باشد اما به سرعت از میان می رود. اشاره کوتاهی به آنچه در سپتامبر گذشته رخ داد می کنیم زمانی که توافق آتش بس میان روسیه و آمریکا به امضا رسید ولی زمانی که کمک های صلیب سرخ جهانی وارد منطقه شد در حومه حلب بمباران آغاز و همه چیز بر هم ریخت.

نباید از نظر دور داشت که در خصوص تحولات سوریه این مسکو نیست که باید با آن به عنوان بازیگر اصلی گفتگو کرد بلکه ایران است که با فرستادن شمار زیادی از شیعیان غیر سوری به این کشور در حمایت از بشار اسد کمک های متعددی را ارائه کرده است. در همین حال نباید از نظر دور داشت که بحران سوریه بدون در نظر گرفتن ایران و گفتگو با این کشور به عنوان بازیگر اصلی منطقه ای و حامی بشار اسد غیر ممکن است.

اهداف ایران و روسیه در خصوص سوریه یکی نیست به همین جهت هیچ دلیلی ندارد که علاقه مندی های ایران را با گفتگو با روسیه بتوان تامین کرد و این تهران است که در میدان نبرد در سوریه مشغول جنگیدن است پس باید با ایران گفتگو کرد.

آنهایی که در سوریه فرماندی را بر عهده دارند به خوبی به خاطر می آورند که در میان کشورهای عربی این تنها رژیم حافظ اسد بود که در جریان حمله عراق به ایران از تهران حمایت کرد جنگی که بسیاری از ایرانیان در آن به شهادت رسیدند به همین منظور به نظر نمی رسد ایران به هیچ وجه حاضر باشد سوریه را تنها بگذارد.

ایران رویای نفتی چین را محقق خواهد کرد

ایران پس از تحریم های بین المللی جهت بازار یابی نفتی در اروپا تلاش های فراوانی کرده است اما این چین و هند هستند که در آسیا در کنار ژاپن و کره جنوبی بیشترین خرید نفتی را از از جمهوری اسلامی ایران دارند.

نباید از نظر دور داشت که چینی ها در تهران و بخش های نفتی ایران فعالیت های گسترده ای می کنند و شاهد حضور گسترده آنها به عنوان تکنسین های نفتی در این کشور هستیم در چنین فضایی باید در نظر داشت که چینی ها می توانند نفت ارزان و امنیت انرژی خود را به راحتی تامین کنند فضایی که برای اروپایی ها با وجود همسایگی با روسیه چندان راحت نیست.

اما ایرانی ها چندان از مونوپلی چینی راضی نیستند آنها می گویند ایران اکنون به اندازه کافی از سرمایه گذاری چینی ها بهره مند شده است و اکنون زمان آن فرا رسیده است که دیگران برای حضور در بازار ایران وارد عمل شوند. در میان کشورهای اروپایی شرکت های شل و توتال پیش قدم هستند و به نظر می رسد جایگاه فرانسوی ها در بازار انرژی ایران بیشتر از دیگران قابل پیش بینی باشد. شل تاکنون برنامه ای برای نفت ندارد و تنها در پتروشیمی ها علاقه خود را نشان داده است.

ایران گاز بیشتری به ترکیه می فروشد

ایران آمادگی ارسال گاز بیشتری به ترکیه را دارد. این مطلب را مسئول بین الملل شرکت ملی گاز ایران در کنفرانس بین المللی انرژی در استانبول در حالی عنوان کرد که گفته می شود جمهوری اسلامی ایران و ترکیه پس از کودتای نافرجام در این کشور مناسبات خود را بهبود بخشیده اند.

خبرگزاری آندولو به نقل از مقامات ایرانی عنوان کرد تهران امیدوار است بتواند روابط خود را با ترکیه پس از تحریم های بین المللی نوسازی کند. ایران و ترکیه در مسائل مخلتف از جمله ترانزیت و انرژی دارای روابط خوبی هستند و ظرفیت های همکاری های مشترک میان دو طرف بسیار قابل توجه است.

ایران دارای ظرفیت های بی بدیل گاز در جهان است و روزانه ۳۰ میلیون متر مکعب از این گاز به ترکیه صادر می شود و با ساخت خطوط لوله جدید و ظرفیت سازی تازه این تحرکات می تواند بیش از پیش برای طرفین مفید باشد. این در همین حال قصد دارد پروژه ال ان جی را آغاز کند که از ترکیه درخواست کرده تا در سرمایه گذاری آن مشارکت کند.

ایران همچنین می گوید اگر ترکیه در پروژه های LNG این کشور سرمایه گذاری کند این کشور موقعیت های خوبی را در اختیار آنکارا قرار خواهد داد.

کد خبر 581547

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha