حجت الاسلام والمسلمین قاسم علی نوچمنی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبستان گفت: احیای امر به معروف و نهی از منکر یکی از فروعات منتفض دین مبین اسلام است.
استاد حوزه و دانشگاه افزود: در آموزه های دینی ما وجود دارد که امر به معروف و نهی از منکر دو فریضه ای هستند که تمام واجبات با اجرای این دو فریضه بزرگ اقامه می شوند.
وی تصریح کرد: با وجودی که انقلاب اسلامی فرصت های دین داری را برای جامعه مهیا کرد یعنی مردم به سهولت برای فراگیری آموزه های دینی مهیا می شوند متاسفانه اجرای امر به معروف و نهی از منکر در هیچ سطوحی از جامعه به وضوح دیده نمی شود.
حجت الاسلام والمسلمین نوچمنی خاطرنشان کرد: از دولت و دست اندرکاران گرفته تا مراکز علمی، دانشگاهی و پژوهشی حتی متاسفانه در حوزه های علمیه دو فریضه بزرگ امر به معروف و نهی از منکر مغفول واقع شده است و آنجور که مورد تاکید آموزه های دینی است به آن توجه نمی شود.
استاد حوزه و دانشگاه یادآور شد: علت لگام و لجام گسیختگی هایی که در جامعه می بینیم عدم برخورداری از دو مواهب الهی امر به معروف و نهی از منکر است.
وی خاطرنشان کرد: رسانه ها موثر هستند رسانه های گفتاری، نوشتاری و بصری موثر هستند که نسبت به اجرا، فنون و جلوه های هنری این بحث را برجسته کنند تا جامعه به طور ملموس متوجه اهمیت احیای امر به معروف و نهی از منکر شود.
حجت الاسلام والمسلمین نوچمنی با بیان اینکه سنگ بنای مان در حوزه امر به معروف و نهی از منکر ضعیف است، گفت: باید امر به معروف و نهی از منکر را در مدارس، دانشگاه ها و سطح جامعه به وفور مشاهده کنیم.
وی ادامه داد: متاسفانه افرادی که تریبون در اختیار دارند بیشتر به داد و قال های سیاسی منتهی می شود تا اینکه به فریضه امر به معروف و نهی از منکر بپردازند، پیامد دهی دینی کم است و کم هستند افرادی که نسبت به تبلیغ دو فریضه بزرگ امر به معروف و نهی از منکر تلاش می کنند.
امام جماعت مسجد صاحب الزمان (عج) اظهارداشت: کسانی که تریبون در اختیار دارند حتی ائمه جمعه و جماعات، خطبا و وعاظ بایستی باید هر منبرشان تذکری از دو فریضه امر به معروف و نهی از منکر داشته باشند.
استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: عدم اطلاع رسانی دقیق و شفاف از احیای امر به معروف و نهی از منکر باعث شده متاسفانه جامعه از نور این دو فریضه کم بهره هستند.
وی تاکید کرد: اگر با یک بسیج همگانی و با یک جهاد دینی، عقیدتی و ارزشی همه احساس تکلیف بکنیم جامعه ما یک جامعه آرمانی و ایده آل و روحانی خواهد شد.
وی با اشاره به واقعه کربلا، اظهارداشت: علت به وجود آمدن واقعه کربلا همین بوده است که اگر امر به معروف و نهی از منکر در جامعه اجرا می شد، دانایان، خواص و آنهایی که متنفض در امور اجرا و حکومت مردم بودند به درستی فریضه امر به معروف و نهی از منکر را تبلیغ می کردند، همه محبوب امام حسین (ع) می شدند. چرا حجت مطلقه خدا را قیام کنند و مردم قصد قربت بکنند.
استاد حوزه و دانشگاه افزود: امر به معروف و نهی از منکر اعلام می کند و می فرماید:« برای احیای دو فریضه امر به معروف و نهی از منکر و اصلاح امت جدم قیام کردم.» و فرمودند: مگر شما نمی بینید بدعت ها پررنگ شده و سنت ها فراموش شده است، من شما را به کتاب خداوند و سنت پیامبر (ص) دعوت می کنم.
حجت الاسلام والمسلمین نوچمنی ادامه داد: در آن دوران تمام دین و ارزش ها و امر به معروف و نهی از منکر در جامعه مرده است، سنت پیامبر (ص) فراموش شده، بدعت ها و خرافات و غیرواقعی جلوه دادن دین افزایش یافته بود و این باعث شد که مردم به وازدگی فرهنگی برسند و برای کشتن امام حسین (ع) جایزه بدهند و این بود رفتار مردم بی بصیرت با امام حسین (ع) که واقعه کربلا را رقم زد.
استاد حوزه و دانشگاه درباره همگانی شدن فریضه امر به معروف و نهی از منکر خاطرنشان کرد: برای همگانی شدن امر به معروف و نهی از منکر رسانه ها، فیلم سازان، خطبا، ائمه جمعه و جماعات باید بسیج شوند تا شاهد عملیاتی شدن دو فریضه بزرگ در جامعه باشیم.
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری درباره تذکر لسانی، اظهارداشت: خیلی از ماها در انجام تذکر لسانی غفلت می کنیم درحالی که اگر در اجرای فریضه امر به معروف و نهی از منکر، روش و منش حضرت زینب (س) و امام سجاد (ع) را در پیش بگیریم.
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به نمونه هایی از غفلت زدگی برخی از مردم، تصریح کرد: یک روحانی در حین امر به معروف و نهی از منکر با قمه و چاقو مورد ضرب و شتم قرار می گیرد و مردم حاضر در صحنه به جای اینکه از روحانی حمایت کنند در یک غفلت و واپس زدگی به تماشای درگیری ایستاده بودند و فیلم آن در شبکه های اجتماعی منتشر شد.
حجت الاسلام والمسلمین نوچمنی با بیان اینکه بیشتر مردم غفلت زده شده اند، تاکید کرد: مردم باید متعهدانه وارد صحنه امر به معروف و نهی از منکر شوند.
وی اذعان داشت: متاسفانه مردم تصور می کنند چون حکومت اسلامی است همه امور و مسائل باید به دست روحانیون حل شود در حالی که همه افراد جامعه باید وظیفه خود را ایفا کنند و ببینند به عنوان مسلمان چه وظیفه ای بر عهده دارند.
وی با بیان اینکه عواملی در بی توجهی و غفلت مردم نسبت به احیای امر به معروف و نهی از منکر موثر هستند، خاطرنشان کرد: کمبودها، ناهمواری ها، نابسامانی ها، مسایل اقتصادی، بیکاری جوانان، یاس و ناامیدی که در خانواده ها و جوانان وجود دارد و مردم به دنبال دردسر نیستند.
استاد حوزه و دانشگاه اذعان داشت: از طرفی حامی قانونی نداریم و تا کنون شاهد بوده ایم که اگر کسانی خواستند امر به معروف و نهی از منکر انجام دهند، اگر به آنها تعرض شده، قانون خود فرد مضروب را هم محکوم کرده و ضاربین را تبرئه کرده است که این باید اصلاح شود.
وی با بیان اینکه عواملی این چنین باعث می شود تا مردم بگویند که امر به معروف و نهی از منکر وظیفه مجریان قانون است، اذعان داشت: البته وظیفه مجریان قانون در برخورد است اما وظیفه تبلیغی و فرهنگی و همگانی کردن احیای امر به معروف و نهی از منکر در جامعه بر عهده همه است همان گونه که مقام معظم رهبری نیز می فرمایند که تذکر لسانی بدهید و بروید و این روش را بارها تکرار کنید تا یک معارف به فرهنگ تبدیل شود.
وی با اشاره به بررسی قانون حمایت از آمران و ناهیان امر به معروف و نهی از منکر در مجلس، اظهارداشت: امیدواریم حکومت، دولت و مجلس برای تصویب و اجرایی شدن این قانون اهتمام ویژه داشته باشند تا هر چه سریعتر به تصویب برسد و آمران و ناهیان امر به معروف و نهی از منکر با دلگرمی بیشتری به احیای این فریصه در جامعه بپردازند.
نظر شما