به گزارش خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، ۱۹مهر مصادف است با سالروز بیانات آیتالله خامنهای، رهبر انقلاب اسلامی در سال 1371 که درباره لزوم توجه به کانونهای فرهنگی هنری مساجد به مسوولان فرهنگی کشور توصیه کردند و گفتند که «خودتان را مجهز کنید. مسلح کنید به سلاح معرفت و استدلال، بعد به کانونهای فرهنگی هنری بروید و پذیرای جوانها باشید. با روی خوش هم پذیرا باشید؛ با سماحت و مدارا...»
در این زمینه خبرنگار ما، گفتوگویی با حجتالاسلام علیرضا دوخایی؛ کارشناس فرهنگی ناحیه حضرت عبدالعظیم (ع) مرکز رسیدگی به امور مساجد و امام جماعت مسجد جامع المهدی (عج) انجام داده است که شرح آن در ادامه میآید:
دوخایی با بیان اینکه 86 مورد از 186 مسجد ناحیه حضرت عبدالعظیم (ع)، کانون فرهنگی هنری دارند، گفت: کانونهای فرهنگی هنری اکثر مساجد، فعال و در هماهنگی کامل با امام جماعت و شورای فرهنگی آن ها هستند.
فقدان کانون به دلیل مشکلات مالی
وی فقدان کانون در برخی مساجد به دلیل محدودیتهای مالی و مکانی و دغدغه نداشتن برخی ائمه جماعات سالخورده را مطرح کرد و افزود: تلاش مرکز رسیدگی و دبیرخانه کانونهای مساجد شهر ری، تاسیس کانون در تمام مساجد است و اخیرا، فهرست تمام مساجد را در اختیار این دبیرخانه قرار دادیم تا برای راهاندازی کانون در تمام آن ها، برنامه ریزی و رایزنی کنند.
کارشناس فرهنگی ناحیه حضرت عبدالعظیم (ع) خاطرنشان کرد: دغدغه مند بودن امام جماعت، راهکار اصلی کانون دار شدن مساجد است زیرا اکثر ائمه جماعات جوان، دغدغه کافی برای احداث و فعالیت در کانون های فرهنگی و هنری دارند، همانطور که بسیاری از مساجد دارای امام جماعت جوان و کانونهای فرهنگی هنری فعال و پرنشاط هستند.
اهمیت ترکیب سنی هیات امنا در راهاندازی کانون فرهنگی هنری
وی اضافه کرد: هماهنگی و ترکیب سنی هیات امنا مساجد از جمله عوامل موثر دیگر در راهاندازی کانونهای فرهنگی هنری مساجد هستند.
دوخایی گفت: مدیر اکثر کانونهای فرهنگی و هنری، ائمه جماعات هستند که یک رابط جوان و فعال برای انجام هماهنگیهای بیشتر به مرکز رسیدگی به امور مساجد معرفی میکنند و این موضوع موجب پویایی بیشتر کانونها در مساجد و حضور بیشتر جوانان در آن ها شده است.
افزایش ضریب نفوذ کانونهای فرهنگی هنری
وی ادامه داد: کانونهای فرهنگی هنری با همکاری سایر نهادهای مسجدی مانند بسیج، مجری یا همکار برگزاری تمام برنامههای دینی و ملی هستند و این موضوع ضریب نفوذ و اثرگذاری آن ها را افزایش داده است.
کارشناس فرهنگی ناحیه حضرت عبدالعظیم (ع) با اشاره به فعالیت تخصصی برخی کانونها، خاطرنشان کرد: کانونهای تخصصی مانند «ایثار و شهادت» «حجاب و عفاف» و «مهدویت» علاوه بر مشارکت در برنامههای عمومی مساجد، برنامهریز و مجری فعالیتها و برنامههای حوزه تخصصی خود هستند.
نظر شما