ایران و دانمارک سراغ انرژی های تجدیدپذیر می روند

خبرگزاری شبستان: کشورمان با دانمارک دارای روابط تجاری و اقتصادی است و در حال حاضر دو کشور تلاش دارند تا همکاری های خود را در حوزه انرژی های تجدید پذیر گسترش دهند.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: دانمارک از اعضای مؤسس سازمان ملل و ناتو است. کشور دانمارک دارای دولت رفاه‌است و از نظر کم بودن اختلاف درآمد مردم، در رتبه اول جهان قرار دارد. دانمارک از نظر درآمد سرانه در رتبه هفتم جهان قرار دارد و در بررسی‌های سالانه، مردم آن به عنوان «راضی‌ترین» مردم جهان اعلام می‌شوند و این کشور به عنوان کشوری با کمترین فساد اداری در جهان به شمار می‌آید.

 

بنابراین گزارش، از نظر شاخص فساد اقتصادی، دانمارک (به همراه کشورهای دیگری همچون فنلاند و نیوزیلند) سال‌های زیادی به عنوان کشور نمونه که کمترین فساد اقتصادی را داشته‌است، معرفی شده‌است. دانمارک به عنوان یکی از کشورهای اتحادیه اروپا که از واحد پول یورو استفاده نمی‌کند با رکود اقتصادی شدیدی روبه‌روست. این کشور از جنگ جهانی دوم تاکنون با چنین رکودی مواجه نبوده‌است. بحران اقتصادی سبب شده که مازاد مالی به کسری بودجه تبدیل شود و تصور می‌شود که این کسری در سال ۲۰۱۲ معادل ۴٫۶ درصد تولید ناخالص داخلی باشد.

 

این گزارش می افزاید: کشورمان با دانمارک دارای روابط تجاری و اقتصادی است و در حال حاضر دو کشور تلاش دارند تا همکاری های خود را در حوزه انرژی های تجدید پذیر گسترش دهند. پاون در این رابطه به نقل از حمید چیت چیان، وزیر نیرو نوشته است: "با توجه به توانمندی های کشور دانمارک و همچنین ظرفیت های بی مانند ایران در زمینه انرژی بادی و خورشیدی، توسعه استفاده از انرژی های تجدیدپذیر می تواند محورهای همکاری آینده دو کشور باشد. به کارگیری فن آوری های نوین در زمین تصفیه آب و فاضلاب در ایران می تواند زمینه خوبی برای همکاری مشترک شرکت های بخش خصوصی دو کشور باشد."

 

یادآور می شود: انرژی تجدیدپذیر که انرژی برگشت‌پذیر نیز نامیده می‌شود به انواعی از انرژی می‌گویند که منبع تولید آن نوع انرژی، بر خلاف انرژی‌های تجدیدناپذیر (فسیلی)، قابلیت آن را دارد که توسط طبیعت در یک بازه زمانی کوتاه به وجود آمده یا به عبارتی تجدید شود. در سال‌های اخیر با توجه به این که منابع انرژی تجدید ناپذیر رو به اتمام هستند این منابع مورد توجه قرار گرفته‌اند. در سال ۲۰۰۶ حدود ۱۸ درصد از انرژی مصرفی جهانی از راه انرژی‌های تجدید پذیر بدست آمد. سهم زیست‌توده به‌طور سنتی حدود ۱۳ درصد که بیشتر جهت حرارت دهی و 3 درصد انرژی آبی بود.۲/۴ درصد باقی‌مانده شامل نیروگاهای آبی کوچک، زیست توده مدرن، انرژی بادی، انرژی خورشیدی، انرژی زمین‌گرمایی و سوختهای زیستی می‌باشد که به سرعت در حال گسترش هستند.

کد خبر 579581

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha