به گزارش گروه اندیشه خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، گروه فلسفه برای کودکان و نوجوانان پژوهشکده اخلاق و تربیت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، کارگاه آموزشی آموزش مهارت های تفکر به کودکان و نوجوانان را برگزار می کند.
بر پایه این گزارش، دکتر سعیدناجی، دکتر روحالله کریمی، دکتر مهرنوشهدایتی، خانم عسگری، خانم زمانی از مدرسان این دوره هستند.
ذهن پرسش گر کودک، ارمغانی است که از همان اولین تجربه مواجهه او با دنیای پیرامون همراه اوست. این میل به ادراک و فهم هستی می تواند نقطه آغاز روشنی برای رشد ذهنی کودک باشد اما مهمتر از آن ایجاد بستری برای شکوفایی ذهن اوست. در این میان رها ساختن قوه تخیل و اندیشه کودک در فضایی مناسب در مقابل ایجاد فضای جبری برای آموختن آنچه شاید سؤال و دغدغه او نباشد موجب می شود تا تکیه او بیشتر از حافظه بر تأمل و استدلال و استنتاج باشد.
فلسفه برای کودکان این باور است که کودکان برای یادگیری نیازی به اجبار و زور ندارند. بچهها کنجکاوند و شگفتی بسیاری در برابر رخدادهای گیتی از خود نشان میدهند. فلسفه برای کودک روی این کنجکاوی طبیعی حساب میکند و به دنبال این است که از شگفتی آنها نسبت به محیط پیرامون بهره گیرد و به آنها یاری رساند که نظر ویژهی خودشان را بسازند و آن را بگویند. بچه ها توانایی طبیعی برای کنجکاوی، طرح پرسش و گفتگو را دارند و اینها تواناییهایی هستند که برای یادگیری مورد نیازند.
«فلسفه برای کودک» به معنای آموزش «آراء فلسفی» و یا «تاریخ فلسفه» به کودکان نیست، بلکه به معنای پرورش قدرت تفکر و بالا بردن توانایی مباحثه در ایشان است. با توجه به استقبال و تقاضای مخاطبان برای تکرار دوره، این کارگاه با هدف افزایش دانش مخاطبان در زمینه کلامی، اجتماعی، فرهنگی، ادبی، فلسفی و ارتقای مهارتهای تفکر از قبیل تفکر انتقادی، تفکر خلاقانه، تفکر مراقبتی، پرسشگری، استفاده از معیارها در داوری، مهارت خوب شنیدن، مهارت گفتگوی منطقی، مهارتهای اخلاقی و تصمیمگیری برگزار می شود.
این گزارش می افزاید: این دوره برای سه مقطع سنی کودکان 5 – 7 سال، کودکان 8 – 11 سال و کودکان 12 – 16 سال برگزار خواهد شد. محتوای هر کلاس متناسب با سن و با هدف کلی افزایش مهارتهای تفکر تنظیم می شود.
گفتنی است، مدت زمان این دوره هشت جلسه است و کلاس ها از ۲۹ مهرماه آغاز می شود. علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام به سایت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی به نشانی http://www.ihcs.ac.ir/Pages/Features/Home.aspx?wid=162 مراجعه کنند. همچنین، علاقه مندان می توانند برای مشاوره و ثبت نام با شماره تلفن ۸۸۶۲۴۴۸۵ خانم عبدالهی تماس بگیرند.
نظر شما