«خاله سوسکه و آقا موشه» آموزش روابط صلح جویانه است

خبرگزاری شبستان: یک نویسنده با بیان اینکه در مجموعه خاله سوسکه و آقا موشه غایت گذشت، محبت، ایثار و به فکر هم بودن را شاهدیم، گفت: این مجموعه به کودک می آموزد که به جای قضاوت و بحث به ریشه مسایل بپردازد.

به گزارش خبرنگار شبستان، فاطمه مشهدی رستم، از نویسندگان کودک و نوجوان عصر دیروز در نشست نقد و بررسی مجموعه ماجراهای خاله سوسکه و آقا موشه گفت: پرداختن به قصه های قدیمی کار هر کسی نیست به جز نویسندگان قدر. نمونه هایی داشتیم که قصه های قدیمی را کار کردند اما کارها خوب درنیامده است. نوشتن قصه های فولکور و قدیمی در نوع خود می تواند اقتباس تلقی شود، اقتباسی که باید از یک منظر تازه به آن نگاه شود. اگر کسی بخواهد مانند روند قدیمی قصه را بنویسد اتفاقی نمی افتد مگر اینکه نویسنده با تبحر و نگاه تازه به وقایع قصه های قدیمی بپردازد تا داستان برای نسل امروز جذابیت داشته باشد. در واقع نویسنده باید داستان قدیمی را از بیاتی درآورد تا مطابق سلیقه نسل امروز باشد.

 

مشهدی رستم ادامه داد: وقتی مجموعه خاله سوسکه و آقا موشه را ورق زدم دیدم قصه ای که قدمت دارد و سینه به سینه رسیده است به قلم خانم طاقدیس اتفاق تازه ای را رقم زده است. ناظر به جنبه تربیتی و آموزشی در این مجموعه هستیم حتی در جلد اول که تحقیر شدن همجنس توسط همجنس را شاهدیم، متاسفانه این مسئله امروز هم وجود دارد. یکی از نکات بارز مجموعه ماجراهای خاله سوسکه و آقا موشه آموزش روابط صلح جویانه است.

 

این نویسنده کودک و نوجوان با بیان اینکه مجموعه ماجراهای خاله سوسکه و آقا موشه به عدم شناخت افراد کنایه می زند، عنوان کرد: در این مجموعه خیلی ساده روابط توضیح داده می شود. کودک درمی یابد از روابط آشتی جویانه است که می تواند به عنوان یک ایده مناسب در زندگی استفاده کند. این مجموعه به کودک ما یاد می دهد که در مواجهه با مشکلات خودش را نبازد و حتی به بزرگترها هم تکیه نکند بلکه اعتماد به نفس داشته باشد. در ماجراهای خاله سوسکه و آقا موشه مثبت اندیشی را با آموزش غیرمستقیم شاهدیم اینکه در اتفاقات نکات مثبت را ببینیم تا بتوانیم با تکیه بر آنها ارتباطات خود را پیش ببریم و به توفیق برسیم.

 

نویسنده کتاب هایی همچون " روزه کله گنجشکی "، " رنگین کمانی از کفش "، " شب مثل بهشت " و " آبجی نیم وجبی من  " اظهار داشت: نشان دادن رابطه دوستی با حیوانات از دیگر نکات بارز مجموعه ماجراهای خاله سوسکه و آقا موشه است. شنیده ام در جلسه ای سهراب سپهری حاضر بودند و سوسکی از گوشه ای رد می شده است همه بلند می شوند تا سوسک را بکشند اما سهراب نمی گذارد و می گوید با آن کاری نداشته باشید این سوسک دارد زندگی خود را می کند.

 

مشهدی رستم با اشاره به اینکه هویت ها در مجموعه خاله سوسکه و آقا موشه خوب استفاده شده است، تصریح کرد: اگر قرار باشد اولیا اشاره ای به قصه قدیمی نکنند ما دو هویت مشخص داریم. بازگویی بقا و دوام زندگی شخصیت های داستان، همدلی، همکاری، گذشت، توجه به خواسته های ذاتی، رفاه و آسایش طرف مقابل در این کتاب بیان شده که برای کودک مفید است و مخاطب متوجه می شود فردی را که برای ازدواج انتخاب کرده بعد از ازدواج همین طور خواهد بود و باید او را پذیرفت و انتظار تغییر نداشت. انتقال مفاهیم لازم بر پایه دوستی و محبت هم در این مجموعه لحاظ شده است. نویسنده سعی دارد از کودکی بر اساس گفت و گو و اعمال مهرآمیز فرهنگسازی کند. برخی اصطلاحات علیرغم ظاهر غلط انداز با ذوق در قصه جا گرفته است از جمله اصطلاح موش مردگی. ما این کلمه را در بعد منفی به کار می بریم گاهی بکارگیری لفظ موش مردگی از نظر مفهومی خوب است و بچه می تواند بفهمد که بعد مثبت در زندگی ایجاد می کند یا نه.

 

این منتقد با اشاره به اینکه قصه های خاله سوسکه و آقا موشه در ردیف قصه های سرگرم کننده هستند، اظهار داشت: این قصه ها برای کودک سوال ایجاد می کنند. قصه سوم این مجموعه یکی از شاخص ترین قصه هاست. غایت گذشت، ایثار، محبت و به فکر هم بودن را می رساند و واقعا به بچه یاد می دهد که به جای قضاوت، بحث و عکس العمل نامعقول به ریشه قضیه و چراها فکر کند و راهکار را پیدا کند و روحیه گذشت را در خود تقویت کند. این مجموعه بچه را برای فکر کردن به یک چالش جدی می کشد. مجموعه ماجراهای خاله سوسکه و آقا موشه تلفیق آموزش و سرگرمی است و بچه کتابخوان بیشتر روی وجوه آموزشی آن زوم می کند علاوه بر اینکه هم سرگرم شده است و هم لذت برده است.

 

 

 

کد خبر 581281

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha