به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، دکتر ابرهیم رحیمی زنگنه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه پیش از ظهر امروز در همایش(19 مهر) در جمع ائمه جماعات، مدیران مسئول و فعالین فرهنگی کانون های مساجد شهرکرمانشاه، گفت: اگر ما بخواهیم یک تمدن نوین اسلامی پایه ریزی کنیم باید به ارزش های والای الهی که در قرآن آمده و در سیره و رفتار ائمه اطهار(ع) تجلی پیدا کرده است رو بیاوریم و این ارزش ها و حقایق متعالی از مرتبه تفکر ذهنی و علمی ما به مرتبه رفتار اجتماعی ما تبدیل شود.
وی افزود: ما ادعا داریم هیچ دینی فراتر از دین ما نیست و این حقیقتی انکارناپذیر است اما چالش ما این است نمود آن را در جامعه خود نمی بینیم.
رحیمی زنگنه، ابراز کرد: در طول تاریخ هستی هیچ یک از شخصیت ها، به بزرگی پیامبر عظیم الشأن اسلام حضرت محمد مصطفی(صلوات الله علیه) و اهل بیت(علیهم السلام) آفریده نشده اند اما با وجود این گنجینه های عظیم و سرچشمه های بزرگ معارف، وضعیت کنونی در شأن جامعه ایی که از این همه عظمت دینی، علمی و معرفتی برخوردار است، نیست.
به گفته مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه، یکی از بدبختی های جامعه ما این است که سئوال نمی پرسیم ذهنی که سئوال ندارد راکد است و حرکتی ندارد.
وی با طرح این سئوال که چرا این حقایق عظیم الهی و ارزش های انسانی در رفتار ما متجلی نمی شود؟، اظهار کرد: در کشوری مانند ژاپن به واسطه اینکه جرمی اتفاق نمی افند، وکلای دادگستری بیکار شده اند و دادگستری آن در حال تعطیلی است حال چرا در جامعه اسلامی ما که قانون از دین مبین اسلام گرفته شده و دارای پشتوانه الهی و قرآنی است در حالیکه می دانیم به قانون عمل نمی کنیم؟
دکتر رحیمی زنگنه، با تأکید بر اینکه در گام اول باید در جامعه ما حساسیت ایجاد شود، بیان کرد: این حساسیت از طریق سئوال ایجاد می شود؛ علما، روحانیون، اساتید و معلمان در مساجد، دانشگاه ها و مدارس باید طرح سئوال را برای ایجاد کنکاش ذهنی در اقشار مختلف جامعه در دستورکار خود قرار دهند.
وی عنوان کرد: باید بپرسیم، پاسخ دادن و جواب دادن اصلا مهم نیست اول طلبکاری و پرسشگری ایجاد کنیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه، ادامه داد: عرفا می گویند انسان اهل معرفت و ایمان حقیقی طلبکار است اگر پرسش و مطالبه گری کرد به جواب می رسد.
وی با بیان اینکه تشنگی آغاز راه است، گفت: انسان به اندازه دردمندی، تشنگی و سئوالش است که بزرگ می شود لذا جامعه ما نیز باید به زیبایی ها، خوبی ها و نظم حساس شود.
رحیمی زنگنه، ابراز تأسف کرد: در جامعه ما حساسیت به نظم اجتماعی وجود ندارد که نمود آن را می توان در رعایت نکردن قوانین راهنمایی و رانندگی دید
این مقام مسئول با تأکید بر اینکه باید مدنیتی را پایه گذاری کنیم که افتخار جهان شود، تصریح کرد: ارزش ها و تعالیم ما مشکلی ندارد ولی چرا تبدیل به رفتار در جامعه نمی شود مشکل از سبک زندگی ما است که مطابق با سبک زندگی اسلامی نیست.
وی بهترین جا برای نهادینه کردن سبک زندگی اسلامی و پایه ریزی مدنیت جهانی اسلام را کانون های مساجد عنوان کرد و افزود: باید همه طلبکار شویم اگر حساس شویم باید بدانیم وقتی داعیه دار نظام اسلامی هستیم از تمام جهات از جهت رفتار اجتماعی و پوشش زیر ذره بین دیگر کشورهای جهان قرار داریم.
دکتر رحیمی زنگنه، با بیان اینکه اگر از خودمان شروع نکنیم امکان این تغییر و تحول وجود ندارد، تأکید کرد: همه ما مسئول هستیم هر کسی باید از خودش شروع کند تا مشکلات حل شود.
وی اضافه کرد: مقام معظم رهبری بر سبک زندگی اسلامی تأکید می کنند اگر حل شود مشکل ازدواج، خانواده و اشتغال هم حل می شود چون تعداد زیادی همین روحیه کارآفرینی و فرهنگ کار را ندارند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه، ابراز کرد: مقید بودن به سبک زندگی اسلامی و وجدان کاری را باید مورد توجه قرار داد اگر جامعه ای وجدان کاری داشته باشد سبک زندگی را تغییر می دهد
وی بیان کرد: اگر وجدان اجتماعی جامعه بیدار شود شاهد برقراری نظم اجتماعی در جامعه خواهیم بود.
رحیمی زنگنه، اظهار کرد: امر به معروف و نهی از منکر باید تبدیل به وجدان اجتماعی شود یعنی وقتی بخواهی کار زشتی را انجام دهی آنقدر زشت و قبیح باشد جرأت ارتکاب به آن عمل را نداشته باشی.
نظر شما