به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، محمد علی حضرتی شب گذشته (17 مهر) در نشست نقش معماری در سبک زندگی که در سالن بهشتی میراث فرهنگی قزوین برگزار شد، بیان کرد: انسان معاصر در یک کلمه انسان سرگشته است و این سردرگمی به نوعی سرشت انسان معاصر شده است.
وی ادامه داد: در گذشته چیزهای گرانبهایی داشتیم که امروز ار آن داشتن آن محروم هستیم و این امر حسرتی را در ما ایجاد کرده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین ما ناگزیر مواجه به پدیده مدرنیسم شدیم به طوری که این پدیده به ما تحمیل شد در حالتی که این مقوله اقتضای جامعه ما نبود، به اجبار ما را به سمت تقلید هدایت کرد.
وی عنوان کرد: ملت ایران چون تقلید کردند آسیب پذیر شدند و معماری امروز کشور تقلیدی از معماری مدرن است.
حضرتی تصریح کرد: تقلید همواره یک کاریکاتور است ما اگر می خواستیم سبک زندگی اروپایی داشته باشیم این باید مبتنی بر نیاز درونی می شد و در واقع با طی کردن جریان تقلید جامعه را به یک پرتگاه کشاندیم.
در ادامه مدیرکل راه و شهرسازی استان قزوین اظهار داشت: نوع رفتار و سبک زندگی افراد با معماری ارتباط قابل ملاحظه دارد و این 2 موضوع همواره در طول تاریخ بر روی یکدگر تاثیر گذاشته اند.
حامد مانی فر افزود: انسان و معماری به طور دائم متأثر از یکدیگر بوده و در برخی اوقات این تأثیر آگاهانه بوده و در برخی موارد شاهد تقلید برخی سبک های معماری در کشورمان بوده ایم.
وی عنوان کرد: زمانی که معماری به طور آگاهانه بر روی سبک زندگی افراد اثرگذارد قطع یقین موجب تکامل شده و غیر از این تنزل ایجاد می کند.
مدیرکل راه و شهرسازی استان قزوین توضیح داد: شهرهای ما در گذشته به شکلی بود که برای رویدادها فضایی در نظر گرفته می شد به طور مثال تعزیه خوانی به عنوان یک فرهنگ اصیل در شهر دارای جایگاه و فضای مخصوص به خود بود.
وی اعلام کرد: باید معماری به شکلی باشد که تمام حالات و نیازمندی های انسان را پاسخگو باشد، در گذشته این فضا به شکل هماهنگ بود و افراد ارتباط بیشتری با هم داشتند و این موجب امنیت خودساخته در شهر می شد.
مانی فر توضیح داد: ارتباط بین همسایه ها در گذشته یک ارزش بود و این در نوع معماری خانه ها لحاظ می شد و علاوه بر ر عایت محرمیت ها، افراد در یک چارچوب خاص با هم در ارتباط بودند.
وی تصریح کرد: در گذشته ساخت بناها توسط بهره بردار به معماران و طراحان پیشنهاد می شد به شکلی که بهره بردار نیازهای خود را به معمار می گفت اما امروز بهره بردار یا استفادده کننده سفارش ساختمان بنا نمی دهد بلکه این سرمایه گذار است که تعیین می کند که بناها در چه سطح و قالبی ساخته شود.
مدیرکل راه و شهرسازی استان قزوین خاطر نشان کرد: بسیاری از معمای هایی که امروز ما به آنها افتخار می کنیم برای همان زمانی است که مدرنیته وارد کشور شد ولی طراحان و معماران ما در آن زمان به شکل آگاهانه می دانستند چه چیزی را تقلید و تلفیق کنند.
وی یادآور شد: امروز یک سرمایه گذار برای سلیقه بسیاری از افراد تصمیم می گیرد و این موضوع در واقع معماری شهرها را تحت الشعاع قرار داده است.
نظر شما