صادرات سالانه ۱۷۰ هزار تن خرمای تولیدی در کشور

خبرگزاری شبستان:امروز بیش از ۷۰ کشور جهان مقصد خرمای ایران محسوب می شوند و ۱۰ درصد خرمای مورد نیاز مردم جهان در ایران تولید می شود و در مجموع سالانه صادر می شود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: منابع چینی از ایران (در زبان ایشان بوسی، تلفظ چینی پارسی) به عنوان سرزمین نخل خرما که در نزدشان به نام عناب پارسی و عناب هزارساله مشهور بوده، یاد کرده‌اند. در پایان سده نهم میلادی، نخل خرما را از ایران به چین برده و در آنجا کشت کرده‌اند. در میان کشورهای اروپایی اسپانیا پیشینه بیشتری در کشت خرما دارد. مصرف سرانه خرما در ایران ۷ کیلوگرم است که میانگینی از مصرف سرانه ۲۵ کیلوگرمی استان‌های جنوبی و ۱ کیلوگرمی سایر استان‌ها می‌باشد. در ایران به طور سالانه، ۱ میلیون تن خرما تولید می‌شود که عمده مصرف داخلی آن در ماه رمضان صورت می‌گیرد.

 

بنابراین گزارش، از میان محصول خرمای هر سال ایران، ۱۰ درصد برای صادرات به کشورهای دیگر اختصاص می‌یابد، ۵۰ درصد به مصرف داخلی می‌رسد و ۴۰ درصد هم در مراحل مختلف برداشت محصول، ضایع‌شده و از بین می‌روند. کشورهای بسیاری مقصد خرمای تولیدی کشورمان هستند که به گفته رییس انجمن خرمای ایران امروز بیش از 70 کشور جهان مقصد خرمای ایران محسوب می شوند.

 

این گزارش می افزاید: تولیدات کشورمان در حال حاضر 10 درصد نیاز جهان را تامین می کند. ایرنا در این زمینه به نقل از ابوالقاسم حسن پور، مدیرکل دفتر میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی نوشته است: "ایران یکی از کشورهای تولید کننده خرما در جهان است و یک میلیون و 100 تن از مجموع 7.5 میلیون تن خرمای تولیدی در جهان در این کشور تولید می شود. سطح زیر کشت نخلستان های کشور 230 هزار هکتار است و از این مجموع، 200 هزار هکتار از نخلستان ها، بارور و 30 هزار هکتار به صورت باغ و نهال است."

 

یادآور می شود: مصر با بیش از یک میلیون و 370هزار تن اولین تولیدکننده خرماست پس از آن عربستان سعودی با بیش از یک میلیون و 122هزار تن و ایران با بیش از یک میلیون تن در مقام‌های دوم تا سوم قرار دارند پس از آن امارات متحده، الجزایر، عراق، پاکستان، عمان، تونس و لیبی در رتبه‌های چهارم تا دهم تولید خرمای جهان جای گرفته‌اند.

کد خبر 581535

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha