به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، جلال حجازی، رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان امروز(24 مهر) در نشست خبری با خبرنگاران اظهار کرد: 328 کارخانه و کارگاه تحت نظارت این مجموعه هستند که از این تعداد 180واحد فعال هستند.
وی با اشاره به اینکه در 6 ماهه نخست سال 737 مورد بازدید از این مراکز شده است، خاطرنشان کرد: پس از نمونه برداری انجام شده، با 70 مورد عدم انطباق روبه رو شدیم که در مواردی که عدم انطباق جزئی بود به تذکر و اخطار بسنده شده است.
حجازی با بیان اینکه فعالیت 37 کارخانه و کارگاه متوقف شد، افزود: از این تعداد هفت مورد به مراجع قضایی و 15 مورد به تعزیرات معرفی شدند و کالاهای هفت مورد معدوم شد.
این مقام مسوول با بیان اینکه در این بازه زمانی 91 مورد شکایت از مصرف کنندگان و معاونت های غذا و دارو انجام شده است، گفت: 107 مورد نظارت بر عرضه کالاهای بهداشتی و آرایشی انجام شده است که در این بازدیدها 603 قلم کالای قاچاق شناسایی شد که 974 عدد محصول آرایشی و بهداشتی با سرمایه 5 میلیون تومان است.
حجازی به نشانگرهای رنگی به عنوان اهداف سازمان غذا و دارو اشاره کرد و یادآور شد: این برچسب ها بر روی تمامی محصولات پروانه دار نصب می شود که به چهار آیتم نمک، چربی، مقدار قند و اسیدهای چرب ترانس با سه رنگ سبز به معنای کم بودن ماده مورد نظر در غذا، رنگ زرد به معنای در حد متوسط بودن مواد غذایی مذکور و رنگ قرمز به مفهوم بالا بودن این مواد در محصول غذایی است.
رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان ادامه داد: در حال حاضر 80 درصد واحدهای تولید برچسب گذاری را انجام می دهند و محصولات دارای نشانگرهای رنگی است.
وی یکی از دستاوردهای در 6 ماهه امسال را ساماندهی محصولات سنتی تولیدی استان عنوان کرد و افزود: تولید پنیرهای سنتی، تولید رشته و ساماندهی زیتون شور و فراورده ها از این اقدامات است.
این مقام مسوول با بیان اینکه در سال های اخیر تاکید بر تولید ملی و حمایت از آن از اهمیت بالایی برخوردار است، افزود: نباید حمایت از تولید کننده به نادیده گرفتن سلامت مردم تعبیر شود.
نظر شما