خبرگزاری شبستان – مازندران
روستانشینان مازندرانی همچون دیگر اقوام این سرزمین، آیین ها و رسوم ویژه ای در ماه محرم دارند و شکوه و ارادت خود به اباعبدالله الحسین(علیه السلام) و 72 تن از یارانش را با جلوه ای زیبا به نمایش می گذارند که مردم اطراف حتی از نقاط دور دست را به سمت خود، سوق می دهند.
آیین های ماه محرم در روستاها هنوز هم با شکل و سیاق سنتی، اجرا می شود که سنت های عزاداری ها را به شکل ساده اما با محتوایی به طور کامل، پر معنا بر دل ها می نشیند و در اعماق جان ها، نفوذ می کند.
روستای المشیر در قائمشهر یکی از روستاهای مازندران به شمار می آید و کمتر مازنی است که آئین محرم این روستا را نشنیده و در آن جمع عزادار، حضور نیافته باشد.
بعد از عزاداری در روز تاسوعا و خواندن نماز ظهر، در خانه های المشیری ها به روی مردم سوگوار باز می شود و ساکنین منزل، عزاداران را به خانه های خود جهت صرف ناهار دعوت می کنند و از یکدیگر برای این امر، پیشی می گیرند.
قابل تامل و توجه است که میزبانان نه تعداد مهمانان را می دانند و نه اینکه آنها از کجا می آیند و فقط و فقط برای رضای خدا و شرکت در سوگواری سید و سالار شهیدان ابا عبدالله الحسین(علیه السلام)، دیگ های بزرگ برنج و خورشت را بر روی آتش در حیاط مورد طبخ قرار می دهند.
یدالله سیفی، شورای محل روستای المشیر قائمشهر در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری گفت: مراسم تاسوعا در بالامحل این روستا و عاشورا در پایین محل، برگزار می شود که آیین تاسوعا، شهرت بیشتری دارد.
وی اظهار کرد: جمعیت زیادی از شهرهای اطراف قائمشهر نظیر بابل و آمل و حتی از استان های دیگر نظیر گلستان جهت عزاداری و دسته روی به روستای المشیر می آیند.
سیفی بیان کرد: دسته روی از ساعت 9 و 30 دقیقه در امامزاده قاسم(علیه السلام) و مزار شهدا، آغاز می شود و تا اذان ظهر، ادامه دارد که بعد از اقامه نماز، عزادران حسینی به خانه المشیری ها جهت صرف ناهار مراجعه می کنند.
وی ابراز کرد: در روستای المشیر، جمعیت عزادار را 50 هزار نفر، تخمین می زنند که هر سال به تعداد آنها، افزوده می شود و مردم این روستا بر خود می بالند که غذا به سوگواران، می دهند و تمام این ها را از لطف خدا بر ساکنین روستای المشیر می دانند.
سیفی گفت: 43 بهار را با دیدگان خود، دیده ام که آئین تاسوعا از طفولیت تاکنون وجود داشت و هر ساله بر تعداد سوگواران و شکوه و عظمت آن، افزوده می شود و قدمت آن چندین دهه است.
وی با اشاره به اینکه روستای المشیر، پرورش دهنده 70 طلبه، 15 شهید، 5 آزاده و 80 جانباز است، اظهار امیدواری کرد تا عشق و علاقه به امام حسین(علیه السلام) و یارانش بیش از گذشته، در سراسر ایران زمین و کشورهای دیگر و بین آزادیخواهان جهان،گسترش یابد.
گزارش: معصومه علیزاده
نظر شما